Проблем с палене на КР

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
xuliganin
Автомобил:
Двигател:

Проблем с палене на КР

Мнениеот xuliganin » Пет 02 яну 2009 23:46

Колеги здравейте. Имам проблем с паленето на КР-а!!!
Когато е студен меко казано нема палене проблема дойде постепенно а не изведнаж.Карах е в един сериз и уш е оправиха но след няколко дни проблема отново беше на лице.Та проблема е такав :когато колата е студена и вартя да паля колата само препуква нейска да запали ,
а ако запали работи на 2 на 3 цилиндара и е ужас като река да дам газ или затава или почва да се мачи и да гарми от ауспоха.
Проверих токовете как са, оказа се ,4е ток си има :lol: погледнахме с колегата "leonardo_vd" дали на дюзите хварга бензин но се оказа ,4е нехварга или по точно не както трябва .Карах го на др сервиз и ми казаха ,4е налягането на регулатора не е както трябва.....

Та вапроса ми е има ли начин този регулатор да се изолира и нещо др да испалнява неговата роля и дали проблема идва от него

Потребителски аватар
m2595
Автомобил: Mercedes W124 250D
Двигател: OM602

Мнениеот m2595 » Пет 02 яну 2009 23:47

Бензинова помпа?

Потребителски аватар
nigga
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nigga » Съб 03 яну 2009 0:01

не в тоя раздел бе пич :roll: пробвай в организационен mhihi

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Съб 03 яну 2009 0:10

Регулатор на диференциалното налягане на бензина са имали впредвид в сервиза но виж преди това дали 5-тия инжектор впръсква бензин при въртене на стартер.

Потребителски аватар
paco
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот paco » Съб 03 яну 2009 0:18

Ако си от София ми пиши на лични и след понеделник да те заведа да ти оправят проблема. Сервиз е , но колегата там си има богат опит с тая инжекция и най-вече има с какво да я диагностицира.

РАСО

Потребителски аватар
xuliganin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xuliganin » Съб 03 яну 2009 1:50

5-тата дюза впрасква перфектно не е там проблема

G60

Мнениеот G60 » Съб 03 яну 2009 2:36

С Г60-то имах същия проблем,при мен се оказа ,че температурния(синия) датчик е прецакан,може да няма връзка с твоя проблем(все пак твоя мотор е мех. инжекция а моя беше електронна) но симптомите са 1:1 като моите. Провери дали не е от него вземи такъв от някъде само за проба,ако се окаже ,че не е от него тогава тръгвай по сервизи и т.н.

Потребителски аватар
leonardo_vd
Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
Двигател: AAA
Контакти:

Мнениеот leonardo_vd » Съб 03 яну 2009 8:08

Аз първото нещо за което си помислих е регулатора, но за помпата не бяхсе сетил. Пък да не ще да запали от помпата? Ако се сложи дртг регулатор и се изолира този ще се може ли да се направи проба. На колко бара трябваше да е налягането след регулатора ?

ПП. Аз зарад тази инжекция си смених мотора, ама то трън та на глог.

Потребителски аватар
xuliganin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xuliganin » Съб 03 яну 2009 10:41

kaрах го в уж сервиз на bosh там уж са замервали всияко и ми казаха че реглатора е прецакан мен са6то ме самнява тои и затова искам да го заместя с нещо др

п.с. Ванка ти ми предложи един варянт даи да го коментираме тук ако стане да ходя при стругар и да го пробваме и ако може6 обясни какво има6е впредвид тук щото аз едва ли ще мога :) та да видим дали има вероятност да стане

G60

Мнениеот G60 » Съб 03 яну 2009 15:48

Малко по нагоре те посъветвах нещо но виждам ,че не си ме отразил въобще :gives: както искаш колата си е твоя проблема също,но когато колата е студена и температурния датчик не работи почва да мирише на бензин яко,рзвий едната свещ и виж дали не е мокра :idea:

Потребителски аватар
aradovanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aradovanov » Съб 03 яну 2009 16:15

90% от случаите виновен е warm-up regulator-a. Налягането след него е променливо взависимост от температурата на мотора трудно ще се изолира. А като е топла как се държи?

Потребителски аватар
xuliganin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xuliganin » Съб 03 яну 2009 17:29

като е топла няма ядове пали от половин оборот и варви проблема е само при студен мотор

що се отнася за колегата които ме посаветва за датчика парво него ще проверя и благодаря за савета само кажи как да го проверя и нали един от тези дето са до регулатора там има 3 доколкото си спомням един от тези трабва да е и да е син нали

G60

Мнениеот G60 » Съб 03 яну 2009 18:49

датчика се намира отпред по средата на главата,до него трябва да има още един само ,че черен

Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

Мнениеот Жоро Делчев » Съб 03 яну 2009 20:05

Така е на 8 вентиловите :wink: ,16ките нямат датчици там а отстрани на блока,три температурни са-за компютъра на запалването,за модула за стабилизация на оборотите и за таблото.Колега провери температурния регулатор да не му липсва пласмасовата тапичка и да дърпа въздух оттам и също дали идва ток до него когато двигателя работи.

Последна промяна от Жоро Делчев на Съб 28 фев 2009 16:45, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
xuliganin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xuliganin » Съб 03 яну 2009 20:54

на регулатора няма пласмасова капачка ток му идва но ми казаха 4е е прецакан колко е прецакан немога да зн щото нямам доверие на този майстор

с колегате leonardo_vd одвихме дюзите от над възду6ния филтер и като река да паля изоб6то нетрагва бензин от там проблема е в бензина 5-тата диуза впрасква перфектно

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”