Греят ли ви фаровете !!!
-
Ventokapo
- Автомобил: VW Golf3
- Двигател: AFN 1997
Греят ли ви фаровете !!!
Здравейте колеги и за много години..!!!
Бих желал да споделя следното.....Онзи ден ми изгоря крушката и при смяната и ми направи впечатление,че пластмасата около буксата беше разтопена.Премерих с уреда - всичко нормално.Сложих новата - нагрява!Отворих другия фар - пак грее,но не беше разтопена.Като посветят фаровете 10 мин. куплунга и буксата на крушката парят..Търсих за лоша маса - всичко в ред!Фаровете са ми двусекционни с крушки от по 55 вата H1.Питам се вие имате ли такъв проблем!?Колата е Голф3 "97 AFN.Предварително благодаря!!!
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
колега и мойте греят
наскоро сложих Ксенон (май вече стана 1 година де) и стъклото на фара си се нагрява доста. Дори лятото като го пипна и пари
От време на време си гледам рефлекторите, но вече 1 година нищо им няма, и не е проблем че греят според мен.
От време на време си гледам рефлекторите, но вече 1 година нищо им няма, и не е проблем че греят според мен.
- peachbaby
- Автомобил:
- Двигател:
здр.аз сам с двусекционни фарове и при мен е така.единия фар явно грее пове4е за6тото само неговата букса се е постопила.аз си ре6их проблема/поне за сега и надявам се за далго/като отрезах старата букса и я смених с нова но обикновена.не можах да намеря са6тата.мисля 4е не е при4ина за притеснение.
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
joker написа:При правия ток от хлабави връзки грее минуса,а не плюса.....търси слаба маса!!!
Джокер, грешиш!
И при правия, и при кривия ток грее там, където контакта не е добър!
Електрически лошия контакт се изобразява с едно паразитно съпротивление, свързано последователно на товара. През него минава консумирания ток, следователно има пад на напрежение, а енерията, която се губи от този пад се превръща единствено и само в топлинна. (докато не прерастне и в светлинна, но тогава вече е много лошо!
Резултата е, че на полезния товар идва по-малко напрежение (в случая- крушката свети по-слабо)
При всички случаи проблема е точно на местото, което нагрява.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”