Във вторник, 14 февруари, отивайки на работа със съпругата ми около 10:30 на Т-образното кръстовище на бул. Мария Луиза и ул. Опълченска в София, блъснахме една баба. Софиянци знаят, че в момента ул. Опълченска е в ремонт и е затворена. Светофара не работи, има подлез. Ударът, доколкото може да се говори за такъв, стана в самия край на спирачния път, колата беше на практика спряла. След удара бабата падна на земята, но беше в съзнание и контактна. Повикахме линейка и КАТ както му е реда. В КАТ писах показания, върнаха ми документите и казаха, че вината не е наша, че е имало неправилно пресичане и прочее.
Според мен, по спомен, се движехме с около 60 км в час. Бабата излезе на платното отляво, заобикаляйки чак края на оградата, пазеща пешеходците от трамвайната спирка, направи няколко колебливи крачки напред назад и в крайна сметка се метна върху предния капак. Естествено, след като бабата се показа на платното, веднага скочих на спирачките, но нямаше възможност да се изместя в дясно, щото имаше друга кола, нито в ляво, щото там беше оградата и спирката......... Бабата закачих на 2 метра в самото кръстовище, след въпросната ограда-...
След измерването се оказа че имаме 32 метра спирачен път на мокър асфалт /както дочух от разговора между полицаите, което бахли го ква скорост означава/. На предния капак има едва забележима вдлъбнатина от удара, съвсем в средата, на предния ръб.
Не съм попълвал никакъв протокол нито акт или друг документ, различен от показанията, не са ми давали да подписвам нищо.
Свидетели няма.
Възрастната жена е здрава, няма нищо счупено, в момента обаче се намира в Пирогов, оставена за наблюдение, с хематом.
Въпросът ми е какво е най-вероятно да следва оттук нататък?
Полицаите ни помолиха да не повдигаме иск пред застрахователя по КАСКОТО за щети, заради финансовото състояние на бабата.
ПТП с пешеходец.. :(
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Стиви Джи
- Автомобил:
- Двигател:
Има тук един-двама адвокати - сигурно знаят. Аз в този участък пълзя, защото особено пред гарата, където преместиха спирката на младостките рейсове постоянно прехвърчат хора, които се придвижват по някакви странни траектории и се изисква високо спортно майсторство да ги избегнеш, ако караш по-бързо.
П.С.
Пичагата е реагирал вече
П.С.
Пичагата е реагирал вече
- Ото Кац
- Автомобил:
- Двигател:
Стиви Джи написа:Аз в този участък пълзя, защото особено пред гарата, където преместиха спирката на младостките рейсове постоянно прехвърчат хора, които се придвижват по някакви странни траектории и се изисква високо спортно майсторство да ги избегнеш, ако караш по-бързо.
Така е... аз обаче пропуснах да отбележа, че инцидента стана в посока надлез надежда към централна гара, преди седма поликлиника... хем знам, че и там пресичат ама пуст късмет........
- Ото Кац
- Автомобил:
- Двигател:
Стиви Джи написа:Важното е, че бабето е оцеляло, щото на тая възраст костите им са като солети. Пали свещи и тва е.
Паля, и не само.... направо се сбърках от притеснение баси......
Всички ме съветват освен тва да се споразумея с роднините да не завеждат граждански иск.... та съвсем не знам кво да прая вече
- Lawyer
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Скромно мнение на корпоративен адвокат:
Няма да има последствия от административно-наказателен характер, щом като акт не ти е бил съставен. Само съставеният акт слага началото на административно-наказателното производство. Щом като нямаш вина, няма и наказание - принцип в правото.
Относно каското - щом като няма протокол за ПТП, акт и т.н., пишеш, че си намерил колата така, пред блока и застрахователят плаща. Хлапета са си играли, младежи са скачали по нея... Такива работи. Никъде няма доказателства, че е имало ПТП с твое участие.
Успех!!! (Да спра ли брояча?!)
Няма да има последствия от административно-наказателен характер, щом като акт не ти е бил съставен. Само съставеният акт слага началото на административно-наказателното производство. Щом като нямаш вина, няма и наказание - принцип в правото.
Относно каското - щом като няма протокол за ПТП, акт и т.н., пишеш, че си намерил колата така, пред блока и застрахователят плаща. Хлапета са си играли, младежи са скачали по нея... Такива работи. Никъде няма доказателства, че е имало ПТП с твое участие.

- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Много неприятно преживяване си имал. И на мен ми омръзнало от такива дето пресичат къде и както им падне без изобщо да се огледаш.
Вече като видя някоя баба да се приближава до тротоар и намалявам веднага. Най-ме е яд, че дори не се оглеждат и реакцийте им са супер неадекватни не само бабите, дядовците и майките също влизат в тази графа.
А най-опасната комбинация е баба с внуче, аз един път за малко да блъсна една циганка изкочи пред колата на пътека в Младост добре, че бях на първа скорост.
А бе с две думи има много прост народ и трябва много да внимаваме за такива неориантирани индивиди.
Пак добре, че всичко е наред, но предполагам ти и женати сте се изплашили доста. Все пак да блъснеш човек, дори и с 5км/ч е едно найстина непрятно преживяване.
Вече като видя някоя баба да се приближава до тротоар и намалявам веднага. Най-ме е яд, че дори не се оглеждат и реакцийте им са супер неадекватни не само бабите, дядовците и майките също влизат в тази графа.
А най-опасната комбинация е баба с внуче, аз един път за малко да блъсна една циганка изкочи пред колата на пътека в Младост добре, че бях на първа скорост.

А бе с две думи има много прост народ и трябва много да внимаваме за такива неориантирани индивиди.
Пак добре, че всичко е наред, но предполагам ти и женати сте се изплашили доста. Все пак да блъснеш човек, дори и с 5км/ч е едно найстина непрятно преживяване.
Мхм преди време четох една статия на Беряну - сравняваше Румъния и Бг. Та от там разбрах , че в Румънешко ако бутнеш пешеходец на място където има право да е - спирка, пеш.пътека и т.н. жестоки последици има за шофьора. НО ако го бутнеш дето няма никаква работа - магистрала или примерно както на Цариградско , ако пешеходеца не оцелее , роднините му ти плащат щетите... та такива ми ти работи. Мен ми е много голям страх да не бутна някой такъв изневиделица , я в тъмното я някъде другаде, че после сичко ти отива на кино зарад някъв хахо.....
- guard
- Автомобил:
- Двигател:
Lawyer написа:Скромно мнение на корпоративен адвокат:
Относно каското - щом като няма протокол за ПТП, акт и т.н., пишеш, че си намерил колата така, пред блока и застрахователят плаща. Хлапета са си играли, младежи са скачали по нея... Такива работи. Никъде няма доказателства, че е имало ПТП с твое участие.![]()
Е това е България...........32м спирачен път(Аз със 100% гаранция казвам, че скоростта е била над 50км/ч.....но както и да е).........виновно Бабето......... насичкото отгоре в близост до спирка...
Супер...........само мога да кажа, на колегата........имаш късмет, че си в България........
А сега малко общо........лично аз преди 2-3 дни, за малко не попаднах в една далечно близка до тази ситуация...........ненормална жена, която е решила да се самоубива на пътя, точно преди басейна на ЦСКА по пътя от Слатина към Дружба......и успях да спра, при това пътя беше заледен!!!!!! Обаче аз лично, рядко се движа със скорост над 60км/ч
Една молба към всички, Уважавайте пешеходците, и те души носят, и винаги когато карате имайте едно на ум, за тези който не са виждали трупове, или кръв......по добре да не виждат всъщност......абе просто бъдете внимателни и когато живо същество се доближи до пътя, намалявайте скоростта......
Последна промяна от guard на Сря 15 фев 2006 18:06, променено общо 1 път.
- guard
- Автомобил:
- Двигател:
One написа:Мхм преди време четох една статия на Беряну - сравняваше Румъния и Бг. Та от там разбрах , че в Румънешко ако бутнеш пешеходец на място където има право да е - спирка, пеш.пътека и т.н. жестоки последици има за шофьора. НО ако го бутнеш дето няма никаква работа - магистрала или примерно както на Цариградско , ако пешеходеца не оцелее , роднините му ти плащат щетите... та такива ми ти работи. Мен ми е много голям страх да не бутна някой такъв изневиделица , я в тъмното я някъде другаде, че после сичко ти отива на кино зарад някъв хахо.....
Абсолютно съм съгласен междудругото.......за магистрала и т.н където има заграждения и т.н
Върни се в “ОФФ-Топик - други”