полото се форсира само ...

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
wv_POWER
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wv_POWER » Пет 09 яну 2009 19:28

Здравеите колеги , имам въпрос към вас и силно се надявам някои да ми помогне ако може ...
Карам VW ПОЛО , 96 г. 1400 кубиково .
Проблема е следния : Сутринта тръгвам за работа на вън е -10 градуса и как чукнах стартера полото запали от четварт , държи си 1000 оборота и пее , стигам до работата , паркирах се и го загасих но се наложи да го преместя като се качих в него и го запалих без да му давам газ оборотомера отиде на 2000 оборота и двигателя започна да се форсира сам без да му докосвам педала за гаста изфорсира се 5-6 пъти в интервал от 2000 до 2500 оборота и спадна на 1000 , а температурата на водата беше 70 градуса . Този проблем започна да го прави много често но не всеки път , според вас на какжо се дължи ??? МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ МИ ........

Последна промяна от wv_POWER на Съб 17 яну 2009 16:53, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Пет 09 яну 2009 19:33

Пробвай с почистване на дроселовата клапа, ако не се оправи може и стъпков мотор да е :roll:

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Пет 09 яну 2009 19:38

Нямаш проблеми - нешо на компа не му е по вкуса и предполагам е темп. датчик, но според мене не е за смяна.
А пропо призовавам всички колеги с Поло 1,0 /999/ преди да пищят и пишат да си "аклиматизират колите" особено ако са италианки и имат проблеми с оборотите със смяна на температурния датчик, ако са им читави термостатите. :D :lol: :D

Потребителски аватар
wv_POWER
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wv_POWER » Пет 09 яну 2009 22:03

maslinkov написа:Нямаш проблеми - нешо на компа не му е по вкуса и предполагам е темп. датчик, но според мене не е за смяна.
А пропо призовавам всички колеги с Поло 1,0 /999/ преди да пищят и пишат да си "аклиматизират колите" особено ако са италианки и имат проблеми с оборотите със смяна на температурния датчик, ако са им читави термостатите. :D :lol: :D

значи казваш да си проверя дали термостата ми е в ред и ако е значи е от температурния датчик ?

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Съб 10 яну 2009 7:46

Така мисля, макар че си 1,4 двг. :roll:

Marto_Polo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_Polo » Съб 10 яну 2009 9:40

При мен на АЕЕ се получи същото, бях писал в друга тема. Дори след смяната на температурния датчик, пак се получи веднъж или два пъти. Нямам обяснения от какво ма си мисля, че имам някъде проблем с токовете, защото при влажно време понякога гасне в движение. Но щом завъртя на стартера и пали веднага.

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Съб 10 яну 2009 10:36

То и чисто нов датчик може да ти направи мизерии, но не защото е дефектен, а защото показанията му попадат между отделните режими на работа, определяни за двг. от компа. И макар че ти си Магнет- Марели система, а ние Бош /щото и това е вероятна причина/, ако се сложи съпротивление на крачето към компа, това решава проблема. Моята без съпротивлението при загасяне на фаровете /на празен ход/ гаснеше. Естествено е да има и друга причина, важно е да "принудиш" компа да я компенсира по друг начин. /може да е реле- регулатор, акумулатор, Ламбда сонда и какво ли не друго, вкл. дросел-клапа, което не излиза на диагностика извън параметри, но усредняването кара компа да взема неправилно "решение" за компенсация.

Потребителски аватар
wv_POWER
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wv_POWER » Пет 16 яну 2009 18:14

колеги смених термостата и сега вече всичко е наред полото мърка като тигърче и си дуржи постоянни обороти и не се форсира самичко ... благодерч на всички които ми дадоха ценна имформация :drunk :drunk

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”