Здравейте,
Значи от 2 седмици насам ми се случва като подавам рязко газ и колата е примерно на 3000 оборота да ми обръща сама на бензин. След това ако обърна на газ пак си превключва и продължава на газ. Първо ми се случи на дълъг път при изпреварвания, но днес вече го прави и в София при по рязко тръгване на светофари.
Въпросът е дали това е заради ниските температура или имам друг проблем?
Въздушният филтър съм го сменил преди 3000КМ. Газовате е ГИ стефанели и с нея са изминати под 10000КМ.
Благодаря за отговорите предварително.

Обръща на бензин при рязко подаване на газ - РЕШЕНО
- kickd0wn
- Автомобил:
- Двигател:
Обръща на бензин при рязко подаване на газ - РЕШЕНО
Последна промяна от kickd0wn на Пон 05 яну 2009 14:43, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- kickd0wn
- Автомобил:
- Двигател:
qnis3 написа:Не няма да ти се наложи да ходиш пак. Изпарителя просто си е улегнал и е свалил налягането.
А можеш ли да споделиш газовият инжекцион каква поддръжка изисква и на какъв период от време или километри съответно? Ако не се лъжа се занимаваш професионално, затова и питам теб. Мерси предварително.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
Същия проблем имаше и при мен със Стефанелито откакто застудя. Моето също е на около пет хиляди. Единия момент беше, че сама прехвърля на бензин във високите обороти, а другия проблем е като при Marto_Polo - студена пали на бензин без готовност да прехвърли на газ. Трябваше аз да прехвърлям ръчно. Днес бях при газаджиите. Казаха, че проблема е в недостатъчно налягане на изпарителя и увеличиха налягането.
P.S: Колега kickd0wn къде е монтирана твоята уредба?
P.S: Колега kickd0wn къде е монтирана твоята уредба?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Marto_Polo написа:При мен се появи прениване на бензин при палене. Дали пак е от налягането? Интересното е, че когато свърши газта и премине на бензин започва да мига и да пищи, а когато при палене ми премине на бензин директно изключва газта и не пищи.
Ниско напрежение на акумолатора от тук идва прехвърлянето при палене. Или го зареди или го смени.
- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
qnis3 написа:Marto_Polo написа:При мен се появи прениване на бензин при палене. Дали пак е от налягането? Интересното е, че когато свърши газта и премине на бензин започва да мига и да пищи, а когато при палене ми премине на бензин директно изключва газта и не пищи.
Ниско напрежение на акумолатора от тук идва прехвърлянето при палене. Или го зареди или го смени.
Защо да не е свързано пак с липсата на налягане? Колата пали студена на бензин без да мига индикатора (свети постоянно червено) все едно е свършила газта - тоест няма налягане.
Върни се в “Автогазови уредби”