XaBaTa, на Алабин има магазин на WS (в частта при хотел Рила), от там.
Цената беше май 70 лв., като в комплекта се включват 2 шишета за боята и по 1 от другите.
я кажете относно пастирането, ръчно или на машина ..?!?!
- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
Последна промяна от brabus на Пет 17 фев 2006 21:26, променено общо 1 път.
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Добра е-досега по два пъти съм пастирал голфа и Пежото с едно шише-ефективно покритие -4 месеца-т,ва за пластмасите е готино - за стъклата не чак толко да не кажа почти файда няма-анти рейн дрън-дрън-обаче за липсващ лак си трябва 3М-предния ми капак е вече като нов-машина, кечета всичко как си требе!ЗМ дъ бест!marinskikt написа:А някой да е ползвал WS PLATINUM LACKPROTEKTOR? По едно време рекламираха здраво този препарат. Нанасяше се ръчно и се получаваше добър ефект. Но това е реклама, все пак.
- zemon_C4455XP
- Автомобил:
- Двигател:
- zemon_C4455XP
- Автомобил:
- Двигател:
brabus написа:Чакайте да добавя още нещо за WS-а НЕ ползвайте машина за този продукт, защото е на тефлонова основа и хич не обича да се загрява. Просто мажеш, чакаш да изсъхне (около 10 мин) и с чист памучен парцал започваш да търкаш НА РЪКА
разбрах че не става със машина но късно,едвам оправих капака на един приятел след като го минах с машина,ама после какво търкане падна мани-мани луд станъх направо.ТА не я ползвайте на машина

- versace
- Автомобил: Ex Touareg present Mercedes ML
- Двигател: 320 CDI 224 Hp
@Rumen както обещах ето снимки:
Това е тази полска паста, която е по скоро вакса. Аз от нея съм най-доволен. Прави страшен гланц и държи поне половин година. За първи път я видях преди години в багажника на една кола, която докараха на баща ми. Съвсем случайно я намерих да се продава във Варна в специализиран магазин за автобои и си я взех естествено. Хубаво е да се ползва след основно пастиране но може да се ползва и като основна(по гъста е от другите и търкането с нея е двойно):
Това е познатия на всички продукт от рекламите. Само да отбележа че според мен се разминава доста с впечатлението което прави по телевизията или с други думи не е много качествен. Някакъв компромис е ако няма друго под ръка. Аз не го харесвам. Аз съм го ползвал и с машина и няма никакви проблеми:
Това е много ценно. Купих го от метро. Това е истинска абразивна паста и наистина заличава драскотини. Примерно като котка беше седяла на топлия преден капак , като е слизала беше надрала калника на предната ми кола. Никакъв проблем. С това всичко се оправи и следа няма. Много е ефективно за лаковото поктитие. Само като се използва не трябва да се натиска много и без машинна употреба!:
Това е течна вакса на Нигрин (според мен най-качествената фирма за подобни продукти)Купих я от Практикер. Колата се измива и докато е мокра се пръска с ваксата. След това се подсушава с гюдерия. Има доста добър ефект но не чак толкова траен. Най лесна и бърза за употреба от всички подобни:
Ползвал съм и продукти на 3М но не съм очарован.
Ако някой иска мога да снимам и машината за пастиране![/img]
Това е тази полска паста, която е по скоро вакса. Аз от нея съм най-доволен. Прави страшен гланц и държи поне половин година. За първи път я видях преди години в багажника на една кола, която докараха на баща ми. Съвсем случайно я намерих да се продава във Варна в специализиран магазин за автобои и си я взех естествено. Хубаво е да се ползва след основно пастиране но може да се ползва и като основна(по гъста е от другите и търкането с нея е двойно):

Това е познатия на всички продукт от рекламите. Само да отбележа че според мен се разминава доста с впечатлението което прави по телевизията или с други думи не е много качествен. Някакъв компромис е ако няма друго под ръка. Аз не го харесвам. Аз съм го ползвал и с машина и няма никакви проблеми:

Това е много ценно. Купих го от метро. Това е истинска абразивна паста и наистина заличава драскотини. Примерно като котка беше седяла на топлия преден капак , като е слизала беше надрала калника на предната ми кола. Никакъв проблем. С това всичко се оправи и следа няма. Много е ефективно за лаковото поктитие. Само като се използва не трябва да се натиска много и без машинна употреба!:

Това е течна вакса на Нигрин (според мен най-качествената фирма за подобни продукти)Купих я от Практикер. Колата се измива и докато е мокра се пръска с ваксата. След това се подсушава с гюдерия. Има доста добър ефект но не чак толкова траен. Най лесна и бърза за употреба от всички подобни:

Ползвал съм и продукти на 3М но не съм очарован.
Ако някой иска мога да снимам и машината за пастиране![/img]
- georgipass
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- versace
georgipass написа:Откъде намери тази полската паста,че съм мераклия да си вземаИ какви пари е
Купих я преди две години ако не и малко отгоре и оттогава не съм проверявал там дали я имат още.
Та мястото е : Рибната борса на колхозния пазар. . Еднопосочната улица която излиза към кв. Христо Ботев. Трябва да тръгнеш от борсата към Христо Ботев в еднопосочната (обратно на движението) . След 100-150 има седянка на таксита (подминаваш в дясно автопаркинга) и ще видиш бивш гараж сега магазин за автобои (аз така го знам от край време). Това е мястото. Гледай отдясно срещу пазара. Цената и беше смешна -6 или 7 лева. Ако отидеш да я търсиш и още я има сигнализирай че моята е на привършване

- georgipass
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- versace
@веселин
Възможно е да е силиконава (както всички се досещат не мога да си преведа това което пише на кутията). Ползвал съм и на Търтъл и синята и зелената метална опаковка. Според мен и техния ефект е доста кратък. Но както казваш ти всеки има предпочитания.
Аз от 9 години съм шофьор и съм сменил доста коли и кеф ми прави да ги пастирам, та оттам съм натрупал огромен опит в тази облас
. Споделям наблюденията си и досега по-хубав и дълготраен ефект на вакса от полската не съм видял. Нали видя че и Платинум си купих. С ръка на сърцето казвам че за мен е под средното ниво а струва маса пари (а рекламата му е лъжа).
Ако можеш да прочетеш какво пише на кутията ще направя по-близки снимки на тексата и ще ги пусна само кажи.
П.С. Чесно казано не знам каква е разликата между силиконова и тефлонова вакса. Може ли някой компетентно да обясни?
Възможно е да е силиконава (както всички се досещат не мога да си преведа това което пише на кутията). Ползвал съм и на Търтъл и синята и зелената метална опаковка. Според мен и техния ефект е доста кратък. Но както казваш ти всеки има предпочитания.
Аз от 9 години съм шофьор и съм сменил доста коли и кеф ми прави да ги пастирам, та оттам съм натрупал огромен опит в тази облас

Ако можеш да прочетеш какво пише на кутията ще направя по-близки снимки на тексата и ще ги пусна само кажи.
П.С. Чесно казано не знам каква е разликата между силиконова и тефлонова вакса. Може ли някой компетентно да обясни?
- jettro
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
аз за брони, лайсни, прагове и решетки използвам матир AutoMax - http://www.inco-veritas.com.pl/chemia_g ... max.html,(първия продукт на страницата) наистина много добър ефект има с него, трайност повече от година, заличава абсолютно всичко по черните пластмасови детайли. Много трудно се чисти ако попадне на боята. Цената е 4.50лв
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Преди няколко дни пастирах колата. Първо минах цялата кола с паста Auto Max и имаше доста добър ефект. След това отново минах цялата кола с цветна паста NGRIN и ми се стори че вместо да стане по добре стана по зле. И сега най вероятно ще пастирам на ново. Мисля да пробвам с паста 3М обаче в Казанлък не мога да намеря такава, така че някой може ли да ми каже къде във Варна продават такава паста
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”