Двойна “Гражданска” ще плащат лошите шофьори
07.01.2009
Шофьорите, които са причинили катастрофа, вече плащат до два пъти по-скъпа застраховка "Гражданска отговорност". Това сочат новите тарифи на някои компании, цитирани от в. Стандарт.
В "Дженерали Застраховане" шофьори, които са причинили три катастрофи, ще купуват полицата за 428 лв. вместо за 214 лв. Тарифата е за водачи под 29 години и с автомобил до 1,8 кубика. Джигитите със същия брой катастрофи и по-мощни коли ще се бръкнат за 600 лева.
Лошите шофьори с две произшествия ще бъдат наказвани с 50% завишение на цената. При причинени повече от три катастрофи застраховката скача със 150%. В тази графа ще попаднат най-вече такситата, колите под наем, както и учебните. Джигитите ще бъдат наказани и от "Армеец". Според новата тарифа катастрофата ще коства на водача 25% по-скъпа полица.
Катастрофите обаче далеч не са най-сериозният фактор в определянето на цената, заяви шефът на дружеството Румен Георгиев. Стойността на застраховката зависи още от пол, възраст и стаж на шофьора, колко човекът ще карат колата, дали ще напуска България, в кой град се кара и др. Ако колата е с пловдивски номер, двигател до 1,8 кубика и собственикът й причини катастрофа, ще плати 170 лв. вместо 140 лв.
Водачите сами декларират дали имат катастрофи или не. Ако някой излъже, ние можем да го накажем единствено с по-скъпа полица за следващата година, например за 3000 лв., заяви Румен Георгиев.
Засега обаче малко компании санкционират лошите шофьори с по-скъпа "Гражданска отговорност". Повечето предпочитат да дават бонуси, за да продават повече полици.
http://www.pariteni.bg/News/a03fa30821986dff831.html

Двойна “Гражданска” за лошите шофьори-дали ще стане това
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
Pavcho2 написа:Да може би хората ще станат по- отговорни по този начин. В ЕС сме но в ЕС взимат едни пари месечно в БГ взимат доста пъти по- малко това е факт
.
В България кутия Виктори е 1.75 Евро, в Ирландия е 7. Да не давам повече примери с алкохол и забавления. Стига с тези примери за европейски цени и български заплати.
Аз съм за. Искаш да караш - плащаш. Правиш се на състезател и застрашаваш околните - плащаш ... ако можеш.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Много ще се радвам да въведат такава единна система и да се цака яко ако се правиш на джигит! Съмнява ме обаче че повечето от тези камикадзета просто ще почнат да карат без гражданска и да се надяват ако ги спрат да дадат 20лв вместо 400-600 за полица
Поне в близките години не мисля че ще има ефект !

- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Ще плащам по европейски когато започнат на мен да ми плащат по европейски!
Ако не сте забелязали в тая страна всеки се опитва да ти вземе по европейски стандарт. Как така никой не дойде да каже "Пичове, вече сте европейци и ще ви плащам по европейски"?!?
Същото явно става и с любезните застрахователи. Взимат ти пари по европейски и евентуално ти изплащат цени по доменикански...
Айде да изпукат всичките дано!
Ако не сте забелязали в тая страна всеки се опитва да ти вземе по европейски стандарт. Как така никой не дойде да каже "Пичове, вече сте европейци и ще ви плащам по европейски"?!?
Същото явно става и с любезните застрахователи. Взимат ти пари по европейски и евентуално ти изплащат цени по доменикански...
Айде да изпукат всичките дано!
Върни се в “ОФФ-Топик - други”