Здравейте,весели празници!!!Първо рових в търсачката здраво,но така и не открих конкретна тема.Имам Голф 3 1,4 ABD 1993г.Колата е в перфектно техническо състояние има газова уредба от 5 години и т.н.Аз я имам от няколко месеца и днес ми направи много сериозен проблем.Сутринта не искаше да запали на бензин (винаги я паля на бензин сутрин!!!),ама изобщо никакви признаци,направихме байпас на ключът за газта и колата запали на газ....Махането на "късото" веднага довежда до спиран на двигателя и това е.С четене по темите тук веднага обвиних помпата в резервоара.Откачих маркуча на инжекциона и давах на контакт,гориво не се подкачва.Предпазителя на помпата си е ок,слагам винаги Ви паур безнин и не мисля,че може да има вода или нещо такова в резервоара което да причини замръзване.Сега няколко въпроса...
1.Помпата дали си е заминала?!
2.Някой мерил ли е контролни напрежения по клемите на помпата на сами я резервоар.
3.Къде по дяволите да открия нормално изглеждаща ел. схема на Голф 3?!
4.Вече ме изненадаха с 340лв за Бош помпа,какви са другите варианти?!
Мерси и наздраве!!!
Голф 3 Проблем със запалването!
- balamata
- Автомобил: Renault Laguna
- Двигател: F3P720
Като за начало си измери отзад на буксата дали ти идват 12волта.За целта мериш с уреда на двете крайни крачета на буксата и някой да върти с ключа.Иначе само с подаване на контакт няма да ти показва нищо.Ако имаш напрежение,то следващата най-елементарна проверка е с помощта на акумулатор и два кабела да подадеш директно захранване на помпата отзад в багажника.Тогава ако тя е изправна ще чуеш как почва да жужи.
-
QAZIMODO
- Автомобил: VW GOLF
- Двигател: AHF
здравеи.миналата седмица и аз пуснах тема за бензиновите понпи.моя голф(1,4 АБД)ми изгори 3 понпи.всичко по бензинопровода и ел системата е ок ама понпите горят.има 3 марки на цена до 125 лв.ама явно са нещто некачествени.следващата мисля дая взема от някоя морга(надявам се 15 годишните оригинално понпи даса по-идръжливи от новите ментета)
- Bucket
- Автомобил: Skoda O2 комби TDI BMM
- Двигател:
М така да се похваля....Няма толкова смешно решение на проблемът.След като развалих половината кола и преглеждах изцяло ел. инсталацията,установих,че не стига ток до помпата в резервоара.Насочих се към релето за тази помпа и предпазителя.Токът се губеше някъде около предпазителя и какво да видя,някакво це-ка ключе се мотае там.Щракнах го токът се появи,сложих пак кабелите и колата запали от раз на бензин
И какво предишният собственик сложил ключе като защита да не може да се запали колата,явно съм го сритал някъде отдолу и за това колата не е запалила.
Няма такъв карък.....
За много години и за по-малко бензинови помпи
За много години и за по-малко бензинови помпи
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”