Здравейте и Честита Нова Година на всички,
както обикновено годината започна с проблеми. След обилният сняг които се изръси днес установих, че ASR системата не ми задейства ама изобщо. Бях доста изненадан тъй като миналата зима всичко си беше наред и с удоволствие си карах колата по заснежеите улици. ABS-a си работи няма проблем, пробвах я на VAG-a грешки няма. Някакви идеи???

Проблем с ASR, Пасат Б5 2.5 V6
-
- Автомобил:
- Двигател:
Това, което си обяснил е блокаж на диференциала.OvivO написа:ASR - Anti-Spin Regulator или Anti-Siding Regulator
Засича, дали едно от колелата се върти по-бързо от другото и прилага на това колело спирачно усилие, в резултата на което колата се стабилизира.
ASR при пробоксуване ти връща колкото е необходимо газта, докато зацепи с пътя.
- Grizzlito
- Автомобил: Volkswagen T5 4motion
- Двигател: AXE 2006
- Контакти:
ASR - Automatic Skid Regulation , работи с датчиците на АБС'а връща газта и прилага леко спирачно усилие на движещия мост за да не приплъзва, това е така наречения Тракшън контрол. на сняг и лед не разботи добре защото се хлъзга пррекалено много, но пак помага, за това е и копчето за изключване за да може на дълбок сняг да израпаш целта на системата когато колата е с предно предаване е по добро ускорение на мокро и хлъзгаво както и да се намали ъндър стийр ефекта като дадеш газ в завой, ако лампата ти мига системата би следвало да е ок. ASR не е ESP и не помага при поднасяне на автомобила.
- Тони1
- Автомобил:
- Двигател:
sklimoto написа:Колегите които притежават пасати с esp да споделят как се държат на пътя в това време.Аз лично от asr не съм впечатлен много.
есп-то почти винаги ми е изключено от както падна снега,таман да дам газ да се изтрелям и почва да ми спира гумите и някви такива,в завои с голяма скорост вместо да се хлъзне и да я изправи с газ ,обърква всичко ...абсолютно безполезно за зимата специално за мене за това го изключвам...