Виждали ли сте някога улиците на София по-непочистени???

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Нед 04 яну 2009 17:41

Познайте „Новера“ колко лева чиста печалба има за всеки един ден в който е трябвало да почисти улиците,но машини и хора не са помръднали,защото тя концесийката си върви,там няма днес валяло,вчера не.
Сигурно лицето Б.Б. е много заето със строежа на може би ще излезе най-скъпото метро в Европа на линеен километър,та затова няма време да вдигне глава и да погледне какво става над земята.
Спокойно,след 3-4 месеца ви обещавам ,че няма да има сняг и киша непочистени,вервайте ми.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Нед 04 яну 2009 17:41

имам лоши впечатления и за Стара Загора...като тръгвах на път тъкмо започваше да си трупа и нямаше никакви признаци на раздвижване ...не се посипваше с пясък и такива боклуци макар половината коли по пътя да се пързаляха яко...караше се почти до нова загора с 60...покрай Сливен и след него почти до Бургас обаче бях много приятно изненадан че си валеше леко снежец макар и да не се беше навял по пътя но снегорините и камиончета с пясък бяха паркирани от страни на пътя в готовност.
Сега в Бургас си вали слабичко но температурите падат и ако се задържи така до сутринта предполагам че ще има изненадани и тук.

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Нед 04 яну 2009 17:46

btkmobail написа:Ами по твойта логика ако не спре да вали една седмица какво правим???Не трябва да се почиства през тази седмица ли???
Ти покара ли малко по центъра да видиш за какво иде реч???
То шофиране е силно казано, защото повече от 30км не можеш да вдигнеш!!!

В момента по местата, където има луга сняг не се заържа. Киша има, но няма как. Сигурно ако мине определено ниво се започва и с 'лопатите', но иначе е абсолютно безсмислено.
Не отговори на въпроса - след 10-20 мин какво става? Аз ще ти кажа - ми натрупва пак ;)
Иначе защо си мислиш, че в т.нар. бели държави при такъв непрекъснат снеговалеж е по-различно и се кара с повече от 30?
Е да има места където и асвалта разтопява снега, но това е друга тема и много рядко ;)

Потребителски аватар
Nafta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nafta » Нед 04 яну 2009 17:46

Тук, в малкия град е невъзможно да се кара...Има частници, които по цял ден се возят нагоре надолу с вдигнати ножове и чакат някой да им плати.А колите затъват,боксуват, шофьорите се изнервят(да не говорим, че са малко лудите, които караме в този сняг :lol: ), съответно снега не се утъпква, караме на преспите...А пък София... там вече е No Comment.
Също така ще използвам темата да питам как е обстановката в момента в района на Сточна гара, Цариградско шосе и посока летището, че ми предстои да пътувам към 10 вечерта :shock .

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Нед 04 яну 2009 17:53

group® написа:Иначе защо си мислиш, че в т.нар. бели държави при такъв непрекъснат снеговалеж е по-различно и се кара с повече от 30?
Е да има места където и асвалта разтопява снега, но това е друга тема и много рядко ;)

Ами аз лично си го мисля,защото довчера бях в една от тея по-европейските страни от нас.Повярвай ми града е 6 милиона,но като почне да вали машините нямат спиране.Какви са тея глупости че се чакало да спре,ами ако вали 2 седмици???
Колеги,айде стига сме се утешавали все с думите че и еди-къде си било така.Ами да ,ама НЕ.Защото както преди време един колега бе споделил че е блъснал малко детенце пресичащо с майка си и било леко мокро и хлъзгаво,така утре заради това че фирмата на Бай Х.й не си е свършила работата поне за зор заман да почисти някоя и друга главна улица,може да се случи нещо далеч по-сериозно.
Просто трябва да търсим отговорност на хората,на които им се даваот НАШИТЕ пари да си вършат ТЯХНАТА работа.

P.S.А иначе тая година такса смет не забравиха да я вдигнат,нали????

Потребителски аватар
jetttlii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jetttlii » Нед 04 яну 2009 18:02

group® написа:А навремето не се и пръскаше когато вали.
Само днес видях три пъти да минава по Габровски. За мен това си е най-навременната и адекватна реакция от както карам кола.

Подкрепям, но аз поне за два часа престой на ОМВ до Бояна на околовръсното не видях да се хвърля нищо, а снега беше в повече определено!
За сметка на това пък Люлин, бул. България и Овча Купел бяха опесъчени :wink:

Потребителски аватар
group®
Темерут

Мнениеот group® » Нед 04 яну 2009 18:22

propparo написа:Какви са тея глупости че се чакало да спре,ами ако вали 2 седмици???

http://www.delawareohio.net/documents/2 ... 345423.pdf
Обърни внимание на изречението след изброените 3 приоритета на първа страница ;)
Ако се натрупат повече 7.62 см. се започва и чистене. Иначе само се соли :idea:

В Швейцария съм попадал на снеговалеж и колите не са се движили с повече от 30-40 :idea:
Не може да ме убедиш, че само ние страдаме от снега по време на валеж. Най-малкото си припомни репортажи от последните дни, какво се случва в западна европа и как им изглеждат улиците.

И какво общо има боклука и таксата му с темата? Айде да не променяме темата, че ще го избием и на скъпия бензин и политика, и футбол и т.н.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Нед 04 яну 2009 18:27

group® написа:
И какво общо има боклука и таксата му с темата? Айде да не променяме темата, че ще го избием и на скъпия бензин и политика, и футбол и т.н.

Данък смет отива за почистване на смет и улици /включително сняг/....

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Нед 04 яну 2009 18:32

На скоро чух,че в Лас Вегас паднал 10-тина сантиметра сняг, и се блокирало движението в целия град.Та тая болка си е на всякъде.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 04 яну 2009 18:33

Така като съм гледал новините /не сега а по принцип/ в "белите" страни и със много по-малко сняг почват да пищят че положението е бедствено и едва ли не националната гвардия /жандармерия/ трябва да се намеси,а какво остава за нашата бедна държавица :!: Просто почваме да ставаме и ние европейци и се изнежваме затова и вайкането става повече /това си е лично мое мнение/ !

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Нед 04 яну 2009 18:34

group® написа:И какво общо има боклука и таксата му с темата? Айде да не променяме темата, че ще го избием и на скъпия бензин и политика, и футбол и т.н.

Колега,ти май не знаеш къде отиват парите ти???Такса смет не е само да ти хвърлят опаковката от салама.Както и да е,статията е стара,но важи и до днес,четете ´Как се правят милиони от сняг´:

http://www.capital.bg/show.php?storyid=253844

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Нед 04 яну 2009 18:36

не виждам какво не й е бяало на нашата страна. В Германия седят по 2 дена по аутобаните и им носят чай, бозавите американчета в най-добрия случай всяка година минават със меняне на покрив, впри по-силен ураган и къща.
Как пък зе 10 дни през половин БГ не закъсах.Тия дни съм въртля из София и мсмело твърдя,че задръстването беше от леваци, а не от снега.

Потребителски аватар
group®
Темерут

Мнениеот group® » Нед 04 яну 2009 18:37

[quote="propparo"][/quote]

Отлично знам за какво се ползват парите!
Попитах какво общо има с темата?
Пак ли ще избием на политика, корупция и т.н. ... футбол?!

Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Мнениеот Luciano » Нед 04 яну 2009 18:40

Свидетел съм, че снощи машини осоляваха големите улици и булеварди. Поне два часа обикалях из центъра по нощите. Аз съм доволен-като знам други години как е било.... :37:

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Нед 04 яну 2009 18:41

Ако се наложи ББ ще излезне с лопатата.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”