Гърне
Гърне
Имам следната дилема - дали да закърпя 1-2 дупки на гърнето със заварки или да го сменям цялото. В един сервиз ми препоръчват второто, но подозирам, че е поради техните интереси, а не че не може да се завари някаква ламаринена кръпка. Дупката е колко 2 или 5 ст. някъде.
И аз така помислих, че ще ме посъветвате, но колата е на 12 години и избягвам перфекционизма в подробностите. Ако дупката може да се завари за 10 лв, защо да дам ~100 за обновяване на цялото гърне "за да ми е ново"? Не е ли по-добре да сменя 2-те гърнета и тръбите поне да е всичко наред и по тая логика от една дупка да го обърна на вложение за 300 лв.
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
И с тези 300лв вложени,ако гърнетата са качествени може и да продадеш колата с тях.Незнам какво значение има колата на колко години е.Моята е на 14 и искам всичко да и е перфектно.Поне до толкова,колкото мога да си позволя.А що се отнася до кърпенето на гърнето,днес ще закърпиш тази дупка утре ще се отвори до нея.Но избора си е личен.Аз лично не бих си играл да кърпя гърнета.
Въпроса беше малко по-друг ама не го формулирах добре - ако се завари дупката има ли шанс да спре бученето. Знам, че е по-добре ново, но като се отпусна по темата "по-добре" може накрая да си купя чисто нова кола. Тук някои хора изпадат в крайност и звучат като монтьор в сервиз - за каквото и да стане дума, все е най-добре да се смени с ново. "Я нещо масло се омазало, дай един основен ремонт да направим, че то така и така все някога ще се наложи".
- VW_forever
- Автомобил:
- Двигател:
Определено ще има ефект, въпросът е да не ти вземат колкото половин ново.
Обикновенно 10 лв., но очаквай в скоро време отново същото бучене, ама от друго място.
Иначе и аз като Радо, средното гърне- не кръпка, а цялото в нова ламарина, но просто си иска ново.
За задното не ми се говори- просто вече няма къде да се заварява.
Заварките ми ги прави приятел, та не ми се налага да плащам, но ако трябваше... въобще да не съм ги кърпил!
п.п. http://www.automarket.bg/articles/03072001.htm
Обикновенно 10 лв., но очаквай в скоро време отново същото бучене, ама от друго място.
Иначе и аз като Радо, средното гърне- не кръпка, а цялото в нова ламарина, но просто си иска ново.
За задното не ми се говори- просто вече няма къде да се заварява.

Заварките ми ги прави приятел, та не ми се налага да плащам, но ако трябваше... въобще да не съм ги кърпил!
п.п. http://www.automarket.bg/articles/03072001.htm
Последна промяна от VW_forever на Вто 30 дек 2008 1:26, променено общо 1 път.
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Както казах преди малко това е въпрос на избор.Искаше мнения по въпроса и ние си изказваме мненията.А пък ти дали ще го кърпиш,ще го смениш,или ще го махнеш,щото колата е 12 годишна и няма нужда от гърнета,избора си е твой.Тук никой не изпада в крайности,всеки си се грижи за колата както може,и колкото може.Едни по-добре,други по-зле.
- VW_forever
- Автомобил:
- Двигател:
- Luciano
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.9TDI AHF
- Контакти:
rosen79 написа:Тук никой не изпада в крайности,всеки си се грижи за колата както може,и колкото може.Едни по-добре,други по-зле.
Скоро четох едно старичко мнение на колега от модераторския екип (за съжаление не си спомням кой), който на някъв въпрос от този сорт отговори нещо от типа на..."ние тука сме фенове и маняци"...
Колега, който си пуснал темата.... Прочети това и сам ще разбереш защо 99% от отговорите ще са да вземеш ново.
- Martin892
- Автомобил:
- Двигател:
гарне
ако е малко за карпене по добре го залепи не виждам смисал да набиваш пари в ново
- Sunny
- Дезертьор
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Незнам защо всички, писали до сега в темата, приемате "гърнето" точно като гърне?! Това не е просто една празна кофа и щом като е толкова изгнило, че да се пробие корпуса му, то вътре всичко е станало на леш и не върши никаква работа, а може и да затормозява двигателя. На 100% съм сигурен, че ако го свалиш и наклониш, от тръбата му ще се "излее" цялата му вътрешност.
Сменяй с ново - цената не е болка за умиране!
Сменяй с ново - цената не е болка за умиране!
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”