Проблем с клапата за въздух на Голф 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
mircho82
Автомобил: Golf IV TDI GTI
Двигател: ARL 2001

Проблем с клапата за въздух на Голф 4

Мнениеот mircho82 » Чет 25 дек 2008 23:17

Здравейте колеги. Имам един проблем с клапата за външния въздух на парното. Запотяват ми се стъклата поради това,че самата клапа заяжда и като я затворя, не иска да се отвори. Опитах се да стигна до нея като свалих жабката. Докопах я и като и помагам с ръка се движи, но като я оставя сама пак блокирва. Незнам как се сваля тя ,и какво трябва да сваля за да я видя отблизо как действа и какво я спира. Вероятно целия вентилатор с целите му джаджи,но как????? Някой да помогне ако се е сблъсквал с този проблем. Благодаря предварително.!!!

Потребителски аватар
batkotivalio
Автомобил: VW Golf TDI
Двигател: AJM
Контакти:

Мнениеот batkotivalio » Пет 26 дек 2008 0:10

Ам до колкот знам се сваля таблото :(...

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Пет 26 дек 2008 7:58

Мирчо, пробвай както си свалил жабката, махни и кората за филтъра за купето и самия филтър (отваряш капака на колата-намират се под пасажерската чистачка) и огледай и от другата страна как е-там клапата се вижда идеално... сигурно се е счупило нещо по "гнездата" на които се държи клапата в двата края и се закривя и не може да се движи...

Потребителски аватар
Dorian
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHF

Мнениеот Dorian » Съб 27 дек 2008 16:09

Аз имам същия проблем с клапата и за момента съм я оставил в отворено положение и нея пипам,защото после затотява яко стъклата :(
Ще се радвам ако решиш проблема с клапата и споделиш какво е решението му :idea:

Потребителски аватар
mircho82

Мнениеот mircho82 » Нед 28 дек 2008 16:11

Ами и аз така съм направил в момента,че то това време непозволява да си ръчкам нормално по колата пък и все се надявам,че някой от форума ще се е сблъсквал със същия проблем,защото не е рядкост така като поразпитах. А и не смея да почвам да го свалям това парно че да не взема да остана всред зима без топло :shock

Потребителски аватар
junakov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот junakov » Пон 29 дек 2008 17:45

mircho82 написа:Ами и аз така съм направил в момента,че то това време непозволява да си ръчкам нормално по колата пък и все се надявам,че някой от форума ще се е сблъсквал със същия проблем,защото не е рядкост така като поразпитах. А и не смея да почвам да го свалям това парно че да не взема да остана всред зима без топло :shock

Ами опитай 1 да ги калиброваш клапите с вг ком тава , и ако остане проблема следва разглабяне и то бая сериозно всичко доло цялото табло волан ..... вентилатори абе бая работа ако стигнеш до там съвет от мен нека ти го направи някой които е валял табло на фв или ауди

Потребителски аватар
Dorian
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHF

Мнениеот Dorian » Пон 29 дек 2008 18:21

Аз съм решен да я оправя тая клапа като се позатопли,но незнам продава ли се нова или трябва ''bulgarian custom'' на старата да се направи :roll:

Потребителски аватар
mircho82

Мнениеот mircho82 » Вто 30 дек 2008 15:07

Ееегаси ужаса. Чак пък и таблото ли? Аз все си мисля, че ще се размина само там с тия неща около вентилатора. Оф незнам ще поразпитам,има още време до пролетта :lol:

Потребителски аватар
mircho82

Re: Проблем с клапата за въздух на Голф 4

Мнениеот mircho82 » Сря 27 апр 2011 23:41

Най-накрая се справих с проблема. Ето линк към друга по-подробна тема ако някой все още не е намирал. viewtopic.php?f=5&t=221532&p=2859686#p2859686

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”