Разглабял съм го много пъти.Има един магнит който ме съмнява че с времето се размагнитва/отслабва/.Този магнит е кръгъл и се завърта от жилото на километража директно.Той от своя страна влиза в една кръгла шайба,свързана със оста на стрелката неподвижно,и я увлича.Колкото по-бързо се върти магнита/жилото/ толкова повече увлича шайбата/стрелката/и натяга спираловидната пружинка,свързана към стрелката с определено усилие и от там ти показва километрите на скоростомера.
Първо предположение/по-малко вероятно/:
1.Съмнява ме че с времето намаляват магнитните сили които действат върху въртящата се шайба на стрелката и така се получава треперенето,поне доката не станат високи оборотите за да стане незначително/над 60км/h/
второ предположение/най-вероятно/:
Някой си е играл да пренавива километрите наобратно, получава следното,все едно да се мъчиш да развиваш спираловидната пружинана обратно и тогава има опасност /и най-вероятно/да повредиш характеристиката на пружината и да я измениш.Има начин за пренавиване без дрелка и без да се отразява на пружината но трябва да се разглоби скоростомера.
Така че момци, ако километража на вашата кола от такъв тип е бил пренавиван или показва съмнителни километри /под 220-240к/най-вероятно е да имате този ефект на скоростомерите си.Моите двата дето треперят са на по 170-180к а този дето е пушка е на 243к.Сами си правете изводите.

Трепти стрелката на скоростомера!?
-
- Автомобил:
- Двигател:
При Б4 ги има и двата вида километражи. Първите години 94-95 са с жило. След това стандартно ги правят електронни. Отделен случай са тези с борд компютъра (МФА), при които километража винаги е електронен. А относно пренавиването, колата съм я взел от немско. За една година каране, смених термостат, шарнинер болт, тампони-макферсон и друго. Мисълта ми е все дребни работи и оставам с впечатлението, че километрите са реални. Но в крайна сметка няма значение.