на някой да му липсва нещо

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
cardan
Автомобил: Audi A4 avant
Двигател: ABC

Мнениеот cardan » Пет 02 яну 2009 0:45

относно крамиковци. аз понеже живея в лозен като ходя сутрин на работа точно пради да изляза от селото и да почна да се спускам за околовръстното има един момент в който вижаш цяла софия.преди да станат тея промени в кремиковци дето ги даваха по новините въобще не подозирах за тази гледка. всичко което виждах беше един сив облак. не знам дали кремиковци работи но определено въздухът в софия сега е по чист.

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Пет 02 яну 2009 1:37

Липсват ми доста неща, но не се оплаквам. Благодарен съм и се радвам, че не ми липсват първите 7 години след раждането.
Иначе Кремиковци не ми липсва, сега движейки се пеша или с автомобила из града ми е много добре.
Понеже не съм кореняк от София(но мнозина мои роднини живеят тук от десетилетия) реших да позапълня отворилата се от около две седмици на пътната лента пред блока ми в центъра дупка с парчета тротоарни плочи, което мнозината Софиянци незнайно защо не им дойде на акъла да направят. Понеже имам развито гражданско гражданско чуство наскоро ходих при кмета на моята община, за да сигнализирам за друг трап на пътното платно и на тротоара, където можеше да пропадне човек и да се нарани сериозно. Разбрах, че човек работещ в общината си е охлузил точно там крака. Е след три дни от срещата поне имаше ефект за дупката на пътното платно.
Каква е ползата да ставаме жалки, използвайки нападки и обидни думи, вместо да се опитваме постоянно да направим живота си тук по-добър.

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Пет 02 яну 2009 7:48

pike написа:И стига,моля Ви сте изкарвали заплатите извън София по 300лв.Който е къдърен изкарва пари навсякъде,дори и в Африка..Заблуда е че в София парите са толкова много повече.

Така говориш, защото си от Пловдив. И в другите големи градове са подобни заплатите. Ама я иди във Видин, Монтана, Петрич, Ловеч и други такива с по 20-30 000 човека население да видиш за какво говорим. Баш за 300лв работят масово. И не защото са тъпи, некадърни или неамбициозни, ми просто никой не им дава повече. Който е амбициозен или бяга или си отваря частен бизнес (съответно пак наема хора за същите пари).

А и това за скъпия живот в София са малко митове и легенди. Не съм забелязал като ходя някъде да ми излиза по-евтино освен може би за бензина/такситата. Скъпо е ако трябва да плащаш наем, ама това е навсякъде.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Пет 02 яну 2009 10:27

ISRalien написа:Все едно чета коментарите на dnes.bg... Обръщат всяка новина на "София vs Провинция". Искам НЯКОЙ кореняк софиянец да дойде и да ми каже защо аз не трябва да живея и работя в тоя град. Ако може обаче да се позове на някой закон, а не да си смуче простотии от пръстите. След като това, което ми харесва да го работя, и което ми предлага достатъчно голяма заплата, ще го работя ако трябва и в Горно Уйно, ако САМО там мога да намеря такива условия. За момента тази работа я има само в София и за това съм тук. Когато има условия за такъв труд във Видин - вервайте ми изнасям се на секундата! До тогава ще живея и работя там, където аз реша, щом закона (и конституцията) го позволява.

Не разбрахте, че не провинцията е виновна, че е задръстена София, а управляващите, които крадат парите за ремонти и разширяване на пътищата. Ама вие трябва да си псувате някой, и като вече е толкова изтъркано да се псува правителството, решавате да си разнообразите деня като псувате провинциалистите.

Просто изказването ти беше все едно го е написал четвъртокласник, който има мозък колкото врътките на парното ми!
Иначе ако искаш в Авганистан отиди да бачкаш! Не ми пука.
Проблема на София не са "пришелците", а идиотите. Всеки ден всички караме по задръстванията. Загледайте се колко от колите са с различна от Софийската регистрация ;). Ще кажете "ИМА!". Да има и други, но се замислете. Като се пуснеш по Цариградско нормално да има 10-20 коли, от 2000, с различна регистрация.

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Пет 02 яну 2009 10:56

Vizor написа: Загледайте се колко от колите са с различна от Софийската регистрация ;). Ще кажете "ИМА!". Да има и други, но се замислете. Като се пуснеш по Цариградско нормално да има 10-20 коли, от 2000, с различна регистрация.

Много хора от моя град карат автомобили със софийска регистрация,просто защото не могат да дадат обяснение за произхода на парите с които са купени,а услужливи фирми им предлагат тоя вариант.Кайени,ферарита,скайлайни,С-класи..........Да не говорим колко лизингови компании имат условието все още колата да е с такава регистрция.Да не говорим,че ако искаш да си останеш скрит,тълпата на регистрационните номера в големия град е едно удобство.

Не можах да не го отбележа--ето цитат на софианец кореняк,отговарящ на въпроса на колега от форума какъв мерцедес да изберат.Забележете оригиналния книжовен език и вметките за селяните отново.

snickers_ написа:паз лично съм фен на w140 (mutrenskata s klasa) но иначе най здрави ги водят 124-ките :) особено некой ми беше разправял за турбо дизеловия двигател некви 3 милиона километра не ми се верва ама мноо хора казват за 124 ката се добри неща или па 1на е клас акупе също ме кефат :) па по здравина трее да са като 124-ката поне според мене оти ми прилича на 2врата такава
иначе за най евтина подръжка мисла че 190-ката води класацията все пак секи 2-ри селянин си мечтае за такава(аргумент имах 1 съоченик от дупница имаше 2 190ки за 1та му давхаа 6000 лева (някой още по болен от него) и той тапак ане я продаде каза че исак 6500 и каза че щял си отвори авто къща само с 190ки хах :) ) та за мене си е селска мечта

Потребителски аватар
VAB
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VAB » Пет 02 яну 2009 13:53

propparo написа:Не можах да не го отбележа--ето цитат на софианец кореняк,отговарящ на въпроса на колега от форума какъв мерцедес да изберат.Забележете оригиналния книжовен език и вметките за селяните отново.

snickers_ написа:...имах 1 съоченик от дупница...

Пич, има и прости софиянци, ама не чак толкова... Индивида най-вероятно е от Дупница или околните села, там книжовните норми не важат за някои богопомазани :D

*между другото - софианец се пише софиЯнец :wink: софианците са друго нещо, нещо като марсианците :lol:

Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectre™ » Пет 02 яну 2009 15:26

Регистрацията на автомобила --> ВР
:roll: :roll:

Изображение

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Пет 02 яну 2009 15:37

VAB написа:
*между другото - софианец се пише софиЯнец :wink: софианците са друго нещо, нещо като марсианците :lol:

Добър ден,от почти 4 години така я пиша тази дума нарочно в тоя форум и ти си първия който забелязва,и то по-скоро в желанието си да намериш някаква забележка.Едва ли ми е трудно да направя от една дума производна на друга.
Както и да е,всеки сам намира за себе си кое,къде,как и защо да прави в живота си.Щом на всички в личните ни карти срещу националност пише българска,а не софийска,пловдивска и т.н. значи сме равни пред българската конституция.
Днес ми отърва в София-там съм,утре в Бургас-пак съм там.Парата прави борбата.Който не може да се справи сам разчита на съдбата или на Б.Б. :mrgreen:

Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectre™ » Пет 02 яну 2009 16:21

Това също е добро....

http://images.google.bg/imgres?imgurl=h ... g%26sa%3DX

Еххх София... Снимката разчуства направо...., ами тази... :heavymetal:
Бул. Сливница... :roll:
Изображение :heavymetal: :roll:

Изображение :horror:

Изображение
Изображение

:cry:

Последна промяна от Spectre™ на Пет 02 яну 2009 17:41, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
VAB
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VAB » Пет 02 яну 2009 17:12

propparo написа:
VAB написа:

Добър ден,от почти 4 години така я пиша тази дума нарочно в тоя форум и ти си първия който забелязва,и то по-скоро в желанието си да намериш някаква забележка.Едва ли ми е трудно да направя от една дума производна на друга.
Както и да е,всеки сам намира за себе си кое,къде,как и защо да прави в живота си.Щом на всички в личните ни карти срещу националност пише българска,а не софийска,пловдивска и т.н. значи сме равни пред българската конституция.
Днес ми отърва в София-там съм,утре в Бургас-пак съм там.Парата прави борбата.Който не може да се справи сам разчита на съдбата или на Б.Б. :mrgreen:

Младеж, успокой се! Много лично приемаш нещата :wink: Въобще нямам за цел да ти търся грешките или за да се сближавам с теб. Като се замисля май в София има софиянци и софианци, тия вторите идват от село и за тях "парата прави борбата". Но не е лошо да не забравяте, че тук сте "гости на столицата" и някой ден може да се наложи да се натоварите по вагоните и кой от къде е :wink:

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пет 02 яну 2009 17:39

Spectre™ написа:Регистрацията на автомобила --> ВР

Е тук регистрацията се вижда:
Изображение
Дали проблема е в регистрацията? Ако е в него защо се проявява при старите регистрации, от типа "оно я съм кореняк Софиянец" :?:

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Пет 02 яну 2009 17:52

VAB написа:Младеж, успокой се! Много лично приемаш нещата :wink: Въобще нямам за цел да ти търся грешките или за да се сближавам с теб. Като се замисля май в София има софиянци и софианци, тия вторите идват от село и за тях "парата прави борбата". Но не е лошо да не забравяте, че тук сте "гости на столицата" и някой ден може да се наложи да се натоварите по вагоните и кой от къде е :wink:

Младеж ме наричаха преди доста години.
Не ми говори за на гости,без да знаеш от къде съм всъщност.
Виждайки културата на общуване на доста софианци /или поне според аватарите им/ тук във форума,по-добре е да не претендират с произхода си.
Както казах и по-горе в БГ сред ценностите на личността отдавна го няма софийското поданство.И едва ли е повод за високо самочуствие.
Радвам се че такива като тебе намират свобода на словото в уебпространството,но жалко е че използвайки я не уважават голяма част от останалите събеседници.Това прави лошо впечатление,а като частност уронва имиджа на vw-форума,защото повярвай ми немалко членове на тоя форум не обичат да ги квалифицират като второ качество хора заради месторожднието им.

Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectre™ » Пет 02 яну 2009 17:52

ISRalien написа:.....

:lol: Поне спираме перпендикулярно..., а не по диагонал... :lol:
То като погледнеш и другата кола е спряла по същия начин...

Понеделник ще направя снимки на индивиди с извън Софийски регистрации, които паркират на улицата на която живея, както им падне... :lol: Ще останеш смаян колко много са...., при положение че ордата майстори от провинциета ги няма сега, защото не е сезона на изолациите... :lol:

Потребителски аватар
jetttlii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jetttlii » Пет 02 яну 2009 18:03

ISRalien написа:
Spectre™ написа:Регистрацията на автомобила --> ВР

Е тук регистрацията се вижда:
Дали проблема е в регистрацията? Ако е в него защо се проявява при старите регистрации, от типа "оно я съм кореняк Софиянец" :?:

Eла виж аз как спирам в студентски, не за три, за 5 коли взимам място, не за друго писна ми на паркинг за 30 коли да има 10 без грам място за паркиране... Пробвах се няколко пъти със забележки и нищо...

п.п: регистрацията ми е С

п.п2: как може Lowrider-a да спира като нормелен човек в София, а другите от същия блок... :x

Потребителски аватар
lowrider
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lowrider » Пет 02 яну 2009 19:20

jetttlii написа:Eла виж аз как спирам в студентски, не за три, за 5 коли взимам място, не за друго писна ми на паркинг за 30 коли да има 10 без грам място за паркиране... Пробвах се няколко пъти със забележки и нищо...

п.п: регистрацията ми е С

п.п2: как може Lowrider-a да спира като нормелен човек в София, а другите от същия блок... :x

ама това е така откакто номерът ми започва със С, преди като карах с Н, бях идиот на пътя, просто С-то нанесе огромни корекции в мен mhihi

та нека изгоним провинциалистите от милата София, айде вън келеши mhihi

Върни се в “ОФФ-Топик - други”