Въпрос за термостат
- bomber
- Автомобил:
- Двигател:
Въпрос за термостат
Значи понеже не съм сигурен дали е за смяна да се допитам до вас...Колата си загрява нормално...Докато не стигне 90 градуса долния маркуч е лед...Но като карам извън градско примерно с 80 на ниски обороти температурата пада спирам да пипна маркучите долния пак леден-термостата е затворен също и радиатора е студен.Горния мъркуч е топличък,а маркучите към радиаторчето на парното са врели
Дали има вероятност температурния датчик да го духа ледения вятър и за това да ми пада температурата?При спускане на скорост без газ пак пада 
-
myrshavija
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос за термостат
bomber написа:... като карам извън градско примерно с 80 на ниски обороти температурата пада...
Колко?
Ако термостатът е затворен, няма нужда да го сменяш, според мен.
- bomber
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос за термостат
Затворен е температурата по уреда на таблата е около 60 градуса ако товаря двигателя се повишаваmyrshavija написа:bomber написа:... като карам извън градско примерно с 80 на ниски обороти температурата пада...
Колко?
Ако термостатът е затворен, няма нужда да го сменяш, според мен.
- lozan67
- Автомобил:
- Двигател:
При мене е абсолютно същото. Смених 2 пъти термостата с прехвалени и по прехвалени същата работа. Почнат ли минусовите температури от Обеля до Младост не мога да кача 90 градуса с пуснато парно. Парното ми е супер, разхода на газ също. Взех да не му обръщам внимание. Не се вкарвай във филми. Горните маркучи няма как да не са топли при положение, че там се вътри водата за разширителния съд. Иначе няма как да се обезвъздущава системата.
- libris
- Автомобил:
- Двигател:
колега
колега и аз имах същият проблем като тръгнех на дълго и падаше ми температурата, до 75градуса но като смених термостата и всичко ми се оправи ,(ама аз нямах и добро парно де)
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”