Трепти стрелката на скоростомера!?
- vpetrovbg
- Автомобил:
- Двигател:
Трепти стрелката на скоростомера!?
Здравейте, става въпрос за В3 при скорост до около 60 км/ч стрелката на скоростомера трепти с плюс-минус 10км/ч, а след това се успокоява и изчезва този проблем. Някой има ли идея какъв може да е проблема?
- zdravko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
VWVR6 написа:Жилото е за смяна колега.При по-малко от 60 км сигурно трепти още повече....
Може и да е за смяна, но първо колегата да пробва да налее в него масло - най лесно става като при разглобено табло и повдигната с крик предна гума развиваш жилото, нагласяш го вертикално, включваш на 1-ва, за да почне да се върти и наливаш масло, че да се напълни цялото жило. Маслото трябва да е по-гъстичко...
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
От скоростомера е.
Аз имам 3 скоростомера на два от тях им трепери стрелката до 60км/h на другия спи.Пробвал съм с откачане и развиване на жилото и наливане на масло и грес.Ефектът е нулев.
Бас правя че таблото ти е марка мотометер.Моите две дето трепери стрелката са такива а другото е VDO и грам отклонение няма стрелката като залепена.Просто VDO са направили някои неща по-добре,или се развалят по рядко.
Ако все пак искаш пробвай.Жилото се сваля като се развива гайката дето го държи долу при скоростната кутия.Вдига се нагоре и се пълни с масло,после завиваш пак и това е.Ама пак ти казвам днес си играх и при мене не се получи.
Може и без да се сваля таблото.
Аз имам 3 скоростомера на два от тях им трепери стрелката до 60км/h на другия спи.Пробвал съм с откачане и развиване на жилото и наливане на масло и грес.Ефектът е нулев.
Бас правя че таблото ти е марка мотометер.Моите две дето трепери стрелката са такива а другото е VDO и грам отклонение няма стрелката като залепена.Просто VDO са направили някои неща по-добре,или се развалят по рядко.
Ако все пак искаш пробвай.Жилото се сваля като се развива гайката дето го държи долу при скоростната кутия.Вдига се нагоре и се пълни с масло,после завиваш пак и това е.Ама пак ти казвам днес си играх и при мене не се получи.
Може и без да се сваля таблото.
трепти стрелката на скоростомера
Аз скоро смених жилото и след това започна да трепти.Така че с новото може пак да е същото.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Май е нещо в самия скоростомер. Като караш с голяма скорост и опънеш стрелката (150-160 км/ч. примерно) и после започва да трепти в ниските километри (от 0 до 30-40). После карам градско (все ниски скорости) и малко по-малко трептенията утихват. Извън града караш и пак отначало. Някоя пружина, скоба неще се е разхлабило с годините, но какво е - ...