савет за термостат на голф 3 1.6 афт

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
peachbaby
Автомобил:
Двигател:

савет за термостат на голф 3 1.6 афт

Мнениеот peachbaby » Пон 29 дек 2008 17:59

здр.утре 6те сменям термостат.4ел сам из форума 4е на модели като моята се сваля хидравли4на помпа,и .т.н.за да се стигне до термостата.вапроса ми е имали не6то на което трябва да се обарне спец.внимание от страна на маистора.може би има некакви уплатнения които се сменят с термостата но дали ги има в кутииката с него и дали не се купуват отделно не знам.запихас си 4ас в сервиза и пора4ах термостата но незнам дали не6то не пропускам.термостата по думите на достав4ика 6те е берц или не6то такова(уж бил добар).колата е голф 3 афт 1996.благодаря предварително :oops: :cry: :oops: :cry:

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пон 29 дек 2008 19:07

В кутийката трябва да има 2 или 3 уплътнения,ползва се само едното,което става,защото термостатът е за много марки и модели автомобили.

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Пон 29 дек 2008 20:28

трябва ти О-пръстен, трябва да е в кутийката с термостата.

Потребителски аватар
peachbaby
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peachbaby » Пон 29 дек 2008 21:26

благодаря колеги.като го сменя утре 6те пи6а отзив за марката и дали сам доволен от работата му

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Пон 29 дек 2008 21:36

ами има доста изписано за термостатите, аз лично препоръчвам да се купи от порше или юнитрейд, но щом вече си го поръчал пробвай и ще кажеш как е.

milenski_77
Автомобил: Passat B7 variant
Двигател: CFFB

Мнениеот milenski_77 » Пон 29 дек 2008 22:40

Аз моя го смених днес(сам разбира се отдавна не ходя по майстори)
Спецялно при мен(колата ми е турбо дизел) трябва да се свали хидраввличната помпа заедно със стойката за да се стигне до него.
Термостата стои във водната помпа.
Купих си Беер(предполагам че и твоя ще е такъв) казват че бил Мерцедеса на термостатите, идентичен беше с термостата на аудито на баща ми, предполагам че и за много други коли.
Наистина в комплекта има няколко гарнитури, но на теб ти трябва само о пръстена.
Аз моя като го свалих видях че някой преди мен е слагал силикон, но аз не сложих защото не би трябвало да пуска като сложа новия о пръстен, но уви капеше и го свалях отново, за да му сложа силикон, добре че предвидливо първо пробвах преди да закача помпата на хидравликата, че си е голям чанч без канал.

Потребителски аватар
peachbaby
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peachbaby » Вто 30 дек 2008 15:09

здр.термостата е сменен а марката на новия е ,,,behr,,,немски е/поне така пи6е/отваря на 87 гр.тествах го градско и изванградско температурата не пада под 87 гр.ве4е 6те карам без ка6они по ре6етката :lol: а и колата загрявя сравнително барзо.парното е на 6 .цената на новия е 25 лв+25 за работата=та 50 лв.знам 4е са бая пари но сам доволен от ефекта :D :D :D

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Вто 30 дек 2008 19:24

къде намери някой да ти смени термостата на АФТ мотор само за 25лв :shock

Потребителски аватар
peachbaby
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peachbaby » Вто 30 дек 2008 22:53

ами колега в кази4ене в ,,,автокомплекс престиж,,,понеже сам 4ел вав форума 4е на колеги саим сменяли термостати за по 10 20 лв,преди да го сменя попитах в сервиза колко струва самият термостат , какав е и колко 6те ми вземат за смяната му.казаха ми 4е могат да ми го доставят на 20-25лв. аза смяната му искаха пак толкова.в интерес на истината мом4ето което го сменя бая се изма4и таи като не само хидравли4ната помпа се сваля ами и неиният даржа4.а сабирането на този даржа4 по обратния ред бе6е доста трудно. :wink:

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Вто 30 дек 2008 23:43

Е,имайки предвид,че взимат някой лев и от частите....цената що-годе бива.
Въпреки,че във фирмените сервизи,цената на 1 час труд е 35-45 лева.

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Сря 31 дек 2008 10:52

peachbaby написа:ами колега в кази4ене в ,,,автокомплекс престиж,,,понеже сам 4ел вав форума 4е на колеги саим сменяли термостати за по 10 20 лв,преди да го сменя попитах в сервиза колко струва самият термостат , какав е и колко 6те ми вземат за смяната му.казаха ми 4е могат да ми го доставят на 20-25лв. аза смяната му искаха пак толкова.в интерес на истината мом4ето което го сменя бая се изма4и таи като не само хидравли4ната помпа се сваля ами и неиният даржа4.а сабирането на този даржа4 по обратния ред бе6е доста трудно. :wink:

Явно е бил коректен и като е видял, че се е набутал не е решил да ти каже нова цена в последния момент :) Евала му.

i3v3a3n
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i3v3a3n » Сря 31 дек 2008 12:22

аз моя го смених още лятото почна да ми прегрява колата смених си го сам . и аз взех берхт или нещо от сорта в магазина ми обясниха че това е оригиналния за моя голф 3 на самия термостат пише едни числа те са важни най вече това е температурата при която отваря и при различните двигатели тя е различна съответно и термостатите са различни ... от магазина ми казаха че преди 15 години когато се е произвеждал моя голф фирмата берхт не е съществувала и действително на старият ми оригинален термостат имаше емблемата на берхт и още една емблема до нея , казаха ми че преди години фирмата в германия която е произвеждала термостатите е била друга състояща се от две имена берхт и още нещо демек две фирми в една , в последствие обаче се разделят и сега едната се казва берхт а другата не се сещам вече и двете са немски и двете правят термостати ..... въпроса е къде обаче им е изместено производството едва ли е в германия , най вероятно испания турция или китай , вече нищо не се произвежда в германия , както и всички американски фирми са изместени в китай.... Е казаха ми че берхт е най доброто за момента аз моя го зех за 11 лв и е с една или две години гаранция вътре е с едно гумено оплътнение ама на мен и старото си ми беше здраво проблема е на капака оплътнението кото се продава отделно поне за моя голф АБД двигател смяната на термостата ми отне точно 5 минути , по бавно става обезвъздушаването около половин час и е задължително за да има парно пък и за правилната работа на термостата

Потребителски аватар
peachbaby
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peachbaby » Сря 31 дек 2008 15:06

lyubobg написа:
peachbaby написа:ами колега в кази4ене в ,,,автокомплекс престиж,,,понеже сам 4ел вав форума 4е на колеги саим сменяли термостати за по 10 20 лв,преди да го сменя попитах в сервиза колко струва самият термостат , какав е и колко 6те ми вземат за смяната му.казаха ми 4е могат да ми го доставят на 20-25лв. аза смяната му искаха пак толкова.в интерес на истината мом4ето което го сменя бая се изма4и таи като не само хидравли4ната помпа се сваля ами и неиният даржа4.а сабирането на този даржа4 по обратния ред бе6е доста трудно. :wink:

Явно е бил коректен и като е видял, че се е набутал не е решил да ти каже нова цена в последния момент :) Евала му.
ами да коретен е.собственика на сервиза мисля 4е е бив6 директор на ..unitrade.. в дружба.тои самия не работи/нали е 6еф/но за савет или консултация е много усложлив.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”