дистанционно отключване на вратите

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
единак
Автомобил:
Двигател:

дистанционно отключване на вратите

Мнениеот единак » Съб 27 дек 2008 23:02

Здрасти и в тоя подфорум,
Не отваряне, а отключване. Имам си централно, но работи само с ключ в ключалката. Имам и друга кола, която има такова дистанционно. Не разбирам от тези неща и затова питам - къде да търся модула за управление на старата кола/Пежо 406, 2000 - отворих шофьорската и едната задна врата - освен машинките друго няма, при това целите врати под корите бяха покрити с едно поресто покритие, явно фабрично/, съвместим ли е с централното на пасата и къде да го свързвам?
Имам бегли спомени, че трябваше да е свързано с алармата, но нито Пежото нито Пасата имат аларма.
Благодаря

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Съб 27 дек 2008 23:38

Най-добре си купуваш алармата, ходиш да ти я вържат за централното и :034: Примерно моята аларма е Eaglemaster и си отключва от разстояние :wink:

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Re: дистанционно отключване на вратите

Мнениеот Glove » Нед 28 дек 2008 0:06

единак написа:Здрасти и в тоя подфорум,
Не отваряне, а отключване. Имам си централно, но работи само с ключ в ключалката. Имам и друга кола, която има такова дистанционно. Не разбирам от тези неща и затова питам - къде да търся модула за управление на старата кола/Пежо 406, 2000 - отворих шофьорската и едната задна врата - освен машинките друго няма, при това целите врати под корите бяха покрити с едно поресто покритие, явно фабрично/, съвместим ли е с централното на пасата и къде да го свързвам?
Имам бегли спомени, че трябваше да е свързано с алармата, но нито Пежото нито Пасата имат аларма.
Благодаря

Това което търсиш е вградено в системата на автомобила, няма как да се сложи от едната на другата. Знам че при вас в Англия е малко скъпо да си сложиш аларма на колата но това е решението за да си отключваш колата от разстояние.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Пон 29 дек 2008 23:09

ivan7203 написа:за 160 лв ще ти поставя аларма която управлява централното
0878 885507

Това със или без пътните до United Kingdom :?:

Потребителски аватар
jetttlii
Автомобил:
Двигател:

Re: дистанционно отключване на вратите

Мнениеот jetttlii » Пон 29 дек 2008 23:46

Glove написа:
единак написа:Здрасти и в тоя подфорум,
Благодаря

Това което търсиш е вградено в системата на автомобила, няма как да се сложи от едната на другата. Знам че при вас в Англия е малко скъпо да си сложиш аларма на колата но това е решението за да си отключваш колата от разстояние.

А защо не ти пратят аларма от БГ?

единак
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот единак » Пон 29 дек 2008 23:58

Аларма мога да си купя и от тук, исках да го избегна, защото мислех, че мога да прехвърля от едната на другата. Ма кат' неможе... айде сега... ще почака малко.
А когато се слага нова аларма не се ли прави нещо на компютъра? Настройки някакви, ще тръгне ли въобще?

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Сря 31 дек 2008 2:22

има такива китове в Ебай..
ако ръцете не са ти в ГЗ можеш сам да си сложиш.. ако не.. и в държавата с която си .. ще трябва някое "гаражно" сервизче да ти помогне с/у съответната сума..

въпроса е и колко искаш да си тежкар...
има и китове.. с ключове.. просто ще трябва да си сложиш после твоя ключ и имобилайзера.. ама това е тънка работа...

единак
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот единак » Сря 31 дек 2008 12:24

Ами не, не са ми там ръцете.
Въпросът е ако си я сложа сам дали трябва да се правят и някакви допълнителни настойки на компютъра? С ВАГ-КОМ например. Че ако се стигне до там вече опираме до техника, с която не разполагам )))

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Сря 31 дек 2008 20:51

Ще ви кажа как го видях направено дистанционно отваряне на вратите
Няма как .. от Бургас съм, а там е пълно с изобретатели
Пружина и стартери от лада :lol:
Малка твърда пружинка и стартер от лада да ти бута механизма за отваряне на вратата (пацо ти си бог на тея изобретения :lol: :lol: :lol: )

Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Чет 01 яну 2009 9:10

Няма пружини и стартери..... това което ви трябва е вакум за отваряне на багажник. Мойте врати бяха с такъв от Деу Нексия, метален с две букси и жило . Жилото се връзва успоредно за рамото което е на тази дръжка с която се отваря от вътре. Две кабелчета към централното и готово. Вакумчето е толкова яко че отваря вратата почти до първия ограничител :wink:

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Чет 01 яну 2009 15:38

Павка,нещо май бъркаш вакуумна с електрческа машинка!

Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Чет 01 яну 2009 17:23

pas1.8mi написа:Павка,нещо май бъркаш вакуумна с електрческа машинка!

Машинката за която говоря е електрическа :wink: Казах вакум защото действа като вакумче самата машинка

Потребителски аватар
pas1.8mi

Мнениеот pas1.8mi » Чет 01 яну 2009 17:35

Явно имаш в предвид тези,които са с по-бавната предавка на двигателчетата!

П.П Звуково описано бързите правят "жът", а бавните "жъъъъъъъъът" :lol:

Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Чет 01 яну 2009 18:16

Ами тази е метална ,цилиндрична и вътре има гумен пръстен,досущ като помпа за въздух. Задейства се явно с електро магнит , но е доста яка. Няма "хрът" няма "хррррът" машинката прави рязко движение на буталцето и то с такава сила че самото палче на бравата изтласква цялата врата. Все едно си отваряш с дръжката от вътре и едновременно с това буташ вратата да се отвори.

Потребителски аватар
pas1.8mi

Мнениеот pas1.8mi » Чет 01 яну 2009 19:07

Ясно,говориш за електромагнитни машинки! :wink:

Върни се в “Направи си сам!”