Искам да попитам ,дали е нормално след 10-12 км градско каране,температурата на ауспуховата тръба да е около 30 градуса ?
Някой има ли подобни наблюдения в/у колата си?
Въпрос :дали ми е запушен катализатора?
- VW_FEN
- Автомобил:
- Двигател:
doktora написа:madmen написа: Симптомите на запушения катализатор са по-различни. А ако много си се притеснил - ходи да го махнат ... и без това отдавна е спрял да помага на околната среда!
Колега, кои са симптомите на запушения катализатор?Питам защото си нямам и грам представа за тях?
И аз това щях да питам...
- madmen
- Автомобил:
- Двигател:
Е добре понеже мразите търсачката!
Някой казват че отзад "мирише на пролет" ....
Ще напиша как беше при мене:
1. Колата стана постепенно доста тромава.
2. Избиха газовете през меката връзка(благодарско на Ицо от Хеед за новата мека връзка)
3. Като я качих на канала и подадохне газ
гърнето забележимо и с просто око се разширява(издува)....
4. Катализатора има живот по книга 120-150к.км , мисля че на повече от 200к.км е само във вреда!
В заключение: Откакто съм го махнал(катализатора) колата ускорява и върви осезаемо по-добре. Разхода не съм забелязал да се промени...
Благодаря за вниманието!
Чао_довиждане_лека нощ_мерси!
Някой казват че отзад "мирише на пролет" ....
Ще напиша как беше при мене:
1. Колата стана постепенно доста тромава.
2. Избиха газовете през меката връзка(благодарско на Ицо от Хеед за новата мека връзка)
3. Като я качих на канала и подадохне газ

4. Катализатора има живот по книга 120-150к.км , мисля че на повече от 200к.км е само във вреда!
В заключение: Откакто съм го махнал(катализатора) колата ускорява и върви осезаемо по-добре. Разхода не съм забелязал да се промени...
Благодаря за вниманието!
Чао_довиждане_лека нощ_мерси!

- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Абе не че не сме ползвали търсачката ...
поне аз де...
ама това е просто събиране на няколко фактора, всеки от които може да се появи когато си иска..... и простото диагностициране в един момент на тези фактори, да те наведе на тези размисли....
сега да питам... ами ако си сложил някакво куцо гърне производство ХХХ бай интернационал... и на него дебита му е по-малък...
какъв ще е ефекта според теб?
ДА речем..
ако се съмняваш поради няколко фактора в даден датчик, хващщаш мериш какво казва той при различните условия, и със сигурност заявяваш работи или не..
поне аз де...
ама това е просто събиране на няколко фактора, всеки от които може да се появи когато си иска..... и простото диагностициране в един момент на тези фактори, да те наведе на тези размисли....
сега да питам... ами ако си сложил някакво куцо гърне производство ХХХ бай интернационал... и на него дебита му е по-малък...
какъв ще е ефекта според теб?
ДА речем..
ако се съмняваш поради няколко фактора в даден датчик, хващщаш мериш какво казва той при различните условия, и със сигурност заявяваш работи или не..
- madmen
- Автомобил:
- Двигател:
Питах на един газ анализ дали могат да кажат на 100% нещо за катализатора .... не знам дали не разбираха за кво им говоря, но младежа каза че не могат.
А и при моята кола гърнето не се сменява..... реже се , маха се уЙовината , пълни се с малки тръби вътре и се затваря обратно.
Ако не мина на преглед някога ще пиша!
А и при моята кола гърнето не се сменява..... реже се , маха се уЙовината , пълни се с малки тръби вътре и се затваря обратно.
Ако не мина на преглед някога ще пиша!

- Iavor
- Автомобил: Škoda Octavia VRS
- Двигател: CEGA 2008
Re: Въпрос :дали ми е запушен катализатора?
Iavor написа:Искам да попитам ,дали е нормално след 10-12 км градско каране,температурата на ауспуховата тръба да е около 30 градуса ?
Някой има ли подобни наблюдения в/у колата си?