Снимка на кора под мотора за Б5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Вто 06 яну 2009 9:11

Е това стана с подръчни материли:

Изображение
Изображение

Потребителски аватар
ArturDent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ArturDent » Вто 06 яну 2009 9:47

Dan4ote написа:Може и да стане, но май доста трудно ще намеря такава кора, пък не вярвам да ми дадат пари като за нова, а и ще искат да ми вземат тези парчета. Аз ще си я направя лесно кората и ще стане супер. Ще поставя снимки когат е готова.

Колега, и аз съм го имал същия проблем.
Това което си направил, не ми се вярва да издържи, дълго, особенно при този сняг. Много внимавай при висока скорост, защото тази кора се превръща в платно или гребло :lol:. Аз бях около 150 км като снегорин и под двигареля имаше около 50 кг. сняг/лед

От Русе съм и съм купувал кора от "Гого Мото" или "Ауто +", но мисля че това са вериги от магазини, като за последната съм сигурен. - Цена 120 лв.

Тънкият момент са болтовете/щипките, с които се захваща към маската, подкалниците.... Доста са и ако си ги загубил, има ги само в VW - около 3~5 лева парчето. Аз само за липсващите дадох около 50 лв.

Успех!

Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Вто 06 яну 2009 10:22

Щипките за щастие ги имам всички. По принцип изглежда малко злогледо, но е доста здрава. Огъвах я надсякъде и е няма изгледи да се счупи или ако стане, няма да е там, къде аз съм го захващал. Ще видя в ауто+ за справка дали имат, но съм сигурен, че за тези пари няма да е толкова здрава пластмасата, както на оригиналната. Преди да падне кората, в задния край се държеше на свински опашки, падна защото се наложи да източвам маслото от картера и не поставиха хубаво кората в предната част. На първия сняг загреба сняг и се откъсна.

Потребителски аватар
ArturDent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ArturDent » Вто 06 яну 2009 10:43

Dan4ote написа:... в задния край се държеше на свински опашки, падна защото се наложи да източвам маслото от картера и не поставиха хубаво кората в предната част. На първия сняг загреба сняг и се откъсна.

Значи си минал през моя път -> сняг, свински опашки...

Оригиналната кора от VW е по-мека и гъвкава от тази на Ауто+, но втората е доста дебела и по мои наблюдения е доста здрава. Моята е на една година и е преживяла миналата зима търкане по корем (заради снега) и една лека катастрофа отпред (калник, маска, капак и леко усукване), поне три смъквания (катастрофа, смяна на ремъци, масла...). Засега се държи. Не пасва съсвсем точно като оригиналната, но е закрепена добре. Мисля че беше за Ауди А4, но са еднакви, май.

П.С. НЕ СЛАГАЙ свински опашки. и при мене първият вариант беше със свински опашки но се скапват от от топлината на двигателя и от студа през зимата, освен това кората се къса на мястото на свинските опашки (от вибрациите, които при мен са малко по-големи - TDI).

Корите са две и имаш късмет че се е счупила само едната.

Потребителски аватар
Lisho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lisho » Вто 06 яну 2009 16:40

Потребителски аватар
Fr3nzY
Автомобил: VW Passat
Двигател: AFB V6 TDI

Мнениеот Fr3nzY » Вто 06 яну 2009 18:28

А някой купувал ли е от този сайт кора и дали ще е 50 лева ако е толкова сделката е супер изгодна аз намерих едни по 100 кинта http://www.avtosklad.bg/

Iveliks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Iveliks » Чет 08 яну 2009 13:15

Здравейте колеги и мойта кора даде фира и е на няколко парчета от информацията която ми дават има разлика кората под двигателя на дизелов пасат и бензинов а модела е В5 1,9 1997г. Някои може ли да ми каже има ли наистина разлика защото в ценово отношение има и то и 66лв. за бензин и 100лв. за дизел Благодарско.

Потребителски аватар
ArturDent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ArturDent » Чет 08 яну 2009 13:29

Май наистина има разлика. Като гледам смимките на кората - има някакви дупки(въздухозаборници) отдолу. Колегата който е пуснал темата е на бензин.

Моята и оригиналната, и тази, с която я смених нямат тези отвори, може би защото печката се нуждае от по-малко охлаждане.

Купувай си за дизел, а тая разлика от 34 лв. ще я избиеш само с месец градско каране. :wink: (ако си с дизел)

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Чет 08 яну 2009 13:31

Да, моята има същите отвори "въздухозаборни".
Най-вероятно има разлика, както има разлика в двигателите. ;)

Iveliks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Iveliks » Чет 08 яну 2009 13:43

Май се е видяло ,че ще се дават пак повече пари благодаря за мненията Ви

Потребителски аватар
Fr3nzY

Мнениеот Fr3nzY » Чет 08 яну 2009 16:27

Е добре пък моята е дизел и не виждам никаква разлика с кората на колегата Dan4ote а неговата кола е бензин.

Потребителски аватар
ArturDent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ArturDent » Чет 08 яну 2009 16:45

Fr3nzY написа:Е добре пък моята е дизел и не виждам никаква разлика с кората на колегата Dan4ote а неговата кола е бензин.

Mоже би защото при теб е 2.5 V6, може би защото моята "оригинална" е била подменяна, преди мен? Но съм сигурен че на моята и "оргиналната" и подменената няма въздухозаборници.

П.С. 95% съм сигурен че купих кора за Audi A4 и си пасна долу горе.
Ако искате да сте сигурни проверете по ВИН и номер на двигател. Другият вариант е като моят - грабваш кората в багажника (поне нашите са големи) и мериш направо в магазина :idea:

Кой ще слага кората в този студ е друг въпрос. Но трябва да се направи защото отдолу ще се напълни със сняг.

Потребителски аватар
Fr3nzY

Мнениеот Fr3nzY » Чет 08 яну 2009 17:54

Iveliks написа:Май се е видяло ,че ще се дават пак повече пари благодаря за мненията Ви

Колега къде ги гледа тия кори по 66лв и по 100 лева има ли линк в интернет нещо.

Потребителски аватар
BRUKLLIN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BRUKLLIN » Чет 08 яну 2009 18:45

Колеги на моето TDI имам щастието тази кора да ми е оригинална.
Този извод си го правя от щампите които виждам на нея.Ясно се вижда година,месец и дата на производство,съвпадащи с датата на производство на колата(кората е 1 месец по дърта).
Та тази кора има тези три отвора,както и някаква вата за изолация.
Много е важна тази част от колата,защото пази ремъците от прах,кал,сняг,вода и други боклуци,а през зимата ДВГ-то изстива по-бавно.
За съжаление обаче другата кора,която е под скоростите я няма,и не съм попаднал на такава която да ми изглежда читава.Новите са някви супер тънки и без изолация,а втора употреба не съм намерил.
Като стана въпрос за нещата под ДВГ-то,скоро минавах на реглаж на предницата,и в сервиза видях един побратим нов внос от Австрия,който имаше "кожухче" на картера от някакъква изолационна вата.Предполагам за по бавно изстиване на маслото.
Та въпроса ми е някой колега дали не е срещал такова нещо по магазините.Би било добре зимата да сме с "кожухче",а лятото по потник :lol:

Iveliks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Iveliks » Пет 09 яну 2009 9:40

http://autopartsbulgaria.com/index.php? ... t&Itemid=5
цената от 66лв е според информацията по телефона за бензинов двигател а за дизела е 101лв

Върни се в “Passat”