Багажникът не може да се отвори??
- emohrisstov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колеги от два дена имам проблем с багажника на Голфи (3)
. Онази вечер (на 25ти) всичко точ, отварям си го, затварям си го. На другата сутрин (вчера сутринта) няма отварянв. Бутончето влиза навътре, но не се отваря механизЪма. Помислих да не е замръзнал нещо, пръсках ключалката със спрей против замръзване, няма резултат, бутончето си влиза, но не се отваря. С централното се чува как отключва и задната ключалка, дали може да е нещо проблем с него?

- emohrisstov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- emohrisstov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
blinder написа:Замръзват гумените уплатнения, а не механизма за отваряне.
На мен са ми замръзвали 4те врати и багажника - решение е само кофа с топла вода или... пролет
Не са уплатненията, самият механизъм не щраква, като се натисне копчето, както и да е, отвори се вече. Иначе вратите съм ги намазал с препарата, да не замръзват, ще мазна и багажника

- fill
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Имах същия проблем като при тебе. На студено време не мога да отворя вратата на багажника. Проблема при мене беше че ми замръзва самия механизъм ( не гумите ).
Решението е :
купуваш течна силиконова грес ( продава се в спрей струва около 5-6 лв) и пръскаш по самия механизъм от вътре. До механизна се стига като махнеш кората на вратата от вътрешната страна
Решението е :
купуваш течна силиконова грес ( продава се в спрей струва около 5-6 лв) и пръскаш по самия механизъм от вътре. До механизна се стига като махнеш кората на вратата от вътрешната страна

- emohrisstov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
fill написа:Решението е :
Ами да, аз мисля да го напръскам с нещо, имам силиконов спрей на Нигрин, дали ще свърши работа??
LiRiX написа:А тия уплътнения/гуми с какво ги пръскате? Течен парафин, глицерин или нещо друго?
Аз вчера от БИЛЛА си взех едно малко като вазелин на Sonax и намазах уплатненията с него, иначе знам, че с течен парафин се маже

- mariovasi
- Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
- Двигател: TSI
LiRiX написа:А тия уплътнения/гуми с какво ги пръскате? Течен парафин, глицерин или нещо друго?
http://www.pressebox.de/attachment/8422 ... pflege.jpg
Третирам с "Gumi Pflege" от Практикер...и проблеми не съм имал.
Мисля колегата emohrisstov има впредвид него на "Nigrin" има го и на спрей.
- emohrisstov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Багажникът не може да се отвори??
mariovasi написа:LiRiX написа:А тия уплътнения/гуми с какво ги пръскате? Течен парафин, глицерин или нещо друго?
http://www.pressebox.de/attachment/8422 ... pflege.jpg
Третирам с "Gumi Pflege" от Практикер...и проблеми не съм имал.
Мисля колегата emohrisstov има впредвид него на "Nigrin" има го и на спрей.
Не колега mariovasi

Иначе имам силиконов спрей на Нигрин...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”