проблем с обезщетение по гражданска отговорност
- di4evv
- Автомобил: ауди а 4
- Двигател:
проблем с обезщетение по гражданска отговорност
здравейте колеги,моля ви за помощ! На 1 декември 2008 г. претърпях птп ,ударих се челно и колата е тотално смляна отпред. По груби сметки ремонта ще ми излезе над 2200 лв.Днес ми съобщиха ,че ЗК(Виктория АД) ще ме обезщети със сумата от 960 лв.Според мен обезщетението е доста занижено.вие как мислите?какви мерки мога да предприема в този случай?
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
VІІ. Обжалване на откази за изплащане на обезщетения
64. Отказите за изплащане на обезщетение и размерът на определените обезщетения могат да бъдат обжалвани пред Изп. директори на дружеството, чрез агенцията, в която е подадено уведомлението или директно в ЦУ.
64.1 Жалбите се разглеждат в едномесечен срок от постъпването и жалбоподателя се уведомява писмено за резултата.
65. Всички спорни въпроси, за които няма доброволно уреждане, могат да бъдат отнесени за разрешаване пред компетентния съд.
Настоящите Правила са приети на заседание на Управителния съвет на ЗАД „ВИКТОРИЯ” на 26.06.2006г. и са в сила от 01.07.2006г., изменени от УС на ЗАД “ВИКТОРИЯ” на 11.09.2006г.

64. Отказите за изплащане на обезщетение и размерът на определените обезщетения могат да бъдат обжалвани пред Изп. директори на дружеството, чрез агенцията, в която е подадено уведомлението или директно в ЦУ.
64.1 Жалбите се разглеждат в едномесечен срок от постъпването и жалбоподателя се уведомява писмено за резултата.
65. Всички спорни въпроси, за които няма доброволно уреждане, могат да бъдат отнесени за разрешаване пред компетентния съд.
Настоящите Правила са приети на заседание на Управителния съвет на ЗАД „ВИКТОРИЯ” на 26.06.2006г. и са в сила от 01.07.2006г., изменени от УС на ЗАД “ВИКТОРИЯ” на 11.09.2006г.

- Lizard
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Jogo_1 написа: за кола дето я струва 2000 лева я не
Ако по каско колата е оценена на 2000 лева, при щета "тотал" ще му изплатят около 60% от застрахователната оценка...
Пълната застрахователна оценка май само при кражба я дават...
Така че и каско да имаше пак нямаше да вземе кой знае колко повече от това, което са дали.
Но колега не се предавай, обжалвай. Според мен няма какво да загубиш, ако не се навият пак оставаш с някой лев.
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
- btkmobail
- Автомобил:
- Двигател:
bobo7 написа:а фактури дали е представил?filipov написа:Как пък я изчислихте на 1600лв.????
Само гумите и джантите като гледам от снимката са поне да 1000лв. да не говорим за останалите неща!
Именно, без да е представил ф-ри за покупката няма как да вземе пари за подобренията!!!
Все още не мога да разбера как може да вложиш 2000лв в колата и да не и направиш едно каско!?!
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
е така много лесно се изчисляваfilipov написа:Как пък я изчислихте на 1600лв.????
Само гумите и джантите като гледам от снимката са поне да 1000лв. да не говорим за останалите неща!

нали се сещаш че изобщо не ме интересува пазарната цена на тая кола

има и друго нещо
аз мога да я направя на 3000лв ама като стане нещо пак дебелата книга влиза в играта

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”