Помощ: Голф 4 сутрин тресе и гасне докато загрее

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
askin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

\

Мнениеот askin » Съб 10 яну 2009 0:38

golf avenue написа:колега това на въздуховода/за картерните газове/ тиксо ли е? провери дали не смуче от там.

това е снимка от нета, НО В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ и аз имам там изолирбанд - предполагам някой майстор е слагал като си мислел че там е проблема. Все пак бях пръснал и там доколкото си спомням - нямаше промяна на оборотите. Усещам че в ония уплънения е проблема...жалко че малко ми е куц руския иначе в упътването са писали подробно как се свалят тея колектори......

Потребителски аватар
golf avenue
Автомобил: vw golf variant
Двигател: azj 02

Мнениеот golf avenue » Съб 10 яну 2009 8:59

питах понеже като взех мойта кола въздуховода беше скъсан на същото място и лашкаше оборотите, после като хвана студа започна да тресе мотора при студен старт и да се мъчи да гасне. и аз бях с изолирбанд, проблемите си ги оправих след смяна на въздуховода, почистване на дросела и адаптация , добавка на Лики моли в бензина понеже имах и тръгнали дюзи поради работата на газ, почистване на дебитомера. за в бъдеще ще имам едно на ум и за тези О-пръстени понеже и аз съм на газ и е възможно да са разбутвали и при мен колекторите

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Re: a

Мнениеот Каспър » Съб 10 яну 2009 12:16

askin написа:
Каспър написа:askin какво казаха на диагностиката във Валпе. Разрешили проблема :?:

Сори за закъснелия отговор (нямах нет).
Ето какво стана във Валпе:

Отивам аз и почвам да търся сервиза, тръгвам по една уличка ама уличката като след бомбардировка, дупки , бабуни и едни локви с диаметър 3 метра. Спирам на едно място уж сервиз, но прилича на автоморга - в близкото поленце в дъгъобразна форма майстора разположил 20тина коли от които половината стари джипове и всичките с отворени капаци. Изчаках объркан от гледката 20 мин и чакайки да ми обърнат внимание - появи се майсторчето един чичка с мн изцапан гащеризон, шапка и очилца. Попитах аз тука тука ли е Валпе той избоботи нещо от сорта "да е тука е" и без да се задържа си продължи като пчеличка по колите, беше захванал едни мн стар мерцедес (сигурно от 70-те) , гледам аз още 4-5 човека кат мене чакат ред/внимание и стоях още 5 мин и си тръгнах......

Моето мнение е ако имате много нерви, малко пари(за това не съм мн сигурен) и доста свободно време ходете там и чакайте... аз се отказах...

Останал си с доста погрешна представа за сервиза. Наистина пътя до сервиза е разбит и самия сервиз има доста неугледен вид, но момчетата там разбират не по-малко от големите сервизи и отношението и цените са доста по-приемливи. Подхода ти е бил неправилен. Затова ти дадох гсм за да се обадиш и да си запишеш час за диагностика, а не да се разкарваш до там и да чакаш. Нерви и свободно време не са необходими, защото винаги когато съм опирал до тях са решавали проблема бързо и спокойно.

askin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

a

Мнениеот askin » Съб 10 яну 2009 12:53

golf avenue написа:питах понеже като взех мойта кола въздуховода беше скъсан на същото място и лашкаше оборотите, после като хвана студа започна да тресе мотора при студен старт и да се мъчи да гасне. и аз бях с изолирбанд, проблемите си ги оправих след смяна на въздуховода, почистване на дросела и адаптация , добавка на Лики моли в бензина понеже имах и тръгнали дюзи поради работата на газ, почистване на дебитомера. за в бъдеще ще имам едно на ум и за тези О-пръстени понеже и аз съм на газ и е възможно да са разбутвали и при мен колекторите

Ами те на 3 см от тези гумички са дупчили и от вибрациите може и да се размърдат и разпаднат, знам ли. А иначе аз добавки вече ползвах - Redex и STP - нямаше резултат

askin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: a

Мнениеот askin » Съб 10 яну 2009 12:56

Каспър написа:
askin написа:
Каспър написа:askin какво казаха на диагностиката във Валпе. Разрешили проблема :?:

Сори за закъснелия отговор (нямах нет).
Ето какво стана във Валпе:

Отивам аз и почвам да търся сервиза, тръгвам по една уличка ама уличката като след бомбардировка, дупки , бабуни и едни локви с диаметър 3 метра. Спирам на едно място уж сервиз, но прилича на автоморга - в близкото поленце в дъгъобразна форма майстора разположил 20тина коли от които половината стари джипове и всичките с отворени капаци. Изчаках объркан от гледката 20 мин и чакайки да ми обърнат внимание - появи се майсторчето един чичка с мн изцапан гащеризон, шапка и очилца. Попитах аз тука тука ли е Валпе той избоботи нещо от сорта "да е тука е" и без да се задържа си продължи като пчеличка по колите, беше захванал едни мн стар мерцедес (сигурно от 70-те) , гледам аз още 4-5 човека кат мене чакат ред/внимание и стоях още 5 мин и си тръгнах......

Моето мнение е ако имате много нерви, малко пари(за това не съм мн сигурен) и доста свободно време ходете там и чакайте... аз се отказах...

Останал си с доста погрешна представа за сервиза. Наистина пътя до сервиза е разбит и самия сервиз има доста неугледен вид, но момчетата там разбират не по-малко от големите сервизи и отношението и цените са доста по-приемливи. Подхода ти е бил неправилен. Затова ти дадох гсм за да се обадиш и да си запишеш час за диагностика, а не да се разкарваш до там и да чакаш. Нерви и свободно време не са необходими, защото винаги когато съм опирал до тях са решавали проблема бързо и спокойно.

Ами звъннах им и ми казаха да дойда в четвъртък, ама аз докато му кажа че сме се разбрали за днес ме отмина като малко гара и си тръгнах...

Потребителски аватар
badjo-vw
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Помощ: Голф 4 сутрин тресе и гасне докато загрее

Мнениеот badjo-vw » Нед 15 фев 2009 22:57

и аз имам този проблем но при мен май е от сондата като я сменя ще пиша

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”