Проблем след смяна на въздушния филтър

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Golf_2
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Проблем след смяна на въздушния филтър

Мнениеот Golf_2 » Вто 30 дек 2008 8:21

Първо на всички весело посрещане на новата година и безаварийна!!! :D

Въпроса ми се отнася за Голф 2 ЕЗ двигател 1,6 1990год.

Появи се следния проблем след смяната на въздушния филтър: колата стана супер спъната, на светофарите като се превключи на първа се получава, така че да не може да набере - забива муцуната и падат рязко оборотите. Това е на газ.

На бензин мисля, че го има същия проблем, но не се забелязва толкова силно, колкото на газ(не съм сигурен дали не си въобразявам, че го има проблема на бензин).

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Re: Проблем след смяна на въздушния филтър

Мнениеот joker » Вто 30 дек 2008 8:43

Golf_2 написа:Първо на всички весело посрещане на новата година и безаварийна!!! :D

Въпроса ми се отнася за Голф 2 ЕЗ двигател 1,6 1990год.

Появи се следния проблем след смяната на въздушния филтър: колата стана супер спъната, на светофарите като се превключи на първа се получава, така че да не може да набере - забива муцуната и падат рязко оборотите. Това е на газ.

На бензин мисля, че го има същия проблем, но не се забелязва толкова силно, колкото на газ(не съм сигурен дали не си въобразявам, че го има проблема на бензин).

Огледай да не си откачил без да искаш някои от приводите за вакуум....или някое кабелче от електриката...

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Вто 30 дек 2008 9:47

Най-вероятно не си сменял одавна филтъра и газовата ти е регулирана при сравнително мръсен филтър. Сега като си го сменил с нов, през него минава повече въздух и сместа ти е обедняла. Иди на реглаж на газовата и трябва да се оправи. Провери все пак и разните тънки жички и маркучета около филтъра да не си скъсал нещо.

При мене тотално отказваше да запали на газ :)

На бензин най-вероятно просто си карал на богата смес и уж е вървяло повече тотално за сметка на разхода.

Потребителски аватар
krasio00o
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR 1998

Мнениеот krasio00o » Вто 30 дек 2008 20:17

Подкрепям колегата напълно ,отвори си малко кранчето на газта и пак я пробвай.:)

Поздрави!!

Потребителски аватар
kosigin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kosigin » Вто 30 дек 2008 22:42

на котията на филтара има номер--по него си вземи филтара...отнася се за платноста на материала за филтара ---има значение....

Потребителски аватар
basis4eto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот basis4eto » Вто 30 дек 2008 23:52

маркучетата за вакуума си погледни . Минавал съм така реглаж с газ анализатор , при наистина добър майстор , предния беше забрайл освен да ми закачи маркуча/главния/за въздушния фълтър и ме остави на светофар сле 1 км. , амчи и беше забрайл един скатан вакуум. Кавали....а си плащам .... :x

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”