Кремиковци е отдавна известен замърсител в София и съм убеден,че той липсва само на множеството съкратени и уволнени работници от него....както и на тези,които го крадяха по един или друг начин.Цялия проблем с него е,че въобще не е и било нужно да се строи - открили са някакво находище на руда и още преди да е ясно колко е голямо и въобще какво точно е в медиите се вдига много шум за огрмоното находище и не след дълго се ражда завод (историята ми я е разказвал бивш директор на някакъв си сектор от комбината,понастоящем допреди няколко месеца мой колега в частна фирма за електроизграждане) и както се очаква не след дълго "огромното" находище се изчерпва....тогава за да не се развали реномето на управата и завода да продължи да действа се карат от други места всякакви суровини за да съществува комбината - това оскъпява производството и съответно намаляват доставките,намалява печалбата и завода постепенно започва да запада - загуба на много финанси,загуба на много персонал когато това започва да се отразява на заплащането им в предвид лошите условия и....така един хубав ден завода спира да функционира окончателно...въпрос на време е да бъде разпродаден или да пъде купен от чужда компания,която да го преоборудва,да поизмени малко сферата му на дейност и да го разработи отново (както стана със София Мед - купиха го гърци,раздвижиха го и сега предприятието си работи и не пречи на никого с нищо).
Иначе по повод автомобилите - огромна част от тях специално за София са на газ или метан (алтернативно гориво) и не замърсяват кой знае колко много....отделно се навъдиха много нови автомобили (заради по-икономичното на пръв поглед изминаване на 100км пробег) които са доста икономични и замърсяването вече не е въобще толкова много заради автомобилите понеже останаха много малко коли,които са на по 100 години и в ужасно техническо състояние,които да не се движат на алтернативно гориво....така,че замърсяването от колите не е чако толкова много в момента....а и градския транспорт мина на алтернативни горива и по-нови автобуси (преди си беше класика Чавдар-ката,която като тръгва вади толкова черен дим,че ауспух-а и идва тесен даже

Сега и по повод "селяните" - много хора тук не са прави...аз съм си от София по принцип ама имам много познати и колеги,които не са оттук,но живеят тук от години и са по-съвестни от много от чистите софиянци....и много пъти съм си говорил с тях за това зао седят тук и те отговарят еднакво "ами просто при нас в малкия град няма работа за нас...особено за по-тесни специалисти"и не искат да са тук ама....икномическото им положение го налага.Ето и пример - във Видин една шивачка взима точно 150лв на месец заплата (да,под минималната) за работа от понеделник до събота от сутрин до вечер....същата тя е майка на две деца и издържа едното и цяла къща (мъжа и е починал миналата година) на 2 етажа със всичките и сметки и т.н.Другото дете е студент и се оправя сам

Иначе да,има много некултурни и наистина "селяни" ама голяма част и от софиянците са същите за съжеление - така са си възпитавани.
Всели празници!