Преправяне на табло от Б4,на Б3
- didkoltd
- Автомобил:
- Двигател:
Преправяне на табло от Б4,на Б3
Колеги знам,че имаше тема как се преправя таблото от въпросния Б4 на Б3 ,но не мога да я намеря ,моля ако някой се сеща как беше озаглавена и в кой под-форум е темата да даде линк.Става дума за разликата в мигачите на моята кола са долу на таблото на една лампа ,а на новото са горе за ляво и дясно с 2 лампи!Също и на моето табло има накрайник за вакум,а новото няма каква е ролята на този вакум и може ли да се затапи ?Благодаря предварително ! 

- VW_forever
- Автомобил:
- Двигател:
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Вакуум в таблото? - ти ме уби.
Да разясним нещо - на кое точно казваш табло понеже под табло може да се разбира таблото с уредите и цялото арматурно табло.
Ако говориш за арматурното табло в купето - на В3 са еднакви независимо от годините на производство а на В4 е малко по-зализано.
По повод таблото със стрелките - имал съм Пасат 89-та и 93-та (В3) и двата имаха известни разлики в таблото ама вакуум - никога не съм виждал да има на нито едното от двете табла
Иначе разликата преди и след 90-та е електронния часовник и стрелките за мигачите...друго не се сещам ама по принцип таблата ги има в няколко разновидности според годината на производство и нивото на оборудване - може да е с електронен километраж или с обикновен,с оборотомер или без,с дигитален часовник или с обикновен.....варианти много и зависят и от двигателя,който се монтира на купето.
Успех!
Да разясним нещо - на кое точно казваш табло понеже под табло може да се разбира таблото с уредите и цялото арматурно табло.
Ако говориш за арматурното табло в купето - на В3 са еднакви независимо от годините на производство а на В4 е малко по-зализано.
По повод таблото със стрелките - имал съм Пасат 89-та и 93-та (В3) и двата имаха известни разлики в таблото ама вакуум - никога не съм виждал да има на нито едното от двете табла

Иначе разликата преди и след 90-та е електронния часовник и стрелките за мигачите...друго не се сещам ама по принцип таблата ги има в няколко разновидности според годината на производство и нивото на оборудване - може да е с електронен километраж или с обикновен,с оборотомер или без,с дигитален часовник или с обикновен.....варианти много и зависят и от двигателя,който се монтира на купето.
Успех!
- VW_forever
- Автомобил:
- Двигател:
Аз сега се опитвам да натъкмя табло от б3 турбодизел на транспортер т4 дизел.Съвместими са,но не можах да разбера дали оборотомера работи,защото нямах ток да запаля.Така де на контакт включих,всички диоди си работят,както трябва,уредите също.Чудното при мен,че старото табло също беше с двете стрелки на мигачите,а новото прави познатия проблем с 1та стрелка(който и от двата мигача да включа мига само дясната стрелка).Утре,като запаля,ако оборотомера не тръгне,усещам,че влизам в много готин филм 

- didkoltd
- Автомобил:
- Двигател:
di4evv написа:VW_forever написа:zfa159 написа:Вакуум в таблото? - ти ме уби....
Има, виждал съм!
Говорим за таблото с уредите.
Интересното е, че и двете табла, които съм виждал с вакуум, колите бяха с борд комп.
Ама за какво служи-
вакуума е за бордовия компютър и по специално за моментния разход
Ясно ,остава и някой да каже кои пинове се сменяха на буксата на таблото за да си тръгнат и мигачите както трябва!

?
Колеги искам да използвам темата с таблата да питам нещо:
Днес сутринта без да искам излях малко кафе и то "попи" някъде в таблото (с километража и часовника таблото). Има ли опасност нещо да се повреди от кафето и ако да какво да очаквам най-много
Днес сутринта без да искам излях малко кафе и то "попи" някъде в таблото (с километража и часовника таблото). Има ли опасност нещо да се повреди от кафето и ако да какво да очаквам най-много

- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
didkoltd написа:Ясно ,остава и някой да каже кои пинове се сменяха на буксата на таблото за да си тръгнат и мигачите както трябва!
Я виж тук

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?p=961689&sid=e16d5d1b679550f5e01168af52c4fdbc#961689
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Re: ?
Muku написа:Колеги искам да използвам темата с таблата да питам нещо:
Ми да ти кажа не е добре по принцип....разглоби и го почисти - дава разни паразитни капацитети,съпротивления и т.н....по-добре го изчисти понеже знае ли човек какво ще стане....а чистенето не е никак сложно - разглобяваш пластмасата около таблото,развиваш самото табло с 2-та му винта и е навън

Успех!
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Re: ?
Muku написа:Колеги искам да използвам темата с таблата да питам нещо:
Ако кафето се е изляло пред стъклото на таблото с уредите 99,9% съм сигурен че не е влязло вътре