Подобряване външния вид на колата

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
raz0r
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Подобряване външния вид на колата

Мнениеот raz0r » Сря 15 фев 2006 17:46

Здравейте,
Имам Голф III 1.6. Стандартно.

Бих искал поне мъничко да го направя да изглежда по-добре и малко по-ефектно. Нищо прекалено, но поне едни алуминиеви джанти или един мини-спойлер отзад мисля, че придават по-приятен външен вид.

Та доста от вас във форума си правят разни неща, но за това трябват знания и специфични умения.

Та дайте мнения за подобрения, но имайте предвид, че сам едва ли бих се захванал да правя нещо, просто знам какъв ще е резултата - трагедия.

Та като давате предложения, кажете и къде и кой може да ги направи (представете си, че давате съвети на млада блондинка).

Аз си мисля за джанти, но нищо не разбирам, дали нови, дали ще ги крадат. Колко големи. За сега има едни 14" метални. Зимните ми гуми са за смяна. Летните са минали само 1 сезон. От къде, от форума или от магазин. Нещо като ако разполагахте с определно количество пари за какво бихте ги похарчили ако имахте такава кола.

Мисля си и за спойлер. Какъв. Май има някакви гумени, има и едни много красиви със трети стоп.

Мисля си и за фарове, моите не работят добре, въпреки че си купих Bosch крушки. Дали само стъклата или цели фарове. Цени.

Мисля си и за халогени (там ме спират крадците). Бих се зарадвал ако имам поне нещо на мястото на откраднатите ми светлоотразители. Колата ми не стои в гараж. Но поне някакви, за външен вид. А ако може и да светят супер. А има ли тънкости, да ги закрепя, за да не ги свият?

Разкажете.

П.С. Радиото ми има специален изход за sub-woofer, но явно трябва да се прекара кабел през цялата кола. НЕ искам 10 000 вата, просто нещо което да прави звукът по-плътен. Та кой може да сложи тия кабели. Какъв кабел да се сложи. От къде да си купя sub-woofer....

Разкажете, имам желание да направя разни неща, но никакви умения :), та си питам.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Сря 15 фев 2006 18:13

джанти поне 15 или 16, спортно окачване, кристални фарове и стопове - това на първо време.

Потребителски аватар
versace
Автомобил: Ex Touareg present Mercedes ML
Двигател: 320 CDI 224 Hp

Мнениеот versace » Сря 15 фев 2006 18:21

musura написа:джанти поне 15 или 16, спортно окачване, кристални фарове и стопове - това на първо време.

Много свежо ама май не остана за "на второ време":D
А джантите задължително 16"

prj57
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот prj57 » Сря 15 фев 2006 20:25

Потребителски аватар
didodi
Автомобил: Amarok DOUBLE cab
Двигател: CSHA 2014
Контакти:

Мнениеот didodi » Сря 15 фев 2006 22:48

Просто ниско (спортно) окачване + 15/16/17 джанти ще го отворят повече от какъвто и да е спойлер , и ако наистина ще сменяш фаровете можеш да го направиш уникален с "муцуна" от Венто , ето как изглежда (негледай под капака :lol: )
Изображение

Потребителски аватар
Spunky
Автомобил: CC
Двигател:

Мнениеот Spunky » Сря 15 фев 2006 23:02

добре де как ги карате с тия 16ки, 17ки джанти. заради едната гъзария да си избия зъбите :?
Иначе си вземи едни хубави фарчета и си направи музиката.

Потребителски аватар
gas
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Подобряване външния вид на колата

Мнениеот gas » Сря 15 фев 2006 23:15

с малко неща може да постигнеш ефект.добре подбрани джанти,ако може 16ки и ако може нови.промени по окачването,на първо време може и само пружини.евентуално стопове ако може "hella","in.pro",
решетка.гърне или поне накрайник(хубав).
каквото и да подхванеш не прави компромиси относно качеството :!:
ментаците няма да променят колата ти към по-добро

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Сря 15 фев 2006 23:40

Spunky написа:добре де как ги карате с тия 16ки, 17ки джанти. заради едната гъзария да си избия зъбите :?

какво пък общо има с избиване на зъбите? предполагам, че си представяш, че понеже гумите са с по-нисък профил, в колата друса повече? А дали си се замислял, дали автомобила е по-стабилен с по-ниски гуми или с по-високи?

Потребителски аватар
Spunky
Автомобил: CC
Двигател:

Мнениеот Spunky » Сря 15 фев 2006 23:44

musura написа:
Spunky написа:добре де как ги карате с тия 16ки, 17ки джанти. заради едната гъзария да си избия зъбите :?

какво пък общо има с избиване на зъбите? предполагам, че си представяш, че понеже гумите са с по-нисък профил, в колата друса повече? А дали си се замислял, дали автомобила е по-стабилен с по-ниски гуми или с по-високи?

Ами аз на състезание ли съм тръгнал. До сега карах с 215/40/16 и такива джанти и гуми в бг не мога да карам! Не ми е комфортно и се натоварвам психически :lol: Незнам къв кеф ви носи това...

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Сря 15 фев 2006 23:50

Да не го обръщаме в чат, но всеки си има стил на шофиране и неща които го кефят. Лично мен ме кефи, да усещам автомобила под мой контрол, а колкото по-меко е окачването и колкото по-високи са гумите, толкова по-малко е усещането ми за "пълен контрол" :) А дупките и дивотиите са си все на пътя, и с джип да си, пак може да строшиш нещо :) Не един и двама горди шофьори на 4x4 съм виждал по мантинелите и канавките на планинските пътища, докато аз кротко минавам с летните гуми :lol: (последният беше мерцедес G).

Потребителски аватар
BoX
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BoX » Чет 16 фев 2006 1:07

Може ли, като е захваната темата за подобренията, да попитам до колко има смисъл слагането на "тунинг" фарове и стопове на кола, която стои паркирана на улицата (btw. също Голф 3-ка 1.6). Лесно ли се крадат? Да не зачезнат като халогените, с които вече знам от личен опит какво е положението :weep:

Потребителски аватар
Memo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Memo » Чет 16 фев 2006 9:42

Аз съм с 185/60/14 и нормално окачване и пак си понадрусва сериозно по дупките и неравностите, представям си ако сложа спортно окачване с ниско профилни гуми за какво родео ще става въпрос :lol:

Потребителски аватар
raz0r
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот raz0r » Чет 16 фев 2006 11:45

musura написа:джанти поне 15 или 16, спортно окачване, кристални фарове и стопове - това на първо време.

Абе я обяснете като на блондинка това с по-големите джанти, това няма ли да промени радиуса на гумата и така всички уреди да започнат да мерят погрешно?

И по-големите джанти (ако това означава по-голям радиус на гумата) няма ли да намалят маневреността на колата?

Потребителски аватар
raz0r
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот raz0r » Чет 16 фев 2006 11:49

Уоу.
Това май е твърде много за моята кола.

Имайте предвид, че аз карам 1.6 моно, не 4 литров автомобил. Имам дори газова уредба.

Това не е ли прекалено голяма разлика.

Сигурно тия автомобили са некви страшни двигатели

Потребителски аватар
raz0r
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот raz0r » Чет 16 фев 2006 11:56

Още нещо

Като стоят така нещата не е ли по-добре да си купя направо нова кола, моята определено не е състезателна, а е по-скоро нещо сравнително скромно.

Кажете нещо по някак си не толкова изпъкващо, за да не приличам на пернинчанин :)

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”