С вериги за сняг
- relaxxx
- Автомобил: 4x4
- Двигател:
- Контакти:
С вериги за сняг
Мъчи ме следния въпрос, на който не можах да намеря задоволителен отговор... Може ли да се кара с вериги за сняг на асфалт и ако да колко дълго и с каква скорост? 

Re: С вериги за сняг
колега,ти майтап ли си правиш? ами то самия израз ''вериги за сняг'' трябва да ти даде отговор на въпроса.Друг е въпроса ако просто искаш да видиш къкъв ще е резултата ако караш по асфалт.
- Lizard
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами веригите ще се скъсат ако караш с тях на асфалт. А като се скъсат, какви поражения могат да ти направят по колата и по гумите .....
Най-голямата опасност за мен, обаче не че може да си потрошиш трошляка, ами ако скъсаш веригата и от нея може да хвръкне парче и да нарани човек!!!
Много ви моля! Мислете с тези глави, те не са ви само за украса! За да прескочиш една пряспа по-лесно, пред блока или пред работа, да тръгнеш с вериги си е пълна глупост. По-добре земи една лопата в колата и си разчисти около колата за да може да излезеш или паркираш нормално...
п.п Колега не се засягай от малко по острия ми тон. Нямам нищо против теб, радвам се че питаш и се интересуваш. Но реагирам така, защото всяка зима, включително и онзи ден засякох такъв тракащ по асфалта индивид

Най-голямата опасност за мен, обаче не че може да си потрошиш трошляка, ами ако скъсаш веригата и от нея може да хвръкне парче и да нарани човек!!!

Много ви моля! Мислете с тези глави, те не са ви само за украса! За да прескочиш една пряспа по-лесно, пред блока или пред работа, да тръгнеш с вериги си е пълна глупост. По-добре земи една лопата в колата и си разчисти около колата за да може да излезеш или паркираш нормално...
п.п Колега не се засягай от малко по острия ми тон. Нямам нищо против теб, радвам се че питаш и се интересуваш. Но реагирам така, защото всяка зима, включително и онзи ден засякох такъв тракащ по асфалта индивид
- VW-fenka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
relaxxx написа:Ам това е идеята де да получа информация дали става, не да си правя опити.. Пък за мисленето, ако се кара бавно 20-30 км/ч чак такива осколки да наранят човек не вярвам да могат да се произведат.... ма знае ли човек....
Става, разбира се, но няма смисъл.

В неделя се прибирахме от Варна и видяхме няколко такива образа... с вериги на мокрия асфалт с 40км/ч..... боже, ми като не можеш да караш и те е страх къде си тръгнал.

- VW-fenka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
relaxxx написа:Абе ставва въпрос за планина бе хора, ма се чудя дали да си сложа веригите долу на асфалта или да ги сложа горе като се появи снега по пътя... щот горе съм сигурен че ще има места по които няма да мога да издрапам само на гуми...
Е с това трябваше да започнеш

R@do написа:на първото удобно за спиране място, непосредствено преди големия сняг.

- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Lizard написа:Ами веригите ще се скъсат ако караш с тях на асфалт. А като се скъсат, какви поражения могат да ти направят по колата и по гумите .....![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Най-голямата опасност за мен, обаче не че може да си потрошиш трошляка, ами ако скъсаш веригата и от нея може да хвръкне парче и да нарани човек!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Незнам къде е бил тоя индивид,но аз онзи ден видях един,дето караше по сливница с вериги.За пръв път видях някой да кара в София с вериги.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”