Кошницата ми си забравя всичко като извадя ключа

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Кошницата ми си забравя всичко като извадя ключа

Мнениеот Ivailo » Чет 08 яну 2009 21:21

Така.. Миналата година по това време си взех една кочина LG LAC-M0510R - http://www.best.bg/stock.asp?cat_id=1016&id=6379
Странно, и тогава цената му беше толкова, не е мръднала :shock
Тогава си взех него, щото то беше най-евтиното, дето не е elite, NEO или нещо от сорта...
Та всичко ок, свири нормално, АМА... Не помни нищо.
Като изкарам ключа и после го вкарам пича си плюе CD ако има вътре и забравя всякакви запаметени станции :shock
Първоначално беше със старата евробукса, която беше останала от старото CD, което си помнеше станциите! Викам нещо от нея ще е и я смених с новата, която си вървеше комплект със CD-то. Свързах я според това, което пише в книжката на голфа и книжката на CD-то, кабел по кабел. От това няма как да съм сбъркал.
Освен това предполагам пущината трябва да има начин да си намалява осветлението като пусна фаровете, че вечер като карам извънградско трябва да му закривам дисплея с някви хартии, щото иначе нищо не виждам :shock :shock

Някой има ли тоя модел и дали прави същите проблеми?
Не ми се занимава с технополис и гаранциите им, щото са под всякаква критика :evil:

Потребителски аватар
theraven
Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
Двигател: SDI
Контакти:

Мнениеот theraven » Чет 08 яну 2009 21:46

Колега, в кабеляците търси проблема. По-точно виж как си свързал жълтия и червения, за да не си губи паметта, и оранжевия (мисля, че той беше) за намаляването на осветлението. Може и да го замериш - при пуснати габарити трябва да имаш 12 волта на него.
За да не ти губи станциите за най-сигурно виж кои са кабелите от страната на ЦД-то за 12V Constant и 12V Switched и ги вържи и двата към жълтия кабел, който идва от колата и ще ти работи винаги, без значение дали ключа е вкаран или не. Обаче ако попаднеш на ЦД, което драпа много ток и ти събаря акумулатора (Алпина ми прави такива мизерии - прекалено голяма консумация и на стендбай), ги вържи както си трябва през ключа.

P.S. Съжалявам, че го написах така, че да е максимално НЕразбираемо, ама неска не ставам за та*ак.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Чет 08 яну 2009 22:15

Идеално си го написал, колега :) Благодаря!
Тия дни ще ги видя как съм ги вързал, че не помня вече...

Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Пет 09 яну 2009 11:13

Имаш на жълтия кабел едно разклонение с свободна буксичка, червения трябва да го включиш в нея за да има постоянен плюс :wink:

Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Пет 09 яну 2009 17:44

Преди години един "майстор" ми беше свързал смотано касетофона и по същия начин забравяше настройките - оказа се че е разменил двата плюса... и към бекъпа идваше ток само като е на контакт, вместо да е обратното :lol:

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Пет 09 яну 2009 22:45

решението ти е мн. просто! писал съм преди- червения кабел го включваш в жълтия, а жълтия- към червения (разменяш ги!)... така настройките ще ти се пазят, а ЦДто ще се включва докато си на контакт и докато не извадиш ключа...

Потребителски аватар
CCC
Автомобил:
Двигател:

Re: Кошницата ми си забравя всичко като извадя ключа

Мнениеот CCC » Сря 04 фев 2009 14:52

Здравейте,
И моето CD беше така. Бяха ми разменени жичките за акумулатора и стартера.
Благодарение на вашите съвети, един мултицед, клещи и изолирбанд свърших работа :D .
10х на всички.

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Мнениеот alexx » Нед 08 фев 2009 19:51

а най-добрия вариант е теглиш нов кабел директно от + клемата

Потребителски аватар
SIMETO1
Автомобил: Passat B5
Двигател: AJM 1999

Мнениеот SIMETO1 » Сря 07 дек 2011 16:42

alexx написа:а най-добрия вариант е теглиш нов кабел директно от + клемата

Колега това не е добър съвет което си написал така съсипах 2 акумулатора

Потребителски аватар
poliboy
Автомобил: VW Lupo
Двигател: 2001 AMF 1422cm3 TDI PD 75Hp
Контакти:

Мнениеот poliboy » Вто 14 май 2013 10:35

Здравейте,
темата е малко стара ама се надявам някой да помогне за да не отварям нова тема.
Проблема при мен е следния: имах едно обикновено CD на Sony което смених с mp3 LG TCH-M550R. Сонито беше свързано с един преходен кабел от съществуващата евробукса и беше настроено така, че като извадя ключа от колата и гаснеше всичко по него. След като сложих LG-то махнах преходната букса и си го свързах с фабричната евробукса. На пръв поглед всичко си тръгна нормално, обаче като извадя ключа и остава да работи с приглушена светлина и намален звук, а като махна панела и пак го сложа след извесно време губи запаметените станции и при пускане плюе диска. Вероятно проблема е както при описаните по-горе случаи обаче моите фабрично вградени кабели са други разцветки (VW Lupo) и ме е страх да не прецакам нещо.
Ето и снимки на положението: Изображение Изображение

Като меря с мултицета ми дава постоянно 12v (13-14 при раб. ДВГ) на повечето изходи между масата #8 и 7,5 и други, а на два от изходите ми дава съответно 4 и 7v при изгасен ДВГ и 13-14 при запален. При пуснати фарове няма разлики. Как може да разбера коя от жиците е постоянно 12v и коя през ключ. Може да има някаква остатъчна памет на ресивъра, или извесно време след вадене на ключа да поддържа захранване определено време.
Как се вадят пинчетата на самата букса - с издърпване назад или имат някакви крачета дто се подвиват?

Потребителски аватар
poliboy
Контакти:

Мнениеот poliboy » Вто 14 май 2013 13:38

Смених кабелите на изход 7 и изход 4 и сега се оправи всичко :zork-metal-smiley

Потребителски аватар
wishsalor
Автомобил: Passat B5 variant x2
Двигател: AFN 97-98
Контакти:

Мнениеот wishsalor » Пон 27 май 2013 19:27

Дефакто си свързал правилно силовата и оперативната верига.
При Фв или поне повечето кафевият кабел е -(отговаря на черният на евробуксата и е за маса), ако има други по тънки от дебелия и пак кафеви те са оперативни вериги по маса-за код и прочее. Другото са червен с бяло-дебел-това е силовата верига, която отговаря на жълтия кабел на афтърмаркет плеъра, и се захранва постоянно +12В, има и един тънък кабел, червен, той го играе оперативна верига и командва опцията да го вкл и изкл. Той се захранва от КК, като неговото захранване спира когато се извади ключа от КК(контактен ключ).

Потребителски аватар
poliboy
Контакти:

Мнениеот poliboy » Вто 28 май 2013 9:56

Е да след като го направих вече отговора ти е малко позакъснял :)
Дано послужи на някой друг за в бъдеще :cool

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”