Разсъждения, размисли и страсти - покупка на голф

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
mufin
Автомобил:
Двигател:

При криза

Мнениеот mufin » Нед 04 яну 2009 11:22

При криза хората не си купуват НОВА кола.
Следователно НЕ СИ ПРОДАВАТ СТАРАТА.
Следователно колите в немско и италиянско няма да падат

Потребителски аватар
stavrev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stavrev » Нед 04 яну 2009 11:32

Ако наистина ти трябваше тая кола,досега да си я купил. Аз като реша ,че нещо ми е необходимо и мога да си го позволя-го взимам. Че някъде би могло да струва 3-5% по-малко...Трохарска история...
Времето и нервите струват повече.
Пробвай няколко коли и избирай, сега поне има ...
Успех

Потребителски аватар
niki_d99
Автомобил:
Двигател:

Re:

Мнениеот niki_d99 » Пон 19 яну 2009 13:45

rockstarr написа:още малко остана всички да изгладнеят изведнъж - по празниците се пуснах по автокъщите в Русе - за 2 мин разговор джамбазино ми смъкна 1500лв, само защото попитах за цена на една Вектра 1998год. - от 7 бона до 5500лв, дизел, климатроник, подгряване и т.н.

в момента никои не купува, стиска кинти, трепери, до месец два, всичко ще си доиде на мястото
очаквам и 4ките да паднат - вече са около 8-9 бона, като гледам
така че скоро очаквам реални цени на всички омашляци по автокъщите. ама едно е ясно - от клуб няма да се взема кола, всеки си иска възвръщаемост на всяка капчица бензин дето е налял - с увеличаване на километрите се вдига и цената :roll:

колега за едно не си прав и е точно обратното. точно тук във форума е най вероятно да намериш стегнат голф, наистина поддържан с качествени консумативи, части и на добра цена!!! повечето колеги тук във форума сме реалисти и знаем коя кола колко струва, но повечето коли тук са с пазени и поддържани както трябва и си струват парите. явно ти обръщаш внимание само на понаправините коли във форума и е нормално да са малко/ в дадени момети доста/ по скъпи от Горубляне например. аз имам пасат и ми е златен вече, няма продаване а и не искам да го продавам. имам и г3, скоро ще го пускам за продажба или поне така си мисля. голфа ми струва колкото две 3-ки, но това не означаве че ще му искам 10 000 лв. все пак е голф 3 :shock

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Re: Разсъждения, размисли и страсти - покупка на голф

Мнениеот theultimate » Пон 19 яну 2009 14:08

Поне като е от форум знаеш кой е карал колата - по мненията му можеш да разбереш що за човек е. Докато от автокъща е голяма вероятността да попаднеш на кола, на която само е доливано масло като светне лампата. Баси.....защо гледате само първоначалната инвестиция. На рено/пежо/алфа/фиат и другите такива толкова е разхвърляно всичко под капака, че забрави всякакви ремонти пред блока. Само канал или майстор. И частите са значително по-скъпи от колкото за голф. Ама всеки разсъждава - бе нали сега работи, като почне да се разваля ще го провам. Идеята при голфа е, че можеш примерно 5-6 години да го караш и няма да ти създава никакви ядове, а повечето от нещата дори можеш сам да ги сменяш.

Потребителски аватар
kimif2008
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kimif2008 » Пон 19 яну 2009 14:55

theultimate написа:Поне като е от форум знаеш кой е карал колата - по мненията му можеш да разбереш що за човек е. Докато от автокъща е голяма вероятността да попаднеш на кола, на която само е доливано масло като светне лампата. Баси.....защо гледате само първоначалната инвестиция. На рено/пежо/алфа/фиат и другите такива толкова е разхвърляно всичко под капака, че забрави всякакви ремонти пред блока. Само канал или майстор. И частите са значително по-скъпи от колкото за голф. Ама всеки разсъждава - бе нали сега работи, като почне да се разваля ще го провам. Идеята при голфа е, че можеш примерно 5-6 години да го караш и няма да ти създава никакви ядове, а повечето от нещата дори можеш сам да ги сменяш.
абсолютно си прав

rockstarr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rockstarr » Пон 19 яну 2009 20:51

умирам си от кефффф - само за днес видях сигурно 10 обяви за тройки, изглеждащи прекрасно, за без пари - браво , колеги, поздравления :bowdown :bowdown :bowdown
ще се пазари скоро :drunk

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пон 19 яну 2009 21:57

Вие добре го съветвате да си купи гоУфо, ама май не се сещате, че рокстарр ще е поредният, който ще плюе по гоУфо след няколко месеца. Щото кола, дето да не се разваля няма. И като не я кара, а само я прави и дава кинти и ще има вой до небето "колко смотана кола е гоУфо". Може да нямам много опит, но малкото ми такъв казва, че една кола, която се изкарва веднъж на три месеца се чупи повече от същата такава, която се кара всеки ден. Или поне толкова. Само дето в единия случай гоУфо е велик, щото вози до морето и обратно и всеки ден в задръстванията и на Витоша през викенда се качва и на село за буркани ходи и служебната кола от преспата вади ... а тва, че тряа се праи от време на време - трае се - все пак кола е. А когато веднъж на три месеца я изкарваш до кафето и всяко второ излизане от квартала е за да се ходи на майстор ... малко по-различно изглежда светът тогава. И гоУфо хич не е толкова велик.
Мислех и за моя пасат много да пиша, но май прекалено ще се отклоним от темата. И, ако някой ден видите, че го продавам, да ми хвърлите един бой!

theultimate

Мнениеот theultimate » Пон 19 яну 2009 22:37

Абе това с карането и некарането е съмнително. Моя голф така 4 години се караше максимум веднъж седмично, а през зимата и веднъж в месеца пък нищо не се е развалило. Баща ми го използваше точно за да ходи на село и винаги е вършел чудна работа. Единствената повреда за тия 4 години беше една издухана гарнитура на капака, която струваше 10лв и сменихме пред блока, както и ремъчната шайба на алтернатора която се спука пак пред блока и отново струваше 10лв от морга, отново сами си я сменихме. Практически баща ми за тия 4 години смени само консумативи - накладки, масло, филтри и т.н.

Потребителски аватар
niki_d99
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niki_d99 » Вто 20 яну 2009 9:49

колегата myrshavija е много прав, една кола колкото повече седи било на паркинга или в гаража и не се кара толкова повече започваа да се чупи и да отказват разни неща по колата да не работят. това е нещо нормално и се отнася за ВСЯКА една кола, независими дали ще е голф или С-класа. така че на rockstarr предполагам този факт му е ясен.

Потребителски аватар
GRUEL
Автомобил: 1995 Golf III GT
Двигател: AEK

Мнениеот GRUEL » Вто 20 яну 2009 16:24

Е моята 3-ка е точно така, стой си пред блока и се изкарва само за извънградско или когато двойката е в бокса и честно да кажа до сега нищо не й се е счупило от седене. Единствено се появява малък проблем с спирачките, че за 1 месец стоене пред блока по дисковете има повече ръжда, отколкото по хлопел, седял 20 години в някое дере и сега са малко понадрани дисковете и леко свирукат накладките...Докато двойката, която навърта по стотина км градско ВСЕКИ ден, си влиза за по 2-3 дена в бокса на всеки 2 месеца...

rockstarr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rockstarr » Вто 20 яну 2009 18:23

е 4ак толкова не мисля да се заседявам :bishop

rockstarr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rockstarr » Съб 08 авг 2009 13:17

как сме колеги??? :beer
малко да възродим темата
мина си доста време, въпросът ми си остава
само дето 2ки-те още повече поскъпват (според обявите във форума - долна граница 3000лв)
а тройките се среват - стигнахме до 1300лв за голф 3 от Монтана
как е в кризата - продават ли си хората колите :idea:

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Съб 08 авг 2009 14:12

Колите не знам дали се продават - ама 8 месеца да чакаш - :shock , и пак да почват локуми в Основен :banghead: :012:

Потребителски аватар
slavi ivanov slavov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот slavi ivanov slavov » Съб 08 авг 2009 21:45

Аааа тука работата не ми харесва нещо, даже бих казал понамирисва чак, ако не ни бьзикат от някои друг форум пак си една работа :(

theultimate

Мнениеот theultimate » Нед 09 авг 2009 10:42

"Поскъпват" защото все още има хора, които вярват, че колата им струва толкова, колкото са дали за да я направят/оправят. Пък защо ли примерно голф3 е по-скъп от фиат браво с повече екстри и 5 годино по-нов?

1. Окачнваето е като танк. Караш ли нормално - не се разваля.
2. Двигателя също е като танк. Ако го намериш на 150-200 000 реални ще те надживее. Ако се счупи частите са ефтини.
3. Половината неща се сменят пред блока. На доста прехвалени коли стартера и алтернатора са отзад отдолу и се свалят само и единствено на канал примерно...

Просто доста българи (като мен например) търсят просто и здраво, вместо комфортно и кекаво. А това което наистина е здраво и запазено струва пари, независимо че е по-старо от собственика.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”