Проблем с палене на КР

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
xuliganin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xuliganin » Нед 04 яну 2009 11:57

колеги днес свалих регулатора да видя дали случайно не е запу6ен. Пробвах дали като е разкачен нали подам контакт ще потече бензин е тече докато се чува помпата тече бензин след това спира като трагна да паля отново потича та според мен едва ли е помпата може ли да е от регулатора данеби да е запу6ен или просто да е прецакан и да непотдаржа нужното налягане след него и да не достига нужното количество гориво за да запали.

Какво трябва да е налягането след регулатора?
Мога ли това налягане да го добия по др начин за да неползвам този регулатор ?

Потребителски аватар
aradovanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aradovanov » Нед 04 яну 2009 12:28

Налягането е променливо взависимост от температурата на мотора и други фактори. При студен мотор обогатява сместа, но също така при загрял мотор като я настъпиш до ламарината. Общо взето регулира управляващото налягане на мотора а чрез него налягането на бензина в/у инжекторите. Трудно ще накараш мотора да работи без него.

Търси по морги, нов (рециклиран) ми искаха 400паунда с доставката :shock . за да си сигурен намери друг КР и сменете регулаторите за проба, сваля се за 15мин.

Успех!

П.П. ако намериш читави бройки и аз ще взема един :roll:

П.П1 ако нмериш майстор с манометър и необоходимите връзки със сигурност ще може да ти каже дали е от него проблема. Може като го отвориш да го почистиш добре, на входовете на тръбичките има две цедки прегледаи ги за запушване. Разглобява се лесно но много внимателно!!! Пази мембраните - скъсаш ли ги - в кофата!

Полезни връзки:

http://www.clubgti-bg.com/viewtopic.php?t=7159

Не ога да намеря снимки разглобен но ако пшотърсиш във форума има!

Потребителски аватар
aradovanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aradovanov » Нед 04 яну 2009 12:44

Виж и тук:
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=108667&highlight=

И все пак си виж температурния датчик и кабела кум него!!!

Bobby_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobby_ » Нед 04 яну 2009 13:56

Аз не мога да разбера .... 3ма човека се опитват да ти помогнат а ти.....

.

Последна промяна от Bobby_ на Нед 12 апр 2009 20:00, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
xuliganin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xuliganin » Нед 04 яну 2009 14:22

за налягането aз лично не сам го мерил защото нямам как да го измеря но в един сервиз ми казаха че са го мерили и там е проблема колко е вярно нз нямам им доверие

5-тата дюза е проверих като е одвих и и е изкарах , вартя да паля тогава се видя като е вече наван че впрасква перфектно

за това дали пу6и черно не сам видял да пу6и докато припуква

пробвал сам и да давам газ и да не давам сащото си е

за кои регулатор става на вапрос на дебитомера смисал нз тои дали е в кондиция :)

когато е оправиха ги питах какво са и правили казаха ми ,че са направили настройка на инжекцията и са сменили буксата на терморегулатора

а що се отнася до това да намеря приятел с КР това вече е проблем нямам приятели с КР отскоро сам в София и нямам дори познати познавам само колегите а те са само жени :)

Потребителски аватар
xuliganin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xuliganin » Нед 04 яну 2009 19:21

колеги немога ли да изолирам този регулатор и да ползвам ето такав;
http://www.molia-polzvaite-drug-host-za-snimki/v.php?p=u/800/1441494879.JPG

с колегата leonardo_vd ни мина през главата да сложим такав има си и за вакума ло6ото е че можеби като студен мотора няма да има стабилни обороти или никви няма да ги има но това само при студен мотор важното е да пали

Bobby_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobby_ » Нед 04 яну 2009 22:50

.
ако го изолираш ще последват други неприятни моменти по работата на мотора когато е студен.... НЯМА ПАЛЕНЕ (или с мноооого зор)

Последна промяна от Bobby_ на Нед 12 апр 2009 20:01, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Нед 04 яну 2009 22:54

такива регулатори се намират по моргите за около 30 лв...макар и много трудно...аз се снабдих с такъв и даже не съм го пробвал още дали е здрав...pacohaker беше обяснил в една тема много подробно за КР как може да провериш дали е работещ...ама търсачка йок

Потребителски аватар
xuliganin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xuliganin » Пон 05 яну 2009 1:39

момчета може ли някой д ами каже какво трябва да е налягането на горивото от помпата какво трябва да е преди регулатора и какво след регулатора

Bobby_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobby_ » Пон 05 яну 2009 1:53

диференциалното...... е много относително!!!! Зависи от температурата на мотора, вакума и нагревателя!

Последна промяна от Bobby_ на Нед 12 апр 2009 20:01, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

Мнениеот Жоро Делчев » Пон 05 яну 2009 15:43

Потребителски аватар
marin.1982
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marin.1982 » Пон 05 яну 2009 16:52

Колеги от къде мога да намеря регулатор за налягане на дюзите за GOLF 2 1.8 GTI KR.

Потребителски аватар
xuliganin
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с палене на КР

Мнениеот xuliganin » Пет 06 мар 2009 9:13

за :lock:

gppet
Автомобил:
Двигател:

Re:

Мнениеот gppet » Съб 07 мар 2009 19:57

Achim Lauritzen написа:Така е на 8 вентиловите :wink: ,16ките нямат датчици там а отстрани на блока,три температурни са-за компютъра на запалването,за модула за стабилизация на оборотите и за таблото.Колега провери температурния регулатор да не му липсва пласмасовата тапичка и да дърпа въздух оттам и също дали идва ток до него когато двигателя работи.

Здравейте,
Имам проблем с паленето на Голф 3 1,6 бензин 74 кв. Като загрее не иска да запали, върти до дупка, а не пали...Това го прави от около 6 месеца и то когато си поиска. До този момент съм сменил:свещи, кабели, комутатор, акумулатор, четки на стартер, дистрибуторна капачка, палец с нови. Вчера отново по обяд когато беше топла колата се прибрах от работа и след около 20 минути се наложи да изляза не иска и не иска да запали. Сутринта без проблем запали. Майстори гледаха нищо. Твърдят, че не е бензинова помпа. Компютри-грешки 0. Какво е тогава? Това го прави само когато е топъл мотора. Имате ли идея какво може да е. Някой, ако пожелае може да ми хвърли жокер...моля...та да ми миряса главата...Не смея да излезна извън града. Никой до този момент не може да постави диагноза...Ако някой от вас е имал подобен преблем....., защото не мисля, че този проблем е рядко срещано явление при тези мотори...чувал съм и за други, ама нямам връзка с тях

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”