Пасат В5 чистачките работят само на най-бързата степен
- viktoris
- Автомобил: Passat 98 AFN Galaxy AHU 97
- Двигател:
Пасат В5 чистачките работят само на най-бързата степен
...понякога се оправя след много движение на ключа на горе надолу...и после пак изчезват другите 2 степени...най-често проблема започва когато е на тази степен с интервала дето работят и спират там за определено време...ама и аз го обяснииииииих...дано ме разбирате...дали е от моторчето или някое реле и къде да го търся...
чистачки
Колега,в/у лоста за включване на чистачките имаш един плъзгач,който в зависимост от позицията(ляво-дясно или средно положение) ти регулира скоростта на движение на чистачките. Освен това,поне при мен тя се влияе и от скоростта на движение на автомобила. Пробвай с въпросния плъзгач в крайно ляво положение и мисля,че всичко ще е о.к.
mod edit: gr_kanev
mod edit: gr_kanev
- viktoris
- Автомобил: Passat 98 AFN Galaxy AHU 97
- Двигател:
Ами аз не обясних много добре ......става въпрос че нали има 3 положения...първото е това с интервалите ...второто е постоянно работещи чистачки и третото е постоянно работещи но бързо...та първите 2 положения изчизват...понякога...когато си поискат.....но нали Niks предположи че е моторчето....то незнам подлежи ли на отваряне почистване нещо ремонт , ще го погледна...ако не втора ръка се намират.......Благодаря ви...наи странното е че и на служебния ми бус VW Transporter днес честачките се повредиха но при него няма изключване ...на всички степени и на изключено , чистачките си работят непрестанно
Ама с него няма да се занимавам...

- ArturDent
- Автомобил:
- Двигател:
Имал съм подобен проблем с Пунто-то на жена ми. Там има една джажа, ка която майсторите и викат "изправител"..., което е абсолютно погрешно.
Значи това си е резисторна каскада, която е включена последователно на мотора на чистачките и осигурява пад на напрежение - по-високо съпротивление - по-бавно движение на чистачките. Ако се е скапало чистачките ще работят на най-високата степен. Цена - 5~10 лв. Дано при Пасата да е на същия принцип!
Значи това си е резисторна каскада, която е включена последователно на мотора на чистачките и осигурява пад на напрежение - по-високо съпротивление - по-бавно движение на чистачките. Ако се е скапало чистачките ще работят на най-високата степен. Цена - 5~10 лв. Дано при Пасата да е на същия принцип!

-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пасат В5 чистачките работят само на най-бързата степен
Пробваи да смениш самия ключ за чистачите.Не сменяваи моторчето то или работи или не ,степените и скороста зависат от реле, ключ и тн.
Re: Пасат В5 чистачките работят само на най-бързата степен
Колега имах същия проблем.Пасатът ми е Б4.Търси повредата в реле- 99.При мен от там се оправи всичко.За тебе може да ти се струва майтап но като го извадих и го почукнах няколко пъти взе че тръгна всичко.