Колеги, работя в една фирма,която не е много съвестна спрямо мен и имам желанието да напусна,а съм си намерил друга,която се старая да я започна по-скоро. Имах Трудов договор с 6-месеца изпитателен срок,който изтече на 03.12.08г. и съответно аз трябва да съм вече с Безсрочен такъв. Но,тук вече идва проблема ми,днес ми заевиха,че трябва да подпиша Допълнително Споразумение,в което накратко гласи, да премина на още един такъв договор с неопределено време(най-вероятно 3 месеца),което аз неразписах де. Сега работя без заплащане без трудово възнаграждение,само на %. Искам да се оттегля без 30-дневно предисзвестие, а още утре примерно,за да започна новата работа.
Какво мога да направя по този въпрос с това напускане.Като се има в предвид,че съм и 80% освидетелстван ТЕЛК
Поздрави

Искам да напусна сегашната си работа - ПРОБЛЕМ
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
ама четете си договора, няма как да знаем какво пише в него. по принцип я има клаузата авт. продължаване и не се налага дори да подписваш като минаваш на постоянен. при период на непостоянен според зависи в коя позла е сключен договора може и да не дължиш предизвестие. в повечето случаи е така. просто го пречети, ако имаш съмнения качи го тук
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Аз не разбирам нещо.В твоя договор (временния понеже друг разбирам,че нямаш) какво пише - че ако напуснеш дълижш една заплата или какво? Ако искаш качи го тук като заличиш личните си данни и тези на фирмата за да прочетем с колегите с точност какво пише.
Ако пише,че ако напуснеш преди края на изпитателния срок дължиш нещо - ти не си напуснал - няма молба за прекратяване на трудовите взаимоотношения от твоя страна към тях.
ако пише,че ако те уволнят след като изтече изпитателния срок дължиш нещо - отново няма заповед за прекратяване на трудовите ви взаимоотношения понеже те не са те уволнили - просто не са продължили договора ти.
Реално ти вече не се водиш на работа при тях и нито нито те са ти длъжни с нещо щом е изтекъл договора ви.Прочети внимателно какви клаузи има в него по принцип.
Успех!
Ако пише,че ако напуснеш преди края на изпитателния срок дължиш нещо - ти не си напуснал - няма молба за прекратяване на трудовите взаимоотношения от твоя страна към тях.
ако пише,че ако те уволнят след като изтече изпитателния срок дължиш нещо - отново няма заповед за прекратяване на трудовите ви взаимоотношения понеже те не са те уволнили - просто не са продължили договора ти.
Реално ти вече не се водиш на работа при тях и нито нито те са ти длъжни с нещо щом е изтекъл договора ви.Прочети внимателно какви клаузи има в него по принцип.
Успех!
zfa159 написа:Реално ти вече не се водиш на работа при тях и нито нито те са ти длъжни с нещо щом е изтекъл договора ви.Прочети внимателно какви клаузи има в него по принцип.
Успех!
Единствения проблем е, какво ще напишат в трудовата му книжка като причина за прекратяване на трудовите правоотношения??
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Ти можеш да си я поискаш и нямат право да не ти я дадат - ти вече не си им служител откакто ти е изтекъл договора.
Какво могат да напишат незнам понеже незнам какво може да се напише като ти свърши трудовия договор и не е подновен....вероятно,че си напуснал по взаимно съгласие или,че ти е изтекъл договора и не е подновен.Мисля,че докато си на временен не могат да те уволнят дисциплинарно примерно ама не съм 100% сигурен.
А всъщност това какво значение има за теб? В смисъл,че сега повечето хора гледат какво можеш и как се справяш а не кой е баща ти,какво си учил,какво ти пише в трудовата книжка,как се казва сестра ти и т.н. ама все пак зависи за къде се гласиш....
Успех!
Какво могат да напишат незнам понеже незнам какво може да се напише като ти свърши трудовия договор и не е подновен....вероятно,че си напуснал по взаимно съгласие или,че ти е изтекъл договора и не е подновен.Мисля,че докато си на временен не могат да те уволнят дисциплинарно примерно ама не съм 100% сигурен.
А всъщност това какво значение има за теб? В смисъл,че сега повечето хора гледат какво можеш и как се справяш а не кой е баща ти,какво си учил,какво ти пише в трудовата книжка,как се казва сестра ти и т.н. ама все пак зависи за къде се гласиш....
Успех!
Върни се в “ОФФ-Топик - други”