Проблем след дъжд или миене при Пасат B5.5

Техническа и сервизна информация за Passat
venus2
Автомобил:
Двигател:

Проблем след дъжд или миене при Пасат B5.5

Мнениеот venus2 » Пет 02 яну 2009 17:25

След силен дъжд или миене не иска да запали. Завърта стартера едвам едвам. На таблото светват всички лампи. Като изсъхне след няколко часа се оправя. Ако и се даде ток от друг акумулатор пали веднага.

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Пет 02 яну 2009 17:52

я провери там кадето ти е акумулатора да не е пълно с вода , ако не се вижда през дупката за акумулатора махни целия капак.

Volture
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Volture » Съб 03 яну 2009 12:56

Здравейте , при мен (пасат Б5 - аз съм без пластмасата) съм забелязал когато си мия колата точно там където е акумулатора се събира вода, която явно не желае да се отича сама, а пък стига на 2-3 сантиметра от горния ръб на акумулатора ... което си ме плаши (да не стане късо някакво).След като покарам малко и се излива сама при някой по рязък завой ...
затова моля за хелп да кажете къде трябва да е отвора за отичане да го отпуша ако е запушен .... все пак цялата вода от предното стъкло при дъжд отива точно там , не_може да няма някво каналче за отичане.

мерси предварително
mod edit: gr_kanev

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Съб 03 яну 2009 13:05

отвора е точно под акумулатора . при мен се беше запушил и се бях наводнил яко ... чак до половината на кутията на компютъра имаше вода . тогава както при колегата ми бяха светнали всички лампи и нямаше ток . даже когато подавах ток от др. автомобил пак нещеше да върти . с една дебела тел изчистих дупката през която се оттича водата и си сложих капак от б5.5. с малко напасване стана горе долу :)

Потребителски аватар
Петър2008
Автомобил: Passat 5.5
Двигател: AVF

Мнениеот Петър2008 » Съб 03 яну 2009 21:52

Peteff написа:отвора е точно под акумулатора . при мен се беше запушил и се бях наводнил яко ... чак до половината на кутията на компютъра имаше вода . тогава както при колегата ми бяха светнали всички лампи и нямаше ток . даже когато подавах ток от др. автомобил пак нещеше да върти . с една дебела тел изчистих дупката през която се оттича водата и си сложих капак от б5.5. с малко напасване стана горе долу :)

Petaff,
има ли някакъв проблем като разкачаме акумолатора,
че и аз съм със същия проблем със задържане на вода точно там,
та се чудя какъв евентуално би бил проблема като го разкача, нещо памет или друго?

Блг
П

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Пон 05 яну 2009 19:05

Петър2008 написа:
Peteff написа:отвора е точно под акумулатора . при мен се беше запушил и се бях наводнил яко ... чак до половината на кутията на компютъра имаше вода . тогава както при колегата ми бяха светнали всички лампи и нямаше ток . даже когато подавах ток от др. автомобил пак нещеше да върти . с една дебела тел изчистих дупката през която се оттича водата и си сложих капак от б5.5. с малко напасване стана горе долу :)

Petaff,
има ли някакъв проблем като разкачаме акумолатора,
че и аз съм със същия проблем със задържане на вода точно там,
та се чудя какъв евентуално би бил проблема като го разкача, нещо памет или друго?

Блг
П

при мен нямаше проблем колега . евентуално може ако си с оригиналния касетофон както съм аз да ти иска след това код за активиране , но при мен не го искаше. успех

Потребителски аватар
Тони1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Тони1 » Пон 05 яну 2009 20:07

код със сигурност ще иска,ама като запалиш колата ще изпише learn и пак ще се отключи

Потребителски аватар
Петър2008
Автомобил: Passat 5.5
Двигател: AVF

Мнениеот Петър2008 » Пон 05 яну 2009 22:33

Нека се по затопли че са на тези температури не ми се занимава . . .. зъ зъ зъ зззз

Потребителски аватар
BRUKLLIN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BRUKLLIN » Пон 05 яну 2009 23:08

Мисля,че дренажните отвори са два.
Единия,както е писал колегата е под акумулатора,а другия е вляво от ЕКУ-то.

Потребителски аватар
kirhadj
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем след дъжд или миене при Пасат B5.5

Мнениеот kirhadj » Нед 15 фев 2009 12:47

Единия отвор е под акомулатора, а другия под сервото.

Върни се в “Passat”