проблем с ел стъкла

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
kidgo
Автомобил:
Двигател:

проблем с ел стъкла

Мнениеот kidgo » Пон 29 дек 2008 15:08

Здравейте,имам един много странен проблем!Колата е PASSAT 95Г.!При първо палене за деня,а и през другото време но по рятко десния прозорец почва да се сваля сам!Свалях копчетата и от двете страни-и без копчета пак го прави!?Почва се няколко минутна борба-той се сваля -аз го вдигам!Съмнявам се че е от пакета за ел комфорт,та въпроса ми е някой знае ли го къде стои,за да го сменя с друг от някоя морга да пробвам дали е от него!?Или някакви други идеи от какво може да е?! :(

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Пон 29 дек 2008 17:29

Имам същия проблем със задно ляво стъкло и сега стои изключено.
Модула за управление стои на самото моторче. Много вероятно е проблема да е от студени спойки. Другото което може да се провери е да няма някой протрит кабел - там където влизат във вратата.
Най лесното решение да се смени целия механизъм с друг работещ. Аз си купих за предна дясна врата втора употреба за 70лв.
Има и хора които се занимават с ремонт на ел стъкла, но аз за сега не съм чул за някой в региона.

Между другото някой знае ли къде е бушона за ел. стъклата :roll:

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 29 дек 2008 22:23

Предпазителя за ел.стъклата трябва да е надписан на капака на таблото - надписа трябва да е нещо,свързано с Fenster ако гледате немския език.
Иначе по повод стъклата - при В3 (до 93-та включително) във вратата има само моторче а контролера седи под задната седалка - една черна кутиика с два куплунга.....обаче не гарантирам,че при В4 това е така по същия начин.
Ако е със варианта кутиика се проверява лесно къде е проблема - слага се друг модул от някой колега,караш известно време с него и ако няма проблем - ясно къде е дефекта.
При мен проблема беше много странен - копчето на дясната врата по принцип има две ламаринки,които го крепят към дръжката....едната ламаринка беше много близо до две спойки на самата платка на ключето и заради окис от време на време даваше някакво съпротивление във веригата - ефекта беше,че се ошашкваше цялата система и шоф.прозорец не искаше да се движи а другия тръгваше само нагоре независимо накъде натискам копчето...малко поялник,малко изолирбанд и е 6+.
ако е на варианта контролер в машинките имаше тема във форума с доста снимки как се разглобява този контролер (капсолован е) и как се чисти и оправя платката.
Успех!

nikig
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот nikig » Вто 30 дек 2008 18:30

Пасата ми е същия и стъклото ми правеше същото като на теб.Отворих кутийката която е във вратата до механизма ,малко е трудно изваждането на самата платка но с повече желание и внимание се изважда.Презапояваш всички дебели спойки и по-малките също после като го прибираш сложи някакъв силикон да уплатниш от влага но да не е втвърдяващ силикон.Получават се ликажи и от ударите на вратите се пукат спойките които са слабозабележими.Това е масов проблем на този модел пасати94-96г.Успех.При мен всичко се оправи само със презапоявяне и вече втора година нямам проблеми.

Върни се в “Passat”