добавка бензин-сам да си добавям

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
martinvera
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

добавка бензин-сам да си добавям

Мнениеот martinvera » Съб 03 яну 2009 17:10

Приключих с OMV100. По скъп е с 26ст от h95 и освен това нещо напоследък не е както беше преди година. Сутрин преди да загрее а и след това има море от конденз - което не е нормално (количеството имам предвид). Искам да карам с обикновен бензин-от Лукойл или ОМВ(според цената) и САМ да знам каква добавка си слагам. Знам че без добавка не става-чорба ни е бензина.
Моля ви предложете ми добавка която да се слага ВСЕКИ път, нещо като за дизелите. Благодарен съм ако кайете и от къде да я купя(в София) и каква цена.
Поздрави.
П.с. Кой предлага по добър H95 - без добавки - OMV или Лукойл

Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Мнениеот apa6o » Съб 03 яну 2009 17:39

С риск да се изложа ама евтината нафта и Н95 при двете вериги не идваха ли от 1 място :oops: Пък и работата не е до верига бензиностанции а до конкретна и това какви ги правят хората с бензина та да припечелят малко в тая бензиностанция :!:

dkalfov
Автомобил: corrado
Двигател: pg
Контакти:

Мнениеот dkalfov » Съб 03 яну 2009 18:00

apa6o написа:С риск да се изложа ама евтината нафта и Н95 при двете вериги не идваха ли от 1 място :oops: Пък и работата не е до верига бензиностанции а до конкретна и това какви ги правят хората с бензина та да припечелят малко в тая бензиностанция :!:
омв и лукойл м е различен бенза(от различно място)
аз карам на 95 от лукойл-доволен съм засега винаги си ми е еднакъв,сипвам си една добавка от там пак незнам как се казваше в едни бели малки шишенца с зелен етикет за около 4-5 лева и от нея съм доволен

martinvera
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот martinvera » Съб 03 яну 2009 18:05

dkalfov написа:
apa6o написа:С риск да се изложа ама евтината нафта и Н95 при двете вериги не идваха ли от 1 място :oops: Пък и работата не е до верига бензиностанции а до конкретна и това какви ги правят хората с бензина та да припечелят малко в тая бензиностанция :!:
аз карам на 95 от лукойл-доволен съм засега винаги си ми е еднакъв,сипвам си една добавка от там пак незнам как се казваше в едни бели малки шишенца с зелен етикет за около 4-5 лева и от нея съм доволен

Виж за името и? Може би REDEX

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Съб 03 яну 2009 19:22

от лук оил или от шел беше съм купувал добавка на фирма snap - жълто шише е , и служи за повишаване на октановото число на бензина,пише че шишенцето е за 20 галона което не си спомням колко литра беше че го няма бг етикета, ама не знам има ли ефект че не съм карал с него
цената е 7 лева
на него пише super octane booster

martinvera
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот martinvera » Съб 03 яну 2009 19:28

Колега не търся добавка за повишаване на октана. Само такава за прочистване и подържане.
Добавка от типа която слагат тези на бензиностанциите и от OMV h95 - става ОМV CARRERA 95, на шел V-Power и т.н. Просто за подържане.
Аз искам да избегна по високия октан. Иначе колата върви добре и с хубав 95 но да не я затлача.

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Съб 03 яну 2009 19:51

След ровене намерих следните продукти, които биха могли да са ти от полза:

http://www.prospeed.bg/cat/product_info ... ts_id=4276 - режийно ползване (обработва 500л. бензин)
http://www.prospeed.bg/cat/product_info ... ts_id=4277 - режийно ползване
http://www.prospeed.bg/cat/product_info ... ts_id=4283 - при смяна на горивен филтър
http://www.prospeed.bg/cat/product_info ... ts_id=4278 - през 5000 км.

siso92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот siso92 » Съб 03 яну 2009 22:59

Колега,чувам,че тия бензини с добавки правят филтъра и маркучите компот,пък и съм пробвал карерата 95 на ОМВ-се тая.Е,всеки сам решава как да си харчи парите.

martinvera
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот martinvera » Съб 03 яну 2009 23:12

Точно като първата търся. някой пробвал ли е тази.

Потребителски аватар
doc_j
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doc_j » Съб 03 яну 2009 23:48

За добавки ли говорим???

http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=114236

Мисля, че темичката и особено едно от клипчетата могат да бъдат полезни.

dkalfov
Автомобил: corrado
Двигател: pg
Контакти:

Мнениеот dkalfov » Нед 04 яну 2009 12:22

martinvera написа:
dkalfov написа:

Виж за името и? Може би REDEX
май май

това е вид октан коректор(повдига октановото число)пробвал съм го със 100 полетя тая кола :lol:

Потребителски аватар
Wish_Master
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: добавка бензин-сам да си добавям

Мнениеот Wish_Master » Съб 31 яну 2009 12:35

Здравейте. Искам да попитам дали Redex за почистване на инжекцион съдържа някакви съставки за повишаване на октановото число? Става въпрос за малките бели бутилчици по 50мл. Малко след наливането му усетих видима разлика в ускорението на колата :roll:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”