Коя кола да си купя???
- zdravko_dimitrov1986
- Автомобил:
- Двигател:
Dan4ote написа:zdravko_dimitrov1986 написа:По автомобилите, които си избрал, разбирам че бюджета е около 20000 + лева.
За такива пари, можеи да си вземеш не лошо джипче, на което съответно и подръжката му не е евтина.
Лично за мен ако набараш некое Ауди Куатро - те това е твоята кола.
Добро съчетание от Пасата и Джипчето.
Чак пък 20 000лв+.... За не повече от 16000 ще си намери перфектна
Аз бих купил Ауди quattro ако изпадане, иначе обикновено. Вървят по 13000-15000
Тази цена съм я дал за автомобил с ляв волан. Колегата къде ще я кара колицата, в България нали.
Според мен не си струва да си вземеш кола с десен волан, и после да започне ,,Великото преправяне"

-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря на всички колеги за мненията!А това за "гъзар а с десен волан"ще кажа не че нямам възможност за ляв,но защо трябва да плащам за нещо,което не струва толкова!Карам 4г с десни волани,не ми е проблем!Няма да обръщам нищо!Везните наклоняват за Ауди А6 1.8Т но не искам Куатро/постоянно 4по4 не ми трябва и разхода е голям/Изпада ми изгодна и Мазада6.
-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
- zdravko_dimitrov1986
- Автомобил:
- Двигател:
3 серия на БМВ е от класа на Ауди А4, но е доста по чуплива от него. А6 е доста по-комфортна кола, по-голяма и вътре салона е на светлинни години пред този на БМВ 3! А6 се поддържа по-скъпо от баварката, но и кефа е по голям а и се чупи по-рядко особено ако е от последните А6-ци
За А6 C5 говорим нали?
То по принцип колкото е по-нова и по-висок класа на колата толкова -повече пари иска тя за поддръжка, пример:
А6 1.8Т - обслужване с ремъци, ролки, масло, филтри - 1000-1200лв
Голф 3 1.8 - същите неща ~ 250-300лв
Разликата е голяма, но и разликата между двете коли от примера е от небето до земята
Така че всеки си преценя сам ....

То по принцип колкото е по-нова и по-висок класа на колата толкова -повече пари иска тя за поддръжка, пример:
А6 1.8Т - обслужване с ремъци, ролки, масло, филтри - 1000-1200лв
Голф 3 1.8 - същите неща ~ 250-300лв
Разликата е голяма, но и разликата между двете коли от примера е от небето до земята

Така че всеки си преценя сам ....
Между другото - поддръжката на БМВ 3 ще е малко по-малко от на А6 по простата причина че частите му са по-евтини ама се чупи по често...а и повечето 3-ки с 150+ коня мотор са гонени до дупка и трудно ще намериш запазена за под 15 000. А6 е за по улегнали хора - търсещи лукс и комфорт и няма да е толкова изтормозена
П.П тази от обявата за 8к лева ми се вижда доста евтина, може и да не е само заради десния волан - преди покупка непремено диагностика и преглед в сервиз....че ако има сериозен проблем и парите после са сериозни....

П.П тази от обявата за 8к лева ми се вижда доста евтина, може и да не е само заради десния волан - преди покупка непремено диагностика и преглед в сервиз....че ако има сериозен проблем и парите после са сериозни....
:)
Колеги къде оставате Pajeroto,бих казал прекрасен джип,здрав,проходим идеален за нашите пътища,аз карам голф 3 нисък и искам да ти кажа,че нее за нашите пътища тази кола,аз бих взел джипа
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аудито което съм намерил е 1.8Т 2000г с вс.екстри без навигация,с кожен салон,на 110 000км!Мисля че на тези километри скоро няма да сменям нищо,аз минавам 20 000км на година,все ще преглътна смяната на ремъка с консумативите,но 3г няма да барам!Паджерото ми харесва карах едно 3000км,но е бавно и гори доста 2.8ТД 10-11/100.Аз искам луксозна и бърза кола!Както икономична,бих сложил газ!И разход от 12газ ще е добре!Другият вариант е да посабера още и да взема Хонда Акорд 2004г без значение дизел или бензин!Много исках Ланд Ровер Фрилендер 2002г,но четох лоши неща за него!!!Иначе дизаина е хубав!За това ще скоча с едно А6!Ще ми излезе около 7000лв с пътя.Докарал съм на ход от Англия вече 10тина коли и бусове!Никой не им обръща волана и са доволни хората,пазени коли на малко мили,карани по перфектен път!
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”