Проблем с динамото голф 3 моля за инфо.
- libris
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с динамото голф 3 моля за инфо.
колеги динамото ми е 90А. на голф 3 1,6 101к.с , значи като подам контакт тябва да ми светнат на таблото лампата за масло и акомулатора , но вече лампата за акомулатора неиска да свети , когато запаля лампата за акомулатора леко премижва и фаровете през ноща светят слабо се едно че само от акумолатора черпи ток като е изфорсирам кам 4000-5000 оборота. тогава лампата за акумолатора загасва и светлината на фаровете се усилва както и на таблото лампичките , какво ще ме посаветвате!!! това всичкото го прави не постоянно но зачестиха случаите !
- libris
- Автомобил:
- Двигател:
колеги
четките на динамото каде се намират вътре в корпуса или отзад на капака кадето са кабелите??? колко четки са на брой?? лесно ли се сменят ? мога ли аз да ги сменя?
-
andro_
- Автомобил:
- Двигател:
Хубавото е,че на тези мотори,генераторът е на удобно за работа място.
Както може би знаеш има 2 модела генератори - Bosch и Valeo.
Аз съм с Valeo,затова описанието по-надолу е за Валео.
За да стигнеш до регулатора на напрежението и четките - те са в едно,демонтируемо тяло,трябва да свалиш пластмасовия капак на генератора.Откачаш едната клема на акумулатора (минуса,че е по-безопасно),махаш кабелите от генератора и отвиваш гайките на пластмасовия капак.При мен на Валео-то бяха 3,при Бош-а не знам колко са.
Като свалиш капака ще видиш регулатора и четките на него.Отвиваш някоя друга гайка и той пада целия.Ще прецениш състоянието на четките.При така посочения проблем причините може да са две - износени четки и/или изпляскал регулатор.
Ако са само четките,те могат да се сменят - малко е пипкава работа и си трябва и малко опит с поялник,специално при моя регулатор,се пробиват и дупчици,за да може да се свалят старите четки и за да се монтират новите (френското валео си е френска чикия - принципно регулаторът е предвиден да се сменя целия).Аз си смених само четките.Струваха ми 1 лев и мойта майсторска работа.
Иначе целия регулатор при мен е някъде около 40 лева,неоригинален,разбира се.
При Бош съм чувал,че четките се сменят доста по-лесно,освен това регулаторът трябва да е по-евтин.
Откачи регулатора с четките и отивай с него в магазина.Питай за цена,ако те устройва - взимаш цял,ако не те устройва - само четки и дерзаеш.
Може би някъде във форума има тема за смяна на четки и регулатор не съм търсил.
Ако разбираш руски на www.volkswagen.msk.ru в техния форум има описание със снимки как се подменят тези компоненти.Успех и няма да се плашиш,това е обикновен генератор.
EDIT: ето ти темата в руския форум за Валео,при мен положението и начинът на действия бяха същите: http://volkswagen.msk.ru/forum/index.ph ... =41721&hl=
Както може би знаеш има 2 модела генератори - Bosch и Valeo.
Аз съм с Valeo,затова описанието по-надолу е за Валео.
За да стигнеш до регулатора на напрежението и четките - те са в едно,демонтируемо тяло,трябва да свалиш пластмасовия капак на генератора.Откачаш едната клема на акумулатора (минуса,че е по-безопасно),махаш кабелите от генератора и отвиваш гайките на пластмасовия капак.При мен на Валео-то бяха 3,при Бош-а не знам колко са.
Като свалиш капака ще видиш регулатора и четките на него.Отвиваш някоя друга гайка и той пада целия.Ще прецениш състоянието на четките.При така посочения проблем причините може да са две - износени четки и/или изпляскал регулатор.
Ако са само четките,те могат да се сменят - малко е пипкава работа и си трябва и малко опит с поялник,специално при моя регулатор,се пробиват и дупчици,за да може да се свалят старите четки и за да се монтират новите (френското валео си е френска чикия - принципно регулаторът е предвиден да се сменя целия).Аз си смених само четките.Струваха ми 1 лев и мойта майсторска работа.
Иначе целия регулатор при мен е някъде около 40 лева,неоригинален,разбира се.
При Бош съм чувал,че четките се сменят доста по-лесно,освен това регулаторът трябва да е по-евтин.
Откачи регулатора с четките и отивай с него в магазина.Питай за цена,ако те устройва - взимаш цял,ако не те устройва - само четки и дерзаеш.
Може би някъде във форума има тема за смяна на четки и регулатор не съм търсил.
Ако разбираш руски на www.volkswagen.msk.ru в техния форум има описание със снимки как се подменят тези компоненти.Успех и няма да се плашиш,това е обикновен генератор.
EDIT: ето ти темата в руския форум за Валео,при мен положението и начинът на действия бяха същите: http://volkswagen.msk.ru/forum/index.ph ... =41721&hl=
- libris
- Автомобил:
- Двигател:
:
много ти благодаря колега!!!
задължен съм ти, аз също съм с Valeo и това което казваш е точно така , пък за поялника не се претиснявай аз това работя в кцм ама незнаех устройството на автогенератора , и по-добре е да се попита няма срамно защото всичко пари! мен ми се струва че са четките защото ту дава ту недава пак ти благодаря от сърце
задължен съм ти, аз също съм с Valeo и това което казваш е точно така , пък за поялника не се претиснявай аз това работя в кцм ама незнаех устройството на автогенератора , и по-добре е да се попита няма срамно защото всичко пари! мен ми се струва че са четките защото ту дава ту недава пак ти благодаря от сърце-
uberko
- Автомобил:
- Двигател:
В началото на декември и мен ме изостави генератора. Случи се като се връщах от Велинград, добре че тъкмо се добрах до Пловдив, и свърши тока и в акумулатора. Проблема си беше точно в четките бяха изядени максимално и едната дори беше отчупена. Генератора ми е валео и смених цялата част заедно с регулатора понеже ме очакваше още път и нямаше време да сменяме четките, а и не бях напълно сигурен дали само в тях е е проблема. Цялата работа по подмяната е около 10-15мин.
Регулатора с четките го намерих за 18лв. нов, някаква английска марка, мога да ти кажа магазинчето в Пловдив ако те интересува. Само четките струват 1,50лв и смяната им е супер лесна, само ти трябва малко по-силен поялник, че като гледам бая калай си има по тях.
Регулатора с четките го намерих за 18лв. нов, някаква английска марка, мога да ти кажа магазинчето в Пловдив ако те интересува. Само четките струват 1,50лв и смяната им е супер лесна, само ти трябва малко по-силен поялник, че като гледам бая калай си има по тях.
- libris
- Автомобил:
- Двигател:
колеги
още тази сутрин отворих задният капак на генератора и свалих часта с четките и регулатора значи четките бяха добре ,ама забелязах че едната четка от вътрешният край е по малка по площ , и там е изхабила повече медният пръстен и чак е станало черно, те и двете бяха черни ама тази от вътрешният краи повече ! запалих колата и с финна шкурка допрях първо до единият после до другият пръстен излъсках ги максимлно ,после всяка гайка която има връска с преминаването през нея ток бях лъснал и като го сглобих заработи както трябва ,ама незнам за колко време, ама ми се струва че има още хляб!
-
andro_
- Автомобил:
- Двигател:
Re: колеги
libris написа:още тази сутрин отворих задният капак на генератора и свалих часта с четките и регулатора значи четките бяха добре ,ама забелязах че едната четка от вътрешният край е по малка по площ , и там е изхабила повече медният пръстен и чак е станало черно, те и двете бяха черни ама тази от вътрешният краи повече ! запалих колата и с финна шкурка допрях първо до единият после до другият пръстен излъсках ги максимлно ,после всяка гайка която има връска с преминаването през нея ток бях лъснал и като го сглобих заработи както трябва ,ама незнам за колко време, ама ми се струва че има още хляб!
И при мен вътрешната четка е по-износена и при мен вътрешния меден пръстен е по-износен...Еднакви болежки.
- libris
- Автомобил:
- Двигател:
:)
такъва е все пак е GOLF 

- libris
- Автомобил:
- Двигател:
колега
колега благодаря ще те имам в предвид !
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”