на някой да му липсва нещо

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Чет 01 яну 2009 19:21

Все едно чета коментарите на dnes.bg... Обръщат всяка новина на "София vs Провинция". Искам НЯКОЙ кореняк софиянец да дойде и да ми каже защо аз не трябва да живея и работя в тоя град. Ако може обаче да се позове на някой закон, а не да си смуче простотии от пръстите. След като това, което ми харесва да го работя, и което ми предлага достатъчно голяма заплата, ще го работя ако трябва и в Горно Уйно, ако САМО там мога да намеря такива условия. За момента тази работа я има само в София и за това съм тук. Когато има условия за такъв труд във Видин - вервайте ми изнасям се на секундата! До тогава ще живея и работя там, където аз реша, щом закона (и конституцията) го позволява.

Не разбрахте, че не провинцията е виновна, че е задръстена София, а управляващите, които крадат парите за ремонти и разширяване на пътищата. Ама вие трябва да си псувате някой, и като вече е толкова изтъркано да се псува правителството, решавате да си разнообразите деня като псувате провинциалистите.

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Чет 01 яну 2009 19:24

ISRalien написа:Айде дишайте, па на 4-ти си идем, и тогава че си е същия к*р.

[/quote] :deal

Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectre™ » Чет 01 яну 2009 21:52

ISRalien написа:..........

http://vbox7.com/play:8005fe46

Знаете ли кой е проблема на София :?: , не е боклука, не е трафика проблемът е, че отвсякъде е заобиколена от България... Всички искат да се махната от България и да отидат в един по добър свят, затова всички искат да отидат в София....

Хммм колко умно казано... На Българина вече му е залегнало като народна черта, да не му дреме за заобикалящия го свят, да гледа само своята паница... и да мисли кое е по добро и по лесно за него...., да за вас е по лесно да хванете влака/автобуса или колата на тате, да се изтресете тук... и да си живуркате под наем... без да ви интересува че София вече не може да приема безкрайнете талази... от желаещи да влязат в небесното царство - столицата.., където живота е песен, виното се лее.., а по небето хвърчат банкноти... :lol:

Тук:
Не може да идвате и да паркирате като араби в пустиня... без да се съборазявате с никой..
Не може да идвате и да вдигате луди селски купони всеки ден...и да скачате по главите на хората това са апартаменти/блокове, а не къщата на село...
Не е прието да се хвърля боклука през прозореца.. има кофи за тая цел...
И още доста примери, които ако икаш ще ти дам..., ежедневно съм свидетел...

Студентски град не е увеселителен парк или място с много дискотеки... и блокове където може да се преспи..., да си поживееш.. и после да му мислиш..., до колкото си спомням там има общежития за жадни за знания студенти, които ужким учат, но май по скоро използат ученето като възможност да дойдат по лесно тук... и да ползват евтините общежития...
:roll:

Обвиняваме политиците..., че София е отесняла, претъпкана или мръсна..., Да трябва, ама като ги погледнеш, те половината са и те от далеко.. и им дреме на ***, както и на повечето от вас...

Мога още куп неща да пиша които се знаят и са очивидни..., но файда никаква..

ISRalien нищо лично към теб... познавам и имам приятели, който не са от София.., много готини хора.., много свестни..., за разлика от масата която пристига всеки ден тука... с цел по лесен живот..

:uuoooh:

Потребителски аватар
Ivailo
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Чет 01 яну 2009 22:28

Spectre™ написа:...от желаещи да влязат в небесното царство - столицата.., където живота е песен, виното се лее.., а по небето хвърчат банкноти... :lol:

Тук:
Не може да идвате и да паркирате като араби в пустиня... без да се съборазявате с никой..
Не може да идвате и да вдигате луди селски купони всеки ден...и да скачате по главите на хората това са апартаменти/блокове, а не къщата на село...
Не е прието да се хвърля боклука през прозореца.. има кофи за тая цел...

.....

Мога още куп неща да пиша които се знаят и са очивидни..., но файда никаква..

Тук ти е грешката, както и на почти всички, които са убедени, че провинциалистите са по-малко хора от Богопомазаните столичани.
Знаеш ли - живея в блок в младост 3 и мога да кажа, че повечето ми съседи са собственици на апартаментите, в които живеят. Не знам от колко време, за това не мога да кажа дали са софиянци.
Знаеш ли колко пъти съм виждал/чувал през прозореца да прелита торбичка с боклук? Знаеш ли колко са "красиви" дърветата наоколо?
Знаеш ли един комшия, който сигурно е от доста време в София (дядка е), колко често си мести колата от паркинга? Веднъж седмично! Знаеш ли колко места заема? Поне 2 в повечето случаи.
Знаеш ли бабката отгоре (предполагам и тя столичанка), какъв гръмогласен пес (помияр) има? Знаеш ли колко е готино тя да излезе в 7 сутринта по пазарите, а същия пес да почне да вие на умряло в 7:10?
Знаеш ли колко е готино сина на комшията от горе в дясно (до оная с песа) да надъни чалга от 8 до малките часове през нощта? А знаеш ли колко е гадно комшията отдолу да е металист и всяка сутрин (към 8:30) да се (съответно и ме) буди с възможно най-гадния метъл?

Защо ти го казвам това? За да ти покажа, че проблема не е до това от къде е даден индивид, а до това как е възпитаван, в какви среди е израснал и т.н.

3 месеца съм работил на пъпа на София - между 5-те кьошета, руски паметник и пл. Македония, така че вярвам да съм се научил как се паркира така, че да не пречиш на околните, щом за тия 3 месеца не са ми надрали колата нито веднъж.
Боклука НИКОГА не съм си изхвърлял през прозореца, просто защото не съм възпитаван така. Израснал съм в блок в град, а не село, както твърдиш ти. Всъщност - намираш ли разлика между град и село, или всичко, което не е София е село?

Купони вдигам САМО на рожден ден и т.н., и то в повечето случаи е на слаба музика, така че да можем да си говорим. Рядко ми се е случвало да увелича по-силно музиката и никога не са ми правили забележка съседите.

Нито за миг не съм си помислял, че работодателите в София ме чакат да дойда и да почнат да ми тъпчат джобовете с пачки. Работа като работа, трябва да си изработиш парите. Положението е същото и в бригадите в САЩ и Англия предполагам, не съм ходил.

Питали са ме познати от Видин дали се живее лесно в София, дали да дойдат и т.н. Винаги съм им казвал, че ако не са се насочили към една определена дейност, която им доставя удоволствие и която е различна от сервитьор/барман/готвач/чистач/пазач/строителен работник и т.н., е по-добре да си останат там. Доста такива познати имам, които са дошли, видели са какво е положението и са се върнали.

Потребителски аватар
VAB
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VAB » Чет 01 яну 2009 22:32

arrougance написа:Колегата VAB вземи се вгледай в себе си,може да имаш да нещо за изглаждане,"селяните" не са ти проблема ;),т'ва,че си от София за мен не означава нищо,т'ва,че си софиянец също не значи нищо за мен,а пък тва,че си гражданин на столицата абсолютно нищо не означава и не ме трогва.Ае поздрави и за много години ;)

За много години момчета :drunk
Гледам се и се виждам как всяка неделя /при хубаво време/ мета около нас, да са може през седмицата, някои селяци да си хвърлят боклука на чисто... :!:
Вижте, никой не е против хората които идват от прованса. От това което съм виждал по прованса никой не си хвърля боклука през прозореца и като цяло чистота в малките градчета и села е на много по-високо ниво. Обаче, като дойде СГАНТА тук нищо няма никакви задръжки...

Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectre™ » Чет 01 яну 2009 22:51

ISRalien това което написах не се отнасяше за теб и не съм те визирал.., много лично го взе, то е ясно че има всякакви издънки... навсякъде..., като бабката ти пречи... разбери се с нея, говори, подай жалба виж Любо БГ какво прави, направи нещо за реда в тоя град.., аз не спирам да се карам и да съм трън в очите на всички, които си правят каквото им е кеф..., при нас има два апартамента, които се дават под наем за толкова години се нагледах на какви ли не простотиии..., смениха се над 20 различини наематели, всичките не бяха от София..., няма разбиране с тях..., нагли, нахални, вулгарни, не плащат крият се...... и т.н.

И да те питам с тези темпове на застрояване и заселване... какво ще се прави след 3-4 години..., как според теб ще се живее в София..., на къде да се разширяват улиците? Да ми бутнат сгратата където живея може би...??? Мислите ли въбоще като го говорите по този въпрос... Всяко едно нещо си има граници... Накъде повече? Витоша вече е застроена подобаващо... :evil:

П.П.. - радвам се че паркираш културно..., дай боже всеки да взима пример от теб, но наистина не са много хората...., които го правят..., често тротоара е място за паркиране на колата плътно до стената, а пешеходците да го ****..

А и, ДА знам че има разлика между село и град... :lol:

Потребителски аватар
Ivailo
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Чет 01 яну 2009 23:03

Аз знам, че не говориш за мен, най-малкото защото не ме познаваш и не си живял с мен. Дадох пример, познавам още доста хора, които спадат към него.
Относно темповете на застрояване - в криза сме. Ти не я усещаш, но в най-скоро време цените на имотите ще започнат да падат. Фирми фалират, хората спират да си плащат кредитите, банките не отпускат кредити, при тия условия няма как да има и такова търсене, каквото беше до сега.

А ти замислял ли си се някога защо икономическата обстановка в София е такава сега? Защо има толкова ниска безработица и т.н.? Защото има хора, които са способни. Хора, които са търсени от чуждестранни фирми. Хората идват, наемат и купуват апартаменти, съответно вдигат наемите и продажбите на имотите, което е добре за старите собственици и тези, които имат по 1-2-n апартамента. В повечето случаи това са кореняците и точно тези, които плюят провинциалистите. Е?!

Потребителски аватар
GREEN_lADY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GREEN_lADY » Чет 01 яну 2009 23:16

относно по Темата-липсват ми 5 млн долара и 5 жени на възраст от 18 до 23 год. :lol:

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Чет 01 яну 2009 23:22

Spectre не си прав. Не са виновни хората че София се препълни, а политиците! Я си представи че в София почнат да дават жалки заплати и живота стане ад. И в същото време в Пловдив дават пачки. Ами.....масово ще отидем там. Нито ти, нито аз ще се интересуваме че там вече има прекалено много хора. Виновни са политицте че всеки строи в София и големите градове и никой не развива провинцията. Нормално е всеки да търси най-доброто за себе си.

Но пък това с торбичките - един квартирант, който може да се чупи по всяко време е много по-склонен да го направи от един собственик на жилище (изключвам разни дебили). Предимно са точно такива - дошли тук на никсоквалифицирани работи, колкото да не взимат 200лв на село. Парите не стигат и си избиват комплексите по разнообразни начини - чалга купони, рацерско каране, торбичките през боклука и т.н.

Потребителски аватар
pike
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pike » Чет 01 яну 2009 23:29

theultimate написа:Това с ходенето по София за концерти и т.н е точно обратното. По-скоро софиянци се забавляват като с изкараните парички ходят по почивки насам натам в спокойни градове.
.

Така се забавляваме всички с изкарани парички,приятелю!Даже напоследък спокойствието се оказа вън от БГ.Тънкия ми намек беше,че ние ЖИВЕЕМ ежедневно в по-спокойните градове и произтичащите от това предимства,а други СИ ПЛАщАТ за да дойдат на спокойствие.
И стига,моля Ви сте изкарвали заплатите извън София по 300лв.Който е къдърен изкарва пари навсякъде,дори и в Африка..Заблуда е че в София парите са толкова много повече.Това че участваш,не значи че печелиш,ама кой да го разбере!!!Наистина парите са повече,но за хората с реални амбиции,които могат да се реализират само в София-висша администрация,медии,чужди фирми и др.-все пак всичко това е единствено в София.Но като гледам успялите не са близо 2 млн софиянци,а по-скоро са няколко хиляди..... и няколко стотин хиляди гонещи последния влак.Ама и той пълен....,пък и в обратна посока.
ЧНГ на всички с пожелания да не Ви липсва нищо хубаво през 2009!!! :D

Потребителски аватар
Ivailo
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Чет 01 яну 2009 23:42

С колеги от офиса в Букурещ си говорихме относно тия работи. Казаха да постискате зъби. И там е било така, целия бизнес е бил концентриран в Букурещ. Лека полека обаче се разделил и в другите по-големи градове, като сега освен там е концентриран и в още 5-6 града.
Като гледам и ние сме тръгнали по тоя път. Като ходих във Варна там видях задръствания почти като тези в София, и това през зимата! Представете си какво е там лятото! Предполагам картинката не се отдалечава от тази в градове като Пловдив и Бургас. Според мен единственото, което спира чуждестранните фирми да открият офиси по другите градове е липсата на качествена работна ръка. Проблема е, че много от младите хора в провинцията предпочитат да киснат по кафетата, вместо да трупат стаж...

П.П. Да не се обиди някой - само си обсъждаме тук, надявам се да не съм обидил някой...

П.П.П. Spectre - с кризата и фалита на строителните фирми смятай, че и тия работници ще се изнесат лека полека ;)

Последна промяна от Ivailo на Чет 01 яну 2009 23:44, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectre™ » Чет 01 яну 2009 23:42

дублирано...

Последна промяна от Spectre™ на Пет 02 яну 2009 0:04, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectre™ » Чет 01 яну 2009 23:49

theultimate написа:.....

Разликата е че няма да си оставя дома, роднините... и да тръгна да гоня заплата която ще е с 300-400 лв. по висока.....

Ако съм искал да изкарвам добри пари.. , и да живея добре до сега да бях заминал в Германия при леля ми..., но не.. аз обичам града си въпреки всичко..., държа на близките си и на това да съм до тях и да им помагам....

Колегата pike отново го каза много точно и на място..., не ми се спори...., най искрено се надявам управниците да вземат мерки по този въпрос... Тези дни се чуствам като човек и се радвам, че мога да паркирам колата си пред нас..., няма я бандата строителни работници от провинцията, които задръстват улицата всеки с по една кола...

П.П.

Цитат от 24 ЧАСА...

"Да подкрепим кмета на София за адресната регистрация, лумпенизацията не е добродетел... София е в сериозна опасност, тук се води война... Затова миналата седмица кметът Бойко Борисов и главният архитект на столицата Петър Диков поискаха да се въведе задължителна адресна регистрация за всички, които престояват по две или три денонощия...

Прищълците в София са от най-различен тип... Те са например строителни работници, които спят във фургони, хвърлят боклуци навсякъде и слушат шумна чалга денонощно. Или хора дошли на голям и спешен пазар, които се тъпчат в "Илиянци" и в центъра, паркират където им падне, блокират останалите шофьори, правят задръствания и се блъскат. Истерията им стига връхната си точка в дните преди Коледа, тогава животът става непоносим...

Преобладаващото количество гостуващи просто се възползват от града, без да спазват правилата и законите му...

Сериозен брой са и безработните бандити, алкохолиците и наркоманите от провинцията, обитаващи изоставнеи сгради, паркове, входове и пр... Благодарение на тях в София нивата на престъпността и на боклука са чувствително завишени. Има и други приходящи лица, които наемат апартаменти в кротки блокове, без да се регистрират, и започват да издевателстват над съседите си...

За гражданите на София, чиито данъци, сметки и наеми са най-високи в държавата, това преселение е бедствие. Затова и коренни жители вече мечтаят открито за тежки бариери и КПП-та на входовете и изходите на града...

Странно е, че пълната свобода на пришълците тревожи живота на столичани повече от десет години, но Бойко Борисов е първият човек, който повдига въпроса сериозно... Предложението на генерала не засяга онези, които могат да си намерят законна работа и дом, да плащат редовно задълженията си и да носят отговорност за действията си.

София е една от столиците на ЕС, но все повече нейни жители се изнасят... Явно доброволно се предават във войната с нашествениците...

На път сме да стигнем до парадокс - селяните в столицата, гражданите в селата."

П.П. Да не се обиди някой - само си обсъждаме тук, надявам се да не съм обидил някой...

Никой не искам да обидя.... съжалявам, но доста съм афектиран на тази тема..., поради изнервящата атмосфера която настава в София...
Спокойното място на което израстнах го няма.. сега е един голям ХАОС.....

Последна промяна от Spectre™ на Пет 02 яну 2009 0:02, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Чет 01 яну 2009 23:58

pike написа:И стига,моля Ви сте изкарвали заплатите извън София по 300лв

Така е,и в провинцията има пари,освен това не е важно само колко взимаш,а с колко реално разполагаш след като се разплатиш с ежемесечните бирници от всякакъв вид.

А в ´´независимия´´ ´24 часа´ поредната тъъъъъънка замаска на лицето Б.Б.Софианци сами не усещат как помагат на Б.Б. да постигне целта си--държава в държавата и да стане неин едноличен търговец.Едно от най-успешните асо пика в предизборната борба винаги е бил спора София VS всичко останало.Не се ли замисляте защо тая тема се появява все в удобни моменти?А като отминат събитията селяните от прованса пак са добре дошли,защото все пак трябва някой да мие чиниите в ресторантите на софианците,да хвърля обществените отпадъци,да продава сутрин от рано в студената будка днешната преса и т.н......

Но,както и да е,тук вече забивам в политиката,а тя нали уж беше забранена за разискване в иначе свободния за словоизлияния vw-форум.

Последна промяна от propparo на Пет 02 яну 2009 0:10, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Чет 01 яну 2009 23:58

Останахме си само селяните, а гражданите се прибраха по родните места за празниците.
И понеже господата граждани непрекъснато роптаят, че София е най-голямото село, че е мръсно и т.н. (то не е лъжа), би било хубаво да си останат в съответните региони и след 4-ти.

Старите хора са го казали: "Всеки камък си тежи на мястото!" :wink:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”