Здравейте
Имам нужда от съвет как да постъпя!
Ето и историята:
Както някои от вас знаят Октомври месец катастрофирах с Корадото. Аз бях виновен и съответно имаше Акт и тн. Колата която ударих (Рено Клио от тия турските) имаше козметични повреди защото се застъргахме: Преден ляв калник, Предна врата, задна врата, заден калник. Двигателния отсек не беше засегнат изобщо! Двигатела си работеше нормално след инцидента и само заради разкасаната задна гума и липса на резервна си викнаха пътната помощ, а и им била безплатна така че боли ги! Преди около седмица и нещо ми звани тоз индивид и помоли ако може да мине с фактура през фирмата в която работя, две дюзи за дизела защото се запушили от стоенето по сервизи и не се покривали от каското! Аз говорих с колегите и шефа но се оказа, че не може да стане по ред причини! Като разбра че нямя да му ги платя (1300лв.) Започна да ме заплашва че ще ме съди!!!
Аз съм бил виновен, че тия дюзи не работили, а според сервиза е от Горивото и не подлежът на Гаранция!
Според мен Аз съм виновен за катастрофата, за която си имам Акт и наказателно постановление! Това че сервиза не са стопанисвали колата както трябва или даже са подменили дюзите с цел да вземат още пари не е моя вина!?!
А и 14хил. лв. ремонти (които засрахователя е поел) за кола която цялата струва около 25хил. чисто нова някяк си не ми струва реално!
Дайте ми савет какво да правя! Моля!

Имам нужда от юридически съвет! :cry:
Ако продължава да те тормози, провокирай го малко, да се изтърве и да те заплаши по-сериозно и тогава пусни една жалба до прокуратурата, за изнудване, заплаха, каквото се сетиш. Ще го извикат на разпит, ще изпише една кофа мастило, може и да му съставят продупредителен протокол. Вероятно ще му стига, за да те остави на мира.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”