Та оглеждайки кабелите и услушвайки се при работа на двигателя на газ, разбрах че помпата през това време продължава да работи. И взех окончателно решение да си направя нещо като ключе, може и на по скришно място, с което да прекъсвам работата и, когато съм на газ.
Много се е изписало по темата дали е нужно или не изключването и, поради което, ви моля да не давате съвети дали е удачно или не прекъсването и, защото съм решил окончателно да я спирам, но само при работа на газ.В тази връзка ще добавя и следното: винаги паля и ще паля на бензин, което означава че помпата няма да бездейства напълно, само искам да я предпазя от ненужното въртене.
И така, минавам по същината на темата

1. От къде е добре да се прекъсне връзката - веднага след релето (бушончето), от кабелите които отиват към помпата, или от друго място?
2. Кой номер реле е за помпата ?
3. Възможно ли е ключа за ГАЗ/БЕНЗИН да се ползва и като прекъсвач за помпата?Целта е когато превключа на газ, автоматично да се изключва помпата, както и обратното?
4. Ако по горното е невъзможно, какво ключе ще е удачно да се сложи?
5. Ще попитам и за кабелите, какви трябва да са, защото знам че помпата е голям консуматор на ток?
Предполагам че ще имам още въпроси, за сега толкова. Нека ако някой си е направил подобно прекъсване да помага със съвети!