Неработеща пръскалка на задна чистачка, Г4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
kickd0wn
Автомобил:
Двигател:

Неработеща пръскалка на задна чистачка, Г4

Мнениеот kickd0wn » Чет 15 яну 2009 16:16

Здравейте,

Проблемът, е че не ми работи пръскалката на задната чистачка и искам да я оправя. Знам къде е прекъснат маркуча - точно зад задна лява седалка, високо горе по ръба между задната колона и покрива. Оцветява ми добре тапицерията, така че мястото е сигурно.

Въпросът е къде да отида за да ми го оправят това и по-точно да не ми потрошат щипките на тапицерията? В порше изток предполагам ще ми резнат главата през петите.

Благодаря предварително.

Потребителски аватар
iGolf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Неработеща пръскалка на задна чистачка, Г4

Мнениеот iGolf » Чет 15 яну 2009 17:43

ако си от сръчните и имаш нерви за 1 час сам ще си го направиш,на мен от там ми течеше миналата година ,напънах щипките,няма нищо страшно няма да се счупят!мъркучето не ти е скъсано а там от дето ти тече има надка и се е извадило от там!успех не е трудно!

Потребителски аватар
kickd0wn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kickd0wn » Чет 15 яну 2009 21:53

Би ли споделил в каква последователност и какво разглоби за да стигнеш до снадката?

Потребителски аватар
iGolf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iGolf » Чет 15 яну 2009 22:17

кората се маха лесно,развиват се 2 бол4ета и дърпаш здраво,няма опастност от 4упене на щипките,така,след това проследяваш внимателно мърку4ето което отива в задния ляв маншон и там ве4е идва трудното,трябва да се махне тапицерията на тавана като първо се махат страни4ните декорации ,4аст по 4аст ,и там някаде горе в ляво марку4ето е снадено ,моето там се беше отка4ило и ми напални багажника с вода ,но сега си е екстра,успех надявам се да съм бил полезен!

Stoqn_Golf_Stoqnov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stoqn_Golf_Stoqnov » Чет 15 яну 2009 23:06

ако идваш към варна ,обади се ще помагаме

Потребителски аватар
kickd0wn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kickd0wn » Пет 16 яну 2009 8:43

iGolf написа:кората се маха лесно,развиват се 2 бол4ета и дърпаш здраво,няма опастност от 4упене на щипките,така,след това проследяваш внимателно мърку4ето което отива в задния ляв маншон и там ве4е идва трудното,трябва да се махне тапицерията на тавана като първо се махат страни4ните декорации ,4аст по 4аст ,и там някаде горе в ляво марку4ето е снадено ,моето там се беше отка4ило и ми напални багажника с вода ,но сега си е екстра,успех надявам се да съм бил полезен!

Кората е ясна, тя не ме притеснява. Въпросът е тапицерията в каква последователност и как се разглобява, че точно там се притеснявам да не счупя някоя щипка и да ми увисне после? Може ли да ми кажеш точно кои панели на тапицерията си свалил и откъде си ги почнал?

Потребителски аватар
iGolf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iGolf » Пет 16 яну 2009 9:49

ами първо като отвориш капака и погледнеш към тавана ,там има 1 лаъсна пластмасова която държи тапицерията на тавана,първо махаш нея,няма да се счупи!само бъди внимателен,после лявата колонка,там е надката,но за сигурност свали облегалката на задната врата и над подкалника пак понядигни пластмасите за да може освободиш колонката,мисля че така беше последователността,нее сложно колега!аз правих тази процедура преди година и половина

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”