Предни пружини за пасат Б3 - какви?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Предни пружини за пасат Б3 - какви?
Иска ми се да се вдигне малко колата отпред - с по-твърди пружини. Въпросът е от какво да взема пружини, защото от Б3 дизел не са достатъчно твърди? Да уточня, че не искам ниско окачване, а твърдо. Най-общо казано: търсят се пружини, които да са еднакви по височина или малко по-високи от стандартните и да са по-твърди. И да паснат на пасатора 

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Обмислях варианта да сменям задни пружини, но почти се бях отказал, когато... видях, че и двете имат по счупена навивка
Бърза обиколка по магазините ми показа, че освен стандартните, има и подсилени пружини за Пассатора
Същата височниа, същия брой навивки, на от по-дебело желязо!
Та в момента съм с такива.
Става дума за задни пружини, но би трябвало и предни да има...

Бърза обиколка по магазините ми показа, че освен стандартните, има и подсилени пружини за Пассатора

Та в момента съм с такива.
Става дума за задни пружини, но би трябвало и предни да има...

-
- Автомобил:
- Двигател:
Не знам точно от какъв дизел са пружините, с които съм в момента, но няма никаква разлика в сравнение с тези, с които беше колата преди. Не ми се правят повече експерименти със стандартни пружини. Колкото до това какво има в магазина - пак не ми се рискува - купих едни подсилени за отзад и се оказа, че не са достатъчно подсилени, а вече бях ги тествал на предния пасат и бях много доволен. Очевидно е доста по-тежък от пасат с предно. Сега съм с предни пружини от вартбург отзад и съм много доволен.
-
- Автомобил: Golf II
- Двигател:
пружини
Чувал съм добри отзиви за пружините SUPLEX,май нещо шведски били...по принцип за синхро са по-усилени...ама още по...Виж vagcat.com
По повод задните ти пружини-подложки слагал ли си?
По повод задните ти пружини-подложки слагал ли си?
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 0136e0e7ff
от вр6 може би ще стане
имам едни от миниван ама дай размери
от вр6 може би ще стане
имам едни от миниван ама дай размери
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
от тука гледам че има
http://catalog.auto.ru/catalog/cars/volkswagen/passat/
г60-1345 кг
вр6 2.8 -1475 кг
вр6 2.9 синхро - 1590 кг
естествено не е гаранция че е 100% верно,ама вр6 двигател тежи доста повече от 1.8 г60
http://catalog.auto.ru/catalog/cars/volkswagen/passat/
г60-1345 кг
вр6 2.8 -1475 кг
вр6 2.9 синхро - 1590 кг
естествено не е гаранция че е 100% верно,ама вр6 двигател тежи доста повече от 1.8 г60
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Предни пружини за пасат Б3 - какви?
Разлика в теглото може и да има, но пружините излизат еднакви, поне според колегата:
Моите са такива. Ако има някой, който да е виждал/пробвал други пружини отпред ...
Че тия дни тръгвам по моргите с пружина в ръка и ще избирам на цвят и мирис
venci&vento написа:На пружините има 3 розови точки и 1 зелена - малка чашка към тампона.
Колегата от когото ги купих каза , че са от GOLF 3 TDI , но ми вдигнаха прекалено много предницата на вентото.
В етката ги намерих , че са за пасат...
jeronimo93 написа:...ТЕЗИ тук пужини на колегата дали са по-твърди (вдигат ли колата)? Според ЕТКА те са за Пасат В3 с двигател ААА...
Моите са такива. Ако има някой, който да е виждал/пробвал други пружини отпред ...
Че тия дни тръгвам по моргите с пружина в ръка и ще избирам на цвят и мирис

- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Re: Предни пружини за пасат Б3 - какви?
Не знам дали на б3 и б4 са еднакви пружините, но ми се струва че б4-ките са малко п високи. Или поне при мен е така. Ако предницата ми е по висока от това ще прилича на бъги
Ако искаш мога да ти пратя снимка да видиш как изглежда.
Ето различните видове предни пружини за Б4 Б3. Каталожните номера са еднакви разликата е само в последната буква и в цветовата маркировка:

Някой може ли да обясни какво е "leveling system"

Ако искаш мога да ти пратя снимка да видиш как изглежда.
Ето различните видове предни пружини за Б4 Б3. Каталожните номера са еднакви разликата е само в последната буква и в цветовата маркировка:

Някой може ли да обясни какво е "leveling system"