към колегите с ААМ мотори

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
pesho_sl
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: AGR 1998

Мнениеот pesho_sl » Нед 28 дек 2008 19:43

Бързият написа:
pesho_sl написа:Колеги
Що е то - двата маркуча (доло и горе) са топли а не е стигнала 70:
а) термодатчик;
б) термостат;
в) и двата отговора.

Моля помогнете!!!

:lol: термостат

и аз така си мислех, но реших да се допитам до по-вещите!!!
МЕРСИ за бързия отговор. Утре ще се сменя!!!

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Нед 28 дек 2008 19:47

pesho_sl написа:
Бързият написа:
а) термодатчик;
б) термостат;
в) и двата отговора.

Моля помогнете!!!

Обаче има още едно положение . Писал си че са топли заедно , обаче когато се пусне перката колко градуса показва на таблото ? Ако пак не мърда от 70 сменяй и датчика (с него задължително и гумения О-пръстен)

Потребителски аватар
pesho_sl

Мнениеот pesho_sl » Нед 28 дек 2008 21:29

Бързият написа:
pesho_sl написа:
Бързият написа:
а) термодатчик;
б) термостат;
в) и двата отговора.

Моля помогнете!!!

Обаче има още едно положение . Писал си че са топли заедно , обаче когато се пусне перката колко градуса показва на таблото ? Ако пак не мърда от 70 сменяй и датчика (с него задължително и гумения О-пръстен)

перката не съм я чувал. още сега отивам да я пробвам! и без това няма какво да правя!

Потребителски аватар
VW`VENTO
Автомобил: VW BORA 1.9TDI
Двигател: AHF

Мнениеот VW`VENTO » Пон 29 дек 2008 16:09

днес смених стария термостат със нов и започнаха и проблемите.Няма грам парно,а преди да го сменя имаше перфектно.Някой ще ми каже ли как най лесно се обезвъздушава системата и радиатора на парното.След като сменихме термостата сменихме и антифриза и започна едно обезвъздушаване.Колата работи на тихи обороти с отворена капачка на разширителя темп.стига до 90 гр перката вкл ,а парното никакво го няма.Моля за съвет :cry:

Потребителски аватар
pesho_sl

Мнениеот pesho_sl » Пон 29 дек 2008 18:41

VW`VENTO написа:днес смених стария термостат със нов и започнаха и проблемите.Няма грам парно,а преди да го сменя имаше перфектно.Някой ще ми каже ли как най лесно се обезвъздушава системата и радиатора на парното.След като сменихме термостата сменихме и антифриза и започна едно обезвъздушаване.Колата работи на тихи обороти с отворена капачка на разширителя темп.стига до 90 гр перката вкл ,а парното никакво го няма.Моля за съвет :cry:

и аз днес смених тая гад, но обезвъдушаването мина идеално и парно си има! не знам при теб защо се е получило така! :roll:

Потребителски аватар
VW`VENTO
Автомобил: VW BORA 1.9TDI
Двигател: AHF

Мнениеот VW`VENTO » Пон 29 дек 2008 19:45

pesho_sl написа:
VW`VENTO написа:днес смених стария термостат със нов и започнаха и проблемите.Няма грам парно,а преди да го сменя имаше перфектно.Някой ще ми каже ли как най лесно се обезвъздушава системата и радиатора на парното.След като сменихме термостата сменихме и антифриза и започна едно обезвъздушаване.Колата работи на тихи обороти с отворена капачка на разширителя темп.стига до 90 гр перката вкл ,а парното никакво го няма.Моля за съвет :cry:

и аз днес смених тая гад, но обезвъдушаването мина идеално и парно си има! не знам при теб защо се е получило така! :roll:

радвам се за теб колега,че всичко е минало ОК.Как премина при теб обезвъздушаването?При отворена капачка на разширителя ли го прави или при затворена и радиатора на парното обезвъздушава ли го и него отделно или целия кръг сам ?

Потребителски аватар
pesho_sl

Мнениеот pesho_sl » Пон 29 дек 2008 22:14

VW`VENTO написа:
pesho_sl написа:

радвам се за теб колега,че всичко е минало ОК.Как премина при теб обезвъздушаването?При отворена капачка на разширителя ли го прави или при затворена и радиатора на парното обезвъздушава ли го и него отделно или целия кръг сам ?

1. наляха антифриза;
2. запалих колата на отворена капачка
3. след около 2 минутки затвориха капачката
4. като стигна 90 и перката спря да се върти, човека отвори капачката и стиска горния маркуч да излезе въздуха.
Общо взето това беше и всичко за 15 лв.

Потребителски аватар
absent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот absent » Чет 01 яну 2009 18:05

колеги реших сам да си сменям термостата ама не успях да намеря някоя по подробна тема за смяна или пък снимки някой може ли да помогне каде се намира термостата на ААМ и как се сменя

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Чет 01 яну 2009 18:08

absent написа:колеги реших сам да си сменям термостата ама не успях да намеря някоя по подробна тема за смяна или пък снимки някой може ли да помогне каде се намира термостата на ААМ и как се сменя

Това трябва да помогне :wink:
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t= ... sc&start=0

Потребителски аватар
absent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот absent » Чет 01 яну 2009 18:46

мерси колега

Потребителски аватар
absent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот absent » Пет 02 яну 2009 20:02

така и така съм пуснал темата пък и проблема явно пак е в същия раздел та да си кажа мъката
,днеска открих поредния проблем баси майк....
гледам взело да пуши от радятора поогледах го и останових че долу вдясно в ъгъла мокро и пуши досега несъм забелязал да ми губи течност ама все пак :shock дайте съвет кво да правя

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”