ПТП с пешеходец.. :(

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Чет 16 фев 2006 9:43

Red_Jetta написа:Водачите са длъжни да направят всичко възможно, за да намалят скоростта или да спрат превозното средство във всички случаи, когато възникне опасност за движението."

А дали се спира по-бързо като натиснеш спирачката или като се блъснеш в стълб? В първият случай имаш спирачен път, във втория остава автомобила на нясто. Мисълта ми беше, че когато става въпрос за човешки живот, по-добрият избор е да потрошиш колата, отколкото човека.

Потребителски аватар
guard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот guard » Чет 16 фев 2006 9:47

nina написа:
musura написа:.............. а при избор на оградата, щеше да се разминеш с малко разхождане по застрахователи и сервизи ...

За мое щастие не съм участвала в ПТП досега като "шофьор" и се надявам така да бъде и за напред... но мисля, че в такава сигуация, човек няма време да мисли накъде точно да завие и да избира в какво да се блъсне...в смисъл, че действа по инстинкт.
А културата на пешеходеца е.... нямам думи! Особено вечер или рано сутрин, като е тъмно... пресичат където им падне... обикновенно с черни дрехи са облечени (особено по-възрастните) и си мислят, че ние сме с орлови очи и ги виждаме от 100м.. .да ама не - в повечето случаи ги забелязваме като са на 5, 10м пред колата!!!

Не си много права и ти и всички дето го защитавате, виновни няма.......но да се казва че само Бабето е Виновно, еееееееееее нямам думи просто........ до спирка.......в Центъра на София.......където нито е магистрала нито нищо.........

Е вчера пак бях очевидец, точно пред мен.......един голф блъсна жена с дете........на релсите...........

Абе не ми се говори...........Определено не само пешеходците са виновни.

Потребителски аватар
Ото Кац
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ото Кац » Чет 16 фев 2006 9:51

ChampioN написа:Не си много права и ти и всички дето го защитавате, виновни няма.......но да се казва че само Бабето е Виновно, еееееееееее нямам думи просто........ до спирка.......в Центъра на София.......където нито е магистрала нито нищо.........

Е вчера пак бях очевидец, точно пред мен.......един голф блъсна жена с дете........на релсите...........

Абе не ми се говори...........Определено не само пешеходците са виновни.

Никой никого не защитава, колега ChampioN. Причините винаги са комплексни, вината винаги споделена. помисли върху това. аз също не се оправдавам, пуснах темата единствено с въпроса какво да правя и какво следва за мен...

а, съветвам те наистина (в случай, че още не си го направил), да изпълниш гражданския си дълг, след като вече си бил свидетел на подобно произшествие.

Потребителски аватар
guard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот guard » Чет 16 фев 2006 9:52

Абе Рокси ти представяш ли си ситуацията.......

Бабе седи до пътя...........чисто ясно бял ден е............а да мине .........а да не мине.............пича сам си казал че е карал с 60 (може би е бързал тук не знам)...........решил е че бабата ще го изчака.........и е минал.........това е, просто не е намалил........както според мен е трябвало да постъпи

Потребителски аватар
guard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот guard » Чет 16 фев 2006 9:57

Ото Кац, съгласен съм........все пак хубавото е че всички са живи и здрави.........аз като карам все се надявам на мен да не ми се случи, защото никой не е застрахован.......за това всички да внимаваме, това е........аз от вчера карам като баба. :wink:

Потребителски аватар
nina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nina » Чет 16 фев 2006 10:09

ChampioN написа:
Не си много права и ти и всички дето го защитавате, виновни...........

ЗАКОН за движението по пътищата

Чл. 113. Когато пресичат платното за движение, пешеходците са длъжни:
1. ако наблизо има пешеходна пътека, да я използват;
2. преди да навлязат на платното за движение, да се съобразят с
разстоянията до приближаващите се пътни превозни средства и с тяхната скорост
на движение;
3. да не удължават ненужно пътя и времето за пресичане, както и да не
спират без необходимост на платното за движение.

Потребителски аватар
Ото Кац
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ото Кац » Чет 16 фев 2006 10:13

ChampioN написа:Ото Кац, съгласен съм........все пак хубавото е че всички са живи и здрави.........аз като карам все се надявам на мен да не ми се случи, защото никой не е застрахован.......за това всички да внимаваме, това е........аз от вчера карам като баба. :wink:

така е. лошото е, че осмислянето и осъзнаването на това, че управлението на автомобил не е нищо друго, освен ОТГОВОРНОСТ, не винаги идва на време. Аз за себе си съм направил необходимите изводи, независимо от крайния изход.

Потребителски аватар
guard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот guard » Чет 16 фев 2006 10:14

nina написа:
ChampioN написа:
Не си много права и ти и всички дето го защитавате, виновни...........

на движение;

E това значи ли, че требе да убиеш някого когато не спазва правилника.......

Ти драга ми колежке........винаги ли си спазвала правилника.......докато шофираш

Хайде аз от тук на татък ще се возя до теб........и ако нарушиш правилника.......като примерно паркираш на забранено място.......ще последва наказание смърт......

Хайде стига че се дразня........истината е че нито пешеходците нито шофьорите спазват правилника за движение

Потребителски аватар
Ото Кац
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ото Кац » Чет 16 фев 2006 10:20

nina написа:

на движение;

Продължавайки с опресняването на познанията ни в нормативната уредба и бидейки обективен:
ЗДвП написа:Раздел ХХII

Поведение на водачите към пешеходците

Чл. 116. Водачът на пътно превозно средство е длъжен да бъде внимателен и предпазлив към пешеходците, особено към децата, към инвалидите, в частност към слепите, които се движат с бял бастун, и към престарелите хора.

Потребителски аватар
nina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nina » Чет 16 фев 2006 10:22

ChampioN написа:
E това значи ли, че требе да убиеш някого когато не спазва правилника.....

Никои никого не е убил.... само казвам, че в случая колегата не е бил виновен! А това може да се случи на всеки...и не мисля че ние сме хората които трябва да го "съдим"! Това е! Просто трябва да бъдем по-внимателни и като шофьори и като пешеходци!

r0ksi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот r0ksi » Чет 16 фев 2006 10:26

Абе Champion , как я мислиш тая работа?
Значи на конкретното място ситуацията е следната:
най вляво има "островче" между двете платна на бул Мария Луиза. На това островче има подлез, трамвайна спирка, 4-5- тенекиени бараки, край на оградата и кръстовище. В този ред.
Бабата изскача на кръстовището- Т- образно, на което едната улица е затворена за ремонт и респективно светофара не работи. Преди бабата да стъпи на улицата няма почти никаква видимост, тъй като последната барака е на 3 метра от кръстовището. Идвайки с колата няма начин да я видиш- все пак гледаш напред в перспектива, линиите се изкривяват и трите метра са "изядени".
Темата беше за административния ред и необходимите документи, а не за това кой е виновен.
Съгласна съм че има всякакви шофьори и всякакви пешеходци, но недей да си построяваш заключенията на някакви общи впечатления.

Потребителски аватар
guard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот guard » Чет 16 фев 2006 10:27

nina написа:
ChampioN написа:
E това значи ли, че требе да убиеш някого когато не спазва правилника.....

Никои никого не е убил.... само казвам, че в случая колегата не е бил виновен! А това може да се случи на всеки...и не мисля че ние сме хората които трябва да го "съдим"! Това е! Просто трябва да бъдем по-внимателни и като шофьори и като пешеходци!

Виж сега, доста инциденти съм видял......и доста кръв......дори самия аз съм бил на милиметри..... дай боже ти да не видиш нещата който аз съм виждал......тогава няма да говориш по този начин.......но както и да е.......спирам,

Поздрави на Всички.

Потребителски аватар
Memo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Memo » Чет 16 фев 2006 10:51

Бабите поне ги виждаме и можем да спрем, а пианите??? Те са направо страшни...Скоро ми се случи да карам вечер по една не добре осветена улица, карах бавно естествено. Карам си и гледам на 20 метра пред мен огромен гъол и познайте...От гъола става човек :shock Някав пияница беше паднал на улицата в гъола и недай си боже не се беше размърдал можеше и да мина през него..не ми се мисли :evil: Спирам, ония става залитайки, застава ми пред колата и ме гледа умно 5 минути докато започна залитайки да пресича улицата...От тогава очите на 100!

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 16 фев 2006 12:55

Не съдете човека...казано е не съди, за да не бъдеш съден....това сериозно....добре че бабата е ок, добре, че така е станало....а не по-страшно...аз като човек правил катастрофа ви казвам, че 2 месеца след нея нощно време чувах звука от сблъсъка, счупените стъкла и нагъващата се ламарина-ужасно е повярвайте...така че му вярвам на Ото Кац, че го преживява за стотен път....вина не може да се определя току-така, човек действа инстинктивно...има кой да определя виновен-невинен, има и съд....аз се надявам, че всичко ще приключи дотук без по-лоши последствия
кой какво щял да направи....абе по-добре да не изпадаме в тия ситуации, за да не става бау и мяу

Върни се в “ОФФ-Топик - други”