Възможно ли е водната помпа да се повреди от менте антифриз

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Нед 28 дек 2008 18:18

На моята жигула на 34 г....е с оригиналната турбина....сменил съм само около 10-15 лагера на оста на водната помпа и 2 бр. радиатора щото перката на два пъти изкачаше от оста и се забиваше в радиаторите...карана е понякога с антифриз а когато нямаше антифриз(ах романтика)зимата вечер се източваше водата и чат пат се пукаха смукателните колектори от долу....ама турбинката си е оригинална......и това какво доказва......Доскоро карах дърва и тухли за лично ползване с нея.....сега вече е в пенсия.......мир на ламарината и......

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Нед 28 дек 2008 18:26

Ronin написа:На моята жигула на 34 г....е с оригиналната турбина....сменил съм само около 10-15 лагера на оста на водната помпа и 2 бр. радиатора щото перката на два пъти изкачаше от оста и се забиваше в радиаторите...карана е понякога с антифриз а когато нямаше антифриз(ах романтика)зимата вечер се източваше водата и чат пат се пукаха смукателните колектори от долу....ама турбинката си е оригинална......и това какво доказва......Доскоро карах дърва и тухли за лично ползване с нея.....сега вече е в пенсия.......мир на ламарината и......

....че никой, дори и Немците, немогат да се надпреварват с инженерната мисъл на Руснака :hahachristmas

За съжаление съвременните автомобили, са малко по различни от твоята "жужка" и експлоатация - "въобще не ми пука" им се отразява зле.

Междудругото, "жужа" на колко километра беше?

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Нед 28 дек 2008 18:38

Грубо около 650 000 км......ремонта по двигателя беше 2 пъти гарнитура на главата и само това. аз си ги сменях.....гореше по 4-5 литра масло на 8000 км.....то не го и сменях...само доливах.....

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”