Предпазители и релета - помощ !

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
vaskom
Автомобил:
Двигател:

Предпазители и релета - помощ !

Мнениеот vaskom » Нед 28 дек 2008 10:24

Здравейте колеги !
В продължение на 3 дни търсих в интернет и в нашия форум за предпазители и релета по специално за моето Поло,което е 1,4 MPI AUD 2001г. Никъде за голямо съжаление не открих нещо поне малко за този модел!По точно ме интересува "FUSEBOX" разположението на предпазителите и релетата и ако някой случайно има схема моля да помогне.А това ми трябва защото спря да ми свири клаксона и искам да разбера поради каква причина!
П.С.Всички предпазители са ми здрави! :(

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Нед 28 дек 2008 11:10

А провери ли самият клаксон?

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Нед 28 дек 2008 14:28

Часове наред и аз съм търсил ...ама няма и няма.

Обикновенно проблема не се оказва в релето и предпазителя ,а в самият клаксон или най-често в една контактна пластина:

Какво предтавлява пластината:
Като разглобиш пластмасите около волана ще видиш ,че първата неподвижна част представлява един метален обрач (още преди лостчетата за мигачите,чистачките и т.н.) В този метален обрач се опират едни метални "четки" (пластинки) които пък са последната въртяща се част на волана. Обикновенно се губи контакта между двете части и затова клаксона изчезва. Оф незнам дали схвана нещо от обясненията ми ,ама като свалиш пластмасите около волана ще ти се паразясни

Потребителски аватар
vaskom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskom » Нед 28 дек 2008 15:17

Много благодаря за проясненията мисля,че като го разглобя ще имам представа за какво говориш! :wink:
Ина1е най странното което забелязах е това,че проблема се появи след обилните валежи и тайно се надявах да се оправи сам!Като го оправя ще побликувам и снимки за сега чао!
И пак мерси! :wink:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”