замръзнали брави!
-
valerkooo
- Автомобил:
- Двигател:
замръзнали брави!
здравейте,какво правите срещу вирусното заболяване на автомобилите фолксваген замръзнали брави и ключалки на вратите
- eras3r
- Автомобил: Citroen C5 2014г
- Двигател: 2 0hdi 163hp
- Контакти:
Абе...не знам дали под това разбирате проблема "замръзнали брави" но да си кажа проблема който е пресен (от тази сутрин). Отключвам си аз половерчето с дистанционното и предната ми врата явно механизма за отваряне (не за отключване а за отваряне) не работеше. Другите врати си се отваряха само предната дясна неще...чак след 2-3 минути пробачка.Това ли е замръзване на бравите?
Мерси.
Мерси.
-
dkalfov
- Автомобил: corrado
- Двигател: pg
- Контакти:
има едно като технически спирт на :ниргин: (коминучистача)взех ги от кауфланд 2броя за 4 и нещо вършат работа срещу замръзването,а както това миналата зима бяг зимал едно спрейче пак като спирт миришеше и пак ставаше,колегата с последния пост-значи мисля че ти е помръзнал маркуча на централното(ако е с вакум)и така е дал запушване и затова е толко бавно станало,аз защастие тази зима съм много доволен от работата на ръчно сложеното централно с обикновенни машинки нямам никакви проблеми,на някой ако мо замръзват оплатненията на вратите да си ги мазне с глицерин(по аптеките за около 0.85лв)
- tisho_tch
- Автомобил:
- Двигател:
valerkooo написа:как се свалят бравите отвън без да свалиш корите на вратите,много интересно?при мен бутоните на вратите излизат нагоре при отключване но явно не отключва вакумната машинка което с пръскане отвън през ключалката няма да стане.някакви идей?
Като за начало кажи какво караш ако искаш някой да ти помогне
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
tisho_tch написа:valerkooo написа:как се свалят бравите отвън без да свалиш корите на вратите,много интересно?при мен бутоните на вратите излизат нагоре при отключване но явно не отключва вакумната машинка което с пръскане отвън през ключалката няма да стане.някакви идей?
Като за начало кажи какво караш ако искаш някой да ти помогне
- Поло 1.4 AEX но това се разбира след преглед на мненията
Здравейте,
Аз също имам проблем доста подобен на описаният по-горе из постовете.
Автомобилът е VW Polo Variant '98 година.
Проблемът е следният: отключвам колата с дистанционното на алармата, което е свързано към централното заключване, при което всички "палчета" на вратите се вдигат нагоре, но не всички врати могат да се отворят (за проклетия в повечето случай става въпрос за шофьорската врата). Дърпаш дръжката и... нищо, все едно тази врата е все още заключена! Говорим както за външната, така и за вътрешната дръжка. Някакси с неимоверни усилия и може би повечко късмет при разко дръпване на дръжката отвън вратата се отвори, като при това се появи друг проблем - остана си отворена и по никой начин не успях да я затворя. Бравата просто беше "запецнала" в отворено положение (тук искам да уточня, че лостчето, което се вижда, когато вратата се отвори се движеше съвсем свободно). Пробвах да заключа/отключа отново - нищо.
Колкото до замръзналите маркучи на вакуумното централно (което е най-голямата глупост измисляна някога на земята) - малко се съмнявам. Ако беше така, то палчетата нямаше да са вдигнати. (това го казвам от опит с един VW Golf II '91).
Ще помоля ако има някой изпитал същото и намерил разрешение на проблема да го напише тук. Всички потърпевши от тази некадърност на VW в това отношение ще сме безкрайно признателни.
P.S. Извинявам се на valerkooo за това, че използвам неговата тема за обявяване на проблема си, но мисля, че е достатъчно близо до неговия и е безмислено да отварям втора.
Аз също имам проблем доста подобен на описаният по-горе из постовете.
Автомобилът е VW Polo Variant '98 година.
Проблемът е следният: отключвам колата с дистанционното на алармата, което е свързано към централното заключване, при което всички "палчета" на вратите се вдигат нагоре, но не всички врати могат да се отворят (за проклетия в повечето случай става въпрос за шофьорската врата). Дърпаш дръжката и... нищо, все едно тази врата е все още заключена! Говорим както за външната, така и за вътрешната дръжка. Някакси с неимоверни усилия и може би повечко късмет при разко дръпване на дръжката отвън вратата се отвори, като при това се появи друг проблем - остана си отворена и по никой начин не успях да я затворя. Бравата просто беше "запецнала" в отворено положение (тук искам да уточня, че лостчето, което се вижда, когато вратата се отвори се движеше съвсем свободно). Пробвах да заключа/отключа отново - нищо.
Колкото до замръзналите маркучи на вакуумното централно (което е най-голямата глупост измисляна някога на земята) - малко се съмнявам. Ако беше така, то палчетата нямаше да са вдигнати. (това го казвам от опит с един VW Golf II '91).
Ще помоля ако има някой изпитал същото и намерил разрешение на проблема да го напише тук. Всички потърпевши от тази некадърност на VW в това отношение ще сме безкрайно признателни.
P.S. Извинявам се на valerkooo за това, че използвам неговата тема за обявяване на проблема си, но мисля, че е достатъчно близо до неговия и е безмислено да отварям втора.
Аз също карам Поло вариант и имам проблем с шофьорската врата - отключва се, но не се отваря нито отвътре, нито отвън, все едно е заключена, точно както на колегата. Вчера през деня, когато почна да се отваря, напръсках обилно с WD-40 самия механизъм, който заключва и отключва, пръсках доста и където успееше да влезе тръбичката. Освен това дръпнах дръжката на вратата и в отворилата се дупка на основата, пъхнах тръбичката и също напръсках обилна. Резултата засега е следния - вечерта нямах никакъв проблем, както и днес сутринта, а беше доста студено и съм убеден, че ако не бях пръскал, нямаше да ме мога да отворя. Просто сутринта вратата се отвори както през лятото. Моя е съвет е да почнете оттук:)
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Alek написа:Аз също карам Поло вариант и имам проблем с шофьорската врата - отключва се, но не се отваря нито отвътре, нито отвън, все едно е заключена, точно както на колегата. Вчера през деня, когато почна да се отваря, напръсках обилно с WD-40 самия механизъм, който заключва и отключва, пръсках доста и където успееше да влезе тръбичката. Освен това дръпнах дръжката на вратата и в отворилата се дупка на основата, пъхнах тръбичката и също напръсках обилна. Резултата засега е следния - вечерта нямах никакъв проблем, както и днес сутринта, а беше доста студено и съм убеден, че ако не бях пръскал, нямаше да ме мога да отворя. Просто сутринта вратата се отвори както през лятото. Моя е съвет е да почнете оттук:)
- Ето това е истината
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”