Колеги , предстои покупка на кола около 4000лв.
Огледали сме се в това:
http://www.mobilen.bg/pcgi/printdet.cgi?id=11224579002548605
http://www.mobilen.bg/pcgi/printdet.cgi?id=11229844558741234
mod edit: gr_kanev
"4. Темите да бъдат със заглавия, подсказващи съдържанието им"

Съветче за кола до 4000 лв.
- ilkomuhata
- Автомобил:
- Двигател:
ilkomuhata написа:италианското не бих го купил никога бих се спрял на голфа
То едва ли някой тук ще го посъветва да вземе фиата, но както и да е...ти виждал ли си голфа?Може би търсиш кола около 98 година, е голфа на пръв поглед мога да ти кажа, че не е, нищо че така пише.
Иначе ако е читав и аз съм за голфа

- ilkomuhata
- Автомобил:
- Двигател:
- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
- stoqn_g60
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ADA
Аз на твое място колега бих избрал голфа.Но и тези фиати са с доста добри мотори.Тествал съм 1.9JTD (май 105 коня беше ,може и да бъркам),много добре се представи с 4 човека динамиката се чувства много добре.Този мотор е много икономичен и пъргав...но има доста бъгове (често има загуба на масло и доста течове
just fiat).Големия мотор (2.2 140 коня май беше,не съм много сигурен за конете
,за което се извинявам),е по-тромав(може би не беше на реалните 184 000 км) със голями мъки се набираше...Ако решиш да се спреш на фиата,имай 1 на ум ,че са доста кекави от към окачване ,слаба черта им е. Стига за фиата,сега няколко думи за голфа каръл съм 1.9 ТДИ(на 1 приятел) и първата ми реакция беше
,как пипнеш газта и те залепя.Много бързооборотен се извади пущината
и здрав при това,и разхода е подобаващ -извънградско със 100 110 => 4.7л
.Голфа за мен е по-добрия избор ,понеже и за подръжка е в пъти по-евтин от тази на фиата.Абе с 2 думи Несмското качество е неповторимо
Успех в избора колега 

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Аз ще се аргументирам защо да не взимаш фиат-а...за Голф-а не мога да кажа.ако е с 1.8 АБС двигател 90кс. - аз съм с такъв на Пасат-а и е железен - няма троешене ако не се постараеш много.С един вал от 2Е става по-динамичен (ти на голф-а едва ли ще имаш нужда обаче да го правиш понеже не тежи като Пасат).
Та за фиат-а....това долкото мернах е някаква Мареа...то е от същата генерация като Брава,Браво и т.н....аз още от 9-те години като карах Уно и типо праех предницата през 3000-4000км понеже се продават много част менте а там се сменя целия носач заедно с шарнира - по 60-тина лв на страна без труд.Отделно на теиз Брава/Браво/Мареа са им много слаби електрическите првкл'чватели - винаги някое ключе или нещо такова не работи.Като двигател много зависи какъв точно е и на ккво случиш - високооборотни са,добре се държат като разход и вървеж ама докато не се скапе нещо - основно електронни проблеми правят...по-рядко механични (при 1.4 12V е обратното - там електрониката е добре ама разпределителния вал се износва много бързо и се сменя с нов - друг е временно решение).С две думи - немско...може да не е точно този голф ама по-добре да е немско някакво.Аз лично за 4000 бих си взел един Пасат В3 и да си го стегна с останалите от 4-те хиляди пари.Понеже е железна машина,по-просторен е от Мареа-та и голф-а ама зависи за какво искаш да ползваш колата.Ако се спреш на Пасат - да е 2Е понеже това е най-удачния мотор като купе/разход и здравина за В3 (в диапазона на Мареа-та е - 115к.с. нито малко нито много).
Успех!
Та за фиат-а....това долкото мернах е някаква Мареа...то е от същата генерация като Брава,Браво и т.н....аз още от 9-те години като карах Уно и типо праех предницата през 3000-4000км понеже се продават много част менте а там се сменя целия носач заедно с шарнира - по 60-тина лв на страна без труд.Отделно на теиз Брава/Браво/Мареа са им много слаби електрическите првкл'чватели - винаги някое ключе или нещо такова не работи.Като двигател много зависи какъв точно е и на ккво случиш - високооборотни са,добре се държат като разход и вървеж ама докато не се скапе нещо - основно електронни проблеми правят...по-рядко механични (при 1.4 12V е обратното - там електрониката е добре ама разпределителния вал се износва много бързо и се сменя с нов - друг е временно решение).С две думи - немско...може да не е точно този голф ама по-добре да е немско някакво.Аз лично за 4000 бих си взел един Пасат В3 и да си го стегна с останалите от 4-те хиляди пари.Понеже е железна машина,по-просторен е от Мареа-та и голф-а ама зависи за какво искаш да ползваш колата.Ако се спреш на Пасат - да е 2Е понеже това е най-удачния мотор като купе/разход и здравина за В3 (в диапазона на Мареа-та е - 115к.с. нито малко нито много).
Успех!
- houzeboy
- Автомобил:
- Двигател:
Търся кола на баща ми която да му подхожда.
Човека е набор 49, трябва да има еърбег, да не е карана в бг и да можеш да сложиш 1 бидон ракия. =]
Всичко останало като: климатик,ел. стъкла, огледала и тн. са препоръчителни.
Вярно, че във форума няма да чуя лошо за марката ама все пак има и други коли които не са никак лоши.
Тази фиатка специално много ми хвана окото и не мисля, че е лоша.
Голфарата също е много много хубава ама буди подозрение. Може ли синхро да е с барабани на задните колела ?
Човека е набор 49, трябва да има еърбег, да не е карана в бг и да можеш да сложиш 1 бидон ракия. =]
Вярно, че във форума няма да чуя лошо за марката ама все пак има и други коли които не са никак лоши.
Голфарата също е много много хубава ама буди подозрение. Може ли синхро да е с барабани на задните колела ?
houzeboy написа:Търся кола на баща ми която да му подхожда.
Имаше един голф 3 комби, много ми хареса на мен, по снимки.
Единственото което не отговаря на критерияти е, че е карана в България, но според мен това не е минус.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Golf_Diesel_ написа:Или Лагуна
Един колега наскоро си взе - частите са ненормални цени - ама на него си му харесва.
Взе 96-та за 5400лв в сравнително читаво състояние с газова.Мотора е почти най-големия - 2.0 16V .
За този двигател ангренажния комплект е около 300лв а работата около 100 още за смяната (за Пасат-а комплекта с ремъка не е толкова).Отделно по предницата като се скапе шарнира се сменя целия носач - няма да казвам цената

Тампоните за двигателя са единия 70лв,другия 130 третия около 60-тина лв.....
Иначе като возия Лагуна-та е добра ама с тези части....не е истина.
А си тежи и и трябва мотор от сорта на 2.0 8V за да върви нормално.
Отзад е на торсиони ама за ралзика от повечето френски доста със зор се разчеква.
Разхода на 2.0 16V газ извън града с ламбда контрол е около 15 при настъпване (160-180).
Иначе е просторна и с много удобни седалки ама....само това и е.
Това е което мога да кажа за Лагуна-та.
За голф-а който е каран в БГ - това не е минус - поне малко от малко е обслужена,минавала е през КАТ т.е. няма д аима проблеми с документите,номерата на моторите и т.н.Отделно това,че е карана в БГ даже е малко по-добре - пооправено е това оновоа,обслужена е като ремъци и т.н. което е по-добре по принцип.И можеш да си я закараш да я прегледат понеже предполагам има номера а и собственика няма да откаже понеже не е автокъща

Успех!
Последна промяна от zfa159 на Вто 30 дек 2008 23:12, променено общо 1 път.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”