От автокъща или по поръчка???

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Goldorak
Автомобил:
Двигател:

От автокъща или по поръчка???

Мнениеот Goldorak » Съб 03 яну 2009 21:14

Привет, колеги!!

Пред мен стои следната дилема - искам вече да си сменя фолсквагенчето и се чудя дали е по-разумно от автокъща да си потърся някоя нова, или с поръчка от чужбина, за целта имам добър познат, който ходи периодично за коли.

В първия случай ще ми излезе малко по-евтино, ще има възможност да видя и да тествам колата, колкото може да се прецени на пръв поглед, още повече и със заведен монтьор на място , но пък крие риск, до долко колата не е само напудрена и не е всъщност някоя барака. Във втория случай, пък, доста на доверие подхождам, но пък моя познат ме уверява, че в Австрия имало сервиз, от който ги купувал, т.е, знае се какво му е на автомобила, дава се документ и е по-малка е вероятността да те метнат. Също така километрите са били реални.

Как мислите? :?:

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Съб 03 яну 2009 21:21

Според мен втория вариант е по-удачен ,понеже човека ти е познат предполагам няма да гледа да ти пробута някоя морга.А и все пак нов внос колата не е карана по нашите толкова гладки като стъкло пътища :D . А не ми се вярва че километрите ще са много реални де ама никога не можеш да бъдеш сигурен.Сега вече не знам с какви пари разполагаш , за да знам дали ще ти е по-скъпо или по-евтино.Това е според мене :)

Потребителски аватар
arrougance
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот arrougance » Съб 03 яну 2009 21:21

Щом ти е добър познат на него според мен се довери,в автокъщите почти винаги си правят техните мушингии ;)

Goldorak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Goldorak » Съб 03 яну 2009 21:24

до 3500, максимум 4000 лв.

Потребителски аватар
Golf_Diesel_

Мнениеот Golf_Diesel_ » Съб 03 яну 2009 21:25

Към каква кола долу горе си се ориентирал :?:

Потребителски аватар
npachovski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот npachovski » Съб 03 яну 2009 21:27

Незнам в тоя суров живот нямам вяра на никой.Разпитай има пичове дето ходат взимат по 1 кола и се връщат с нея.Поне си сигорен, че е гледал да вземе нещо свястно за да се върне пак за друга кола тиа дето взимат на кило мани бегай.Поразходи се по автокъщите и порапитай за такива дето си вкарват коли сами и се връщат с тях поне имам наблюдение към такива типове със тази схема на работа и шанса е по-висок

Goldorak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Goldorak » Съб 03 яну 2009 21:46

Golf_Diesel_ написа:Към каква кола долу горе си се ориентирал :?:

Поло, евентуално Сеат кордоба.

Потребителски аватар
Mega
Автомобил: VW Bora 1.8 - 4Motion
Двигател: AGN - 125
Контакти:

Re ...

Мнениеот Mega » Съб 03 яну 2009 21:47

Колега аз съм много капризен и без да видя колата с очите си не бих взел!

Имам познати поръват и карат, каквото им докарат. Аз не мога ;)

Потребителски аватар
Golf_Diesel_

Мнениеот Golf_Diesel_ » Съб 03 яну 2009 21:48

Мхм.Аз и още някой колеги си изказахме мненията вече ти си реши :wink:

Goldorak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Goldorak » Съб 03 яну 2009 21:48

npachovski написа:Незнам в тоя суров живот нямам вяра на никой.Разпитай има пичове дето ходат взимат по 1 кола и се връщат с нея.Поне си сигорен, че е гледал да вземе нещо свястно за да се върне пак за друга кола тиа дето взимат на кило мани бегай.Поразходи се по автокъщите и порапитай за такива дето си вкарват коли сами и се връщат с тях поне имам наблюдение към такива типове със тази схема на работа и шанса е по-висок

Е, това именно ме интересува. Въпросът е обаче, че иска повечко кинти за кола която в автокъща струва по-евтино. Но пък ако съм сигурен, че ще ми намери читаво нещо, ще прежаля разликата.

Goldorak
Автомобил:
Двигател:

Re: Re ...

Мнениеот Goldorak » Съб 03 яну 2009 21:50

Mega написа:Колега аз съм много капризен и без да видя колата с очите си не бих взел!

Имам познати поръват и карат, каквото им докарат. Аз не мога ;)

Е, затова се двоумя, хем му имам доверие на моя човек , хем купувам кола без да съм я видял.

katri71
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот katri71 » Съб 03 яну 2009 22:47

Колега, как ще купиш нещо особено пък автомобил без да си го видял и тествал на живо - това си е чиста проба късмет!
Аз лично съм на принципа: "Око да види, ръка да пипне" и затова бих сложил парите , с които разполагам и бегом по автосалоните, то сега поне автосалони бол, ем ще можеш да си видиш колата на живо хем ще имаш по-голям избор от коли, пък ако си с човек,който разбира от коли тогава няма как да те преметнат ,имаш ли определени съмнения към колата бягай от нея, отиваш да гледаш друга - избор има голям....

Потребителски аватар
palikari
Автомобил: GOLF 5 Polo Lounge tdi 2015
Двигател: BMM-2006

Мнениеот palikari » Нед 04 яну 2009 0:01

кола от Австрия е тъпо.много малък парк,по лоши атм.условия,по-скъпо.истината е Германия.а за добрия познат,няма такъв термин,когато става дума за пари.

Потребителски аватар
katcko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот katcko » Нед 04 яну 2009 0:28

За мен по-добър е първия варянт,отиваш,гледаш,караш-отиваш при майстор,ако всичко е ок и се чустваш добре точно в тази кола-значи е твоята,ако ли пък не-коли колкото искаш(друг е въпроса,че 90% от колите до 7-8хил.лв са пълен леж)Да си купиш кола без да си я видял и да се довериш на "добрия познат" не ми звучи много разумно-както каза един колега по-нагоре щом играят парите-нема познат.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Нед 04 яну 2009 0:47

Ми тя приказката е.... или трябва да познаваш много добре стоката която купуваш, или трябва да познаваш много добре, човека от когото купуваш, иначе бягай надалече :wink: .

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”